Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 11:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jak najbardziej konkretnie.

1.Przedstawione tu 7 kotów nie nadaje się w tej chwili do wzięcia. Nawet na dt. Wszystkie kilka dni musza spędzić w lecznicy - mieć podstawowe badania, wyleczoną biegunkę itp.
Ile czasu będą w lecznicy? NIE WIEM
Który wyjdzie pierwszy? NIE WIEM

Na pewno będą potrzebne domy - w kolejności "wychodzenia".

2. Dla kotów pozostałych w melinie potrzebujemy miejsca w lecznicy. Zakładamy, ze w kondycji są podobnej. Ze jeden z pozostawionych kotów jest niekastrowanym kocurem. Jedna kotka jest w ciąży, wyciągnięty kot jest kastratem.....rachunek jest prosty w mieszkaniu zostać musiał niekastrowany kocur.

3. W lecznicy, w której jest 7 persów są dwa "zwyklaki" już wyleczone, które blokują klatki. Zwolnienie klatek to szansa dla "meliniarzy". Jest tam np. 6 miesięczna urocza biało - czarna kotka. Ale rozumiem, że tu już szału propozycji nie będzie.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie gru 30, 2012 11:15 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wiadomość z ostatniej chwili:

Do wzięcia na dt "na już" jest biało - rudy Baltazar

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 11:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wczoraj widziałam film o pseudohodowlach psów,a tu o obozie koncentracyjnym dla kotów Ręce opadają. Chociaż podrzucę...

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Nie gru 30, 2012 12:00 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

zobaczylam zdjecie nr 1 i szczeka mi opadla.
Moge wspomoc w leczeniu finansowo, przynajmniej troche. pw z nr konta jakby co poprosze. I jak sytuacja z norwegami? nie powiem, nie przepadam za persami, chociaz bieda kazda sciska, a te to w ogole....ze tez taka ludzka gnida zyje i ma sie dobrze...
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie gru 30, 2012 12:04 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jakoś się bardziej optymistycznie zrobiło mimo wszystko.Mnie się najbardziej podoba Balbina, ta ciężarna, szylcia chyba?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 30, 2012 12:05 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ile jest takich pieprzonych pseuduchów :evil:
rozmawiałam z facetem który zakupił sobie kociaka ,białą pseudo persiczkę,przywiózł ją w stanie totalnego zasyfienia ,zarobaczenia ,dziką bojącą się nawet widoku człowieka :cry: zaszczana była po pachy :cry:
podobno trzyma je gdzieś w suterynie ,a zapewne klatki w piwnicy :evil:
mam na niego namiary i swoją bezradność .
Okolice Lublina .
Coś kombinuje ,ale tam bez władz wyższych chyba nie da rady :roll:

co z kotką która została?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie gru 30, 2012 12:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

O Boże, biedne persiaki!
Za wyciągnięcie reszty i doprowadzenie wszystkich do dobrej kondycji :ok: :ok: :ok:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie gru 30, 2012 12:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dorcia, wiem o facecie w moim rejonie, który rozmnaża koty, sprzedaje je potem.Karmi przemielonymi gołębiami, córka jest wetką.Chów wsobny, jakiś czas temu rodziły mu się łyse i był zły, bo nie miały wzięcia.Pod Lublinem jest "hodowla" norwegów, znam koty stamtąd, ale nikt nie chce mi podać namiarów.Inny facet kupił perskiego kociaka i trzymał go w garażu bez kuwety, bez posłanka.Kot był kartą przetargową, chodziło o dziecko, rozwodził się z żoną.Tutaj jednak zadziałałam.Przepraszam za OT, ale takie praktyki chyba się nigdy nie skończą :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 30, 2012 12:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Zaznaczę.
Wiadomo co z tymi co zostały?pewnie nie da rady im w tej chwili pomóc bo miejsca brak.Muszą poczekać.

Oby pan po wytrzeźwieniu nie zmienił zdania.Wiem,ze macie pełną dokumentację wetowską i fotograficzną.tak na wszelką wszelkość.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 30, 2012 12:45 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

łeb mi pęka.......

Ale słowo się rzekło wiec nim Kotkins do Poznania dojedzie opowiem jak było:

To było tak: ponad rok temu Kasia z Kociego Świata dostała telefon o 2 zwykłych kociakach ze śmietnika......Koty miały być na warszawskiej Pradze. Miejsce delikatnie mówiąc "takie se". Pojechała po dzieciaki, na miejscu okazało się że pani która kociaki dokarmiała i ratowała ma "hodowlę persów". Niestety kotów "hodowlanych" oddać nie chciała, wysłuchała informacji o kastacji ( sterylizacji - w tym bezpłatnej ) - co jakiś efekt dać musiało ( odebrałyśmy wczoraj dwie kotki z naciętym uchem + kastrata - Koteria? ).

3 dni temu Kasia otrzymała telefon, że pani raczyła się przenieść na tamten świat, pozostawiając jednakże karteczkę z jej numerem tel i informacją, że kotami zajmie się nie kto inny tylko własnie Kasia.
Kotów miało być 7 - 8......Bardzo nas ta wiadomość ucieszyła...

postanowiłysmy wczoraj pojechać na tzw. inwentaryzację - obfocić, zobaczyc warunki itp. Zabrałyśmy 5 transporterów. Kasia przez tel dowiedziała się, ze niektóre ( tiaaaaaaaaaaaaaaaaa) kotki sa chore.......Ok postanowiłyśmy zabrać te najbardziej potrzebujące - poszukujac rozwiązania dla pozostałych.

