Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 26, 2012 17:34 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

solarie pisze:Ja akurat miałam szczęście, bo z nudów przeglądałam sobie drapaki na Allegro i akurat trafiłam na ostatnią sztukę tego, w dodatku po obniżonej cenie (wyprzedaż świąteczna), to się nie było co zastanawiać. :ok:

Podaj proszę login sprzedawcy, może wystawi podobny :oops:
Chłopaki mają duży drapak, teraz przydałby się taki mniejszy, w sam raz dla Kubusia :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro gru 26, 2012 18:18 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Miraclle pisze:Podaj proszę login sprzedawcy, może wystawi podobny :oops:

Tutaj można zobaczyć co oferują dla zwierząt: klik. Z tego co widzę, został im na tę chwilę tylko taki drapak (z tej samej firmy co ja mam, tylko mój był akurat 100zł tańszy, bo i mniej rozbudowany): http://allegro.pl/kerbl-drapak-planet-b ... 00113.html :)

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw gru 27, 2012 12:26 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Witajcie Kochani
U nas pada i wieje :( Brrr tylko siedzieć w domu
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt gru 28, 2012 17:40 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Też u nas wczoraj lało kilka godzin, ale dzisiaj w sumie był całkiem ładny dzień, taki wczesnowiosenny by się wydawało. :) Malagito grzał się na parapecie póki było słońce, oj brakuje mu tych promieni słonecznych, pewnie tak jak ja chciałby już lata.

Za to ja rozebrałam dzisiaj choinkę - stała u nas cały tydzień. :lol: Ostatnio Malagę zaczęły bombki bardziej interesować, pacanie gałązek już mu nie wystarczało, wolał rozhuśtywać ozdoby choinkowe, a wiadomo jak to się mogło skończyć. :wink: Poza tym uskuteczniał zabawy piłkami pod choinką, turlając sobie filcokulki pomiędzy ramionami stojaka, więc całe drzewko "chodziło". :roll:
W związku z tym na ostatnie noce był eksmitowany, by spać z mamą, bo o ile w ciągu dnia mogłam go od choinki odganiać, tak bałam się, że zrzuci wszystko jak zasnę. A mojej mamie ten układ nie do końca pasował, bo Malagito szalał w nocy po pokoju, wściekły, że ma zakaz wstępu do mnie, a w końcu wpraszał się mamie do łóżka i układał na nogach, a że jest ciężki to mamie nogi cierpły i się nie mogła ruszyć. :lol:

W każdym razie w przyszłym roku chyba dużej choinki nie będzie, zwłaszcza jeśli zdarzy się, że do przyszłych świąt po domu będą mi latać dwa takie diabły. :wink:

A tak poza tym się jeszcze przypomnę:
ZOSTAŁO KILKA OSTATNICH GODZIN (do 23:59) NA ODDANIE NA NAS GŁOSU W KONKURSIE: http://www.petsupplies.pl/dachowiec-mie ... l?pID=1408
Przypominam, że walczę o zabawki dla Malagity i 10kg suchej + kilka opakowań mokrej karmy Bozita dla schroniska w Oświęcimiu!
:)

solarie

Post » Pt gru 28, 2012 17:47 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Witam :1luvu:
Dziękuję za namiary na sprzedawcę :1luvu: Będę bacznie obserwować jego aukcje.
Malaga ale urwis z Ciebie :mrgreen:
Mojej mamie Kubuś też lubi spać na nogach, często w nocy ma problemy z zmianą pozycji do snu.
Choinka na szczęście nie kusi chłopców i stoi jak stała :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt gru 28, 2012 18:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Nie ma sprawy. :) Zawsze możesz do nich napisać wiadomość i spytać czy w ogóle przewidują jeszcze dostawę drapaków, bo zwierzęcy asortyment mają raczej szczupły.

Mnie nie przeszkadza, jak Malaga ze mną śpi - wręcz przeciwnie, mam ogromne problemy z zaśnięciem jeśli nie czuję na nogach tego charakterystycznego ciężaru. :wink: Zdarza się też, że muszę się sama wpraszać do własnego łóżka, bo chodzę spać zawsze bardzo późno i zwykle Malagito okupuje już wtedy łóżko od kilku godzin. A kiedy to on jest pierwszy na łóżku to układa się dosłownie jak człowiek - wsuwa się pod koc (bo pierzyna zimowa za ciężka), kładzie głowę na mojej poduszce i brzuchol wywala do góry. :lol: A że jest ciężki, to ja potem wchodząc do łóżka mam problem, by zgarnąć dla siebie trochę kołdry, zwłaszcza jeśli kot w dodatku położy się w poprzek łóżka.