Trafiłyśmy pod wskazany adres - wpuścić do domu miał nas niejaki p. Henio. Pan Henio okazał się eleganckim mężczyzną w sweterku - w wieku bliżej nieokreślonym. Reprezentującym miłość do kotow, praski klimat i woń alkoholu i świeżego i strawionego.
Chyba nie bardzo miał ochote wpuszczać nas do mieszkania - które jak się okazało w tzw. międzyczasie przejął we władanie SYNEK. Synek jest synkiem - nie wiemy dokładnie kogo.........chyba zmarłej włascielki persów. Miał on ponoć zostać z domu wyrzucony przez mamę - po jej śmierci zaś jako prawowity właściciel władował się pod kołdrę.

Tak tak pod kołdre........ale o tym za chwilę. Zrobię sobie kawę chyba i napiszę dalej......

Obrazek

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 12:55 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Tobie to chyba raczej kieliszek by się przydał nie kawa-od samego czytania robi się..hmm..dziwnie?
E
Elżbieta

Post » Nie gru 30, 2012 13:01 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lukrecja ma kolory kawy macchiato - wygląda już teraz cudnie, dla miłośników persów takie koty to chyba cud.

Moja mama ma persicę , ale to diabeł wcielony zmieszany z jadowitą kobrą, a te, to aniołki od razu widać.

I uroda i charakter - tylko szczęścia nie miały... dotąd...
:roll:
Ostatnio edytowano Nie gru 30, 2012 13:02 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie gru 30, 2012 13:02 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jakie biedy :(
Fanką persów nie jestem, ale nożyk to mi się w kieszonce z lekka otworzył...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 30, 2012 13:04 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Generalnie do mieszkania władowałyśmy się nie bardzo nawet pytając o pozwolenie. W głowach miałyśmy wytworzony klimat pt " kotki obfocamy, opisujemy, ustalamy szczegóły" Przez myśl nam nie przeszło, ze mamy czekać na klatce......

Pan się nieco spłoszył....

Po przekroczeniu progu domostwa - żadna z nas 3 nie miała wątpliwości, że łapiemy co się da i jeszcze szybciej stamtąd spadamy......W tym momencie jeszcze nie miałyśmy świadomości istnienia zarówno kołdry jak i Synka pod nią......
Pierwszą pokazana nam chyba Leosię.......leżącą w dziwnie obojętnym stuporze na parapecie miedzy butelkami po piwie i nieotwartą paczką Sanabelle ( chyba przyniesioną przez sąsiadkę ). Fetoru mieszkania malowniczo obsranego........( sorki ale co mam napisać? pokrytego biegunką? ) opisac się po prostu nie da. No Way.
Zaczełyśmy ją z Kasią oglądać.......właściwe to nie wiem czemu. Chyba bez sensu......ale szok zrobił swoje. Pominę litościwie dlaczego Kasia wzięła Leosię za faceta.......a może nie. Lepiej to odda klimat imprezy. Otóż omacuję Leosie i mówię - dziewczyna .......a Kasia chłopak......a ja ( uparcie ) dziewczyna, to co macasz to mój palec....:-)

W tym momencie pan przyniósł na rękach Stefanke...... żadne zdjęcia nie oddadzą tego jak naprawdę ten kot wygląda. Gabaryty niezbyt wyrośniętego szczura pokrytego ropa. Nie pamiętam kto ją wpakował do transportera - chyba ja.
Dziewczyny "rozbiegły" się po lokalu - gadając jedna przez drugą. Tak naprawdę to właśnie ten drobny szczegół, że było nas 3 i że wszystkie jesteśmy hmmm noo rozmowne uratowało tym kotom życie. Pan się po prostu zgubił......nie wiedział za którą lecieć.....istotnym elementem jak się okazało była także niechęć do obudzenia Synka.......

O istnieniu wyżej wspomnianego dowiedziałam się w momencie, kiedy nie pytajac o zgodę wparowałam do pokoju celem zabrania biało- czarnej persicy.......tej która została. Niestety p. Henio mi ja wyrwał ( w sensie dosłownym ) z rąk i informacją, ze ta nie!. Bardzo mi się to nie spodobało, zwłaszcza że moje występy w domu rozpoczęłam od syków w kierunku Kasi ( bierz tego, łap tego, tego zabieramy - mając na mysli Baltazera - ktory w orginale jest naprawdę przepięknym kotem - a w każdym razie będzie......). Pan zaś na próby Kasi spełnienia moich syczących próśb zaoponował 'ten nie - Syn chce sobie zostawić tego!).

Usiłując zachowac chronologię - dziewczyny lataja po pokoju, ja szarpię się z p. Heniem.......wtem któraś mi daje dziwne znaki, które miały wyrażać chyba "cicho" pokazujac na jakiś taki owinięty czymś tłumok malowniczo udrapowanym w barłogu..........
Z tłumoka wystawał fragment policzka, który równie dobrze mógł mieć lat 30 co 60 lat...........Był to własnie nie kto inny tylko Synek.......
Jakimś dziwnym trafem dotarło do mnie, że jak Synek się obudzi, to nie tylko koty stamtąd nie wyjdą....ale my też niekoniecznie. Oczami wyobraźni ujrzałam Synka z tulipanem w dłoni........głosno oznajmiającego światu naszą domniemaną profesję oraz jego prawo posiadania........

Uff cdn
Ostatnio edytowano Nie gru 30, 2012 13:07 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Neigh

Post » Nie gru 30, 2012 13:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Fascynująca historia :evil:

Plaskacze - piękne :1luvu: wszystkie, bez wyjątku :)
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

[poprzednia][następna]