Wygląda wtedy trochę jak tu na zdjęciu sprzed kilku miesięcy, ale tu to w ogóle ułożył się wtedy na środku łóżka. :mrgreen:
Obrazek

solarie

Post » Pt gru 28, 2012 18:11 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Jakie pysie zadowolone :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pełnia szczęścia, całe łóżko moje :mrgreen:

Osobiście też lubię jak któreś futro ze mną śpi, jakoś tak raźniej :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt gru 28, 2012 18:28 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

solarie pisze:Nie ma sprawy. :) Zawsze możesz do nich napisać wiadomość i spytać czy w ogóle przewidują jeszcze dostawę drapaków, bo zwierzęcy asortyment mają raczej szczupły.

Mnie nie przeszkadza, jak Malaga ze mną śpi - wręcz przeciwnie, mam ogromne problemy z zaśnięciem jeśli nie czuję na nogach tego charakterystycznego ciężaru. :wink: Zdarza się też, że muszę się sama wpraszać do własnego łóżka, bo chodzę spać zawsze bardzo późno i zwykle Malagito okupuje już wtedy łóżko od kilku godzin. A kiedy to on jest pierwszy na łóżku to układa się dosłownie jak człowiek - wsuwa się pod koc (bo pierzyna zimowa za ciężka), kładzie głowę na mojej poduszce i brzuchol wywala do góry. :lol: A że jest ciężki, to ja potem wchodząc do łóżka mam problem, by zgarnąć dla siebie trochę kołdry, zwłaszcza jeśli kot w dodatku położy się w poprzek łóżka.

Wygląda wtedy trochę jak tu na zdjęciu sprzed kilku miesięcy, ale tu to w ogóle ułożył się wtedy na środku łóżka. :mrgreen:
Obrazek

Oh jaaaki zadowolony kot^^ :)) Już wspominałam ale powtórzę , pięknie mu w czerwieni

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pt gru 28, 2012 18:45 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

wygląda jakby się uśmiechał przez sen :D

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Pt gru 28, 2012 18:47 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Tak wygodnie mu wtedy było, że to nie dziwne. :lol: W poprzednim wcieleniu na pewno był jakimś arystokratą, bo zawsze szuka tylko wygody. 8)

solarie

Post » Pt gru 28, 2012 21:38 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

W takiej pozycji, w moim własnym łóżku, sypia - oprócz małża i jamnisia :mrgreen: - moja Lunka :D
Oczywiście głowa na poduszce, a łapka na moim policzku...inaczej kicia nie potrafi... czasem się zdarzy, że nie przyjdzie do nas, wtedy się budzę, bo mi jej najzwyczajniej brakuje :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt gru 28, 2012 21:57 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Malaga w łóżeczku na czerwonym kocyku :1luvu: :1luvu:
ja mam przeważnie trzy koty w łóżku i zawsze problem z kołdrą i zmianą pozycji :twisted: bo oczywiście żaden nie raczy się ruszyć :ryk: :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt gru 28, 2012 22:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Super wyglądają uśmiechnięte koty. Moja Amy też tak ma że się cieszy ;)

MonikaMroz

Post » Sob gru 29, 2012 16:17 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Obrazek

MonikaMroz

Post » Sob gru 29, 2012 16:30 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Zajęliśmy z Malagą 5 miejsce w konkursie, zdobywając 149 głosów. Do nagrody się to niestety nie kwalifikowało, ale i tak jestem z nas dumna - najpierw spośród 330 prac dostaliśmy się do setki, a teraz zajęliśmy 5 miejsce na 99 pozycji - jak na pierwszy konkurs bardzo dobre moim zdaniem wyniki. :) Dziękuję jeszcze raz Wam wszystkim za głosy! Zawsze jesteście nieocenioną pomocą. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W każdym razie te wyniki motywują mnie do dalszej walki, podobno w przyszłym roku zasady tego konkursu mają się trochę zmienić, to zobaczę jak to będzie wyglądać i może znów wybiorę jakąś fotkę, i zgłoszę się do styczniowej edycji. :piwa:

Malagę to wszystko oczywiście obeszło - dzisiaj większość dnia przesypia pod kocem na łóżku, odwiedza jeszcze tylko po drodze miskę i kuwetę. :wink: Ach, chciałoby się wieść takie kocie życie...

solarie

[poprzednia][następna]