Kochany Przystojniak z Rybnika

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 26, 2012 21:12 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

U mnie ludzie idący do kościoła skrzętnie sprawdzają czy okienka piwniczne nie są zabite na maksa .W tym celu wcześniej wychodzą. Wszystko po to coby jakiś zwierzak sie nie schronił przed mrozem.Pobożnie składając rączki wypędzają zwierzaki i nie wybrednymi słowami przeganiają je i "błogosławią" koty i tych co nad nimi się litują.Często trutkę do jedzenia dosypywali.

Do takiego salonu gdzie kot ma wikt i opierunek chętnie ja bym poszła.Bo kto ma dobre serce do zwierzaka to i ludźmi nie wzgardzi.

Tylko faktycznie, takie miejsce gdzie kot jest na widoku jest mało fajne dla kota.Zawsze może jakaś mało fajna osoba krzywdę mu zrobić.W drodze do...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro gru 26, 2012 21:29 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

Właśnie tego się obawiam.
Zastanawiałam się nad postawieniem domku z tyłu salonu kocurek wyleguje się tam latem więc miejsce ma obeznane i ustronne od ludzi. Pytanie czy "Przystojniak" chciałby siedzieć w takim domku od kilku lat świetnie sobie radzi bez domku nie wiem gdzie śpi w nocy napewno nie w salonie po zamknięciu sam sobie musi radzić.
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Czw gru 27, 2012 8:27 RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub DS!

Kartonik stał przed salonem już w niedzielę wieczorem, ja tylko dawałam jedzenie i mleko. Dzisiaj idę oddać resztę saszetek, zobaczę, jak wygląda jego sytuacja.
kicikicimiauhau

Post » Czw gru 27, 2012 12:42 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

afiain pisze:Właśnie tego się obawiam.
Zastanawiałam się nad postawieniem domku z tyłu salonu kocurek wyleguje się tam latem więc miejsce ma obeznane i ustronne od ludzi. Pytanie czy "Przystojniak" chciałby siedzieć w takim domku od kilku lat świetnie sobie radzi bez domku nie wiem gdzie śpi w nocy napewno nie w salonie po zamknięciu sam sobie musi radzić.

Mam Pikusia co 7 lat żył na wolności. Nie garnie się do wyjścia.Sam wybrał. Po kastracji został wypuszczony na wolność bo nie miał zamiaru przesiedzieć zimy w domu.Był dzikusem. Za 3 dni czekał na TZ pod blokiem i...dał się wziąć na ręce i zanieść na 4 piętro. Nigdy nie chciał wrócić z powrotem.
Inna kociczka co 5 lat zyła na podwórku teraz ucieka w DS przed otwartym oknem.

Zawsze można poszukać domu wychodzącego z bezpieczną okolicą.I taki wpis powinien byc w ogłoszeniu.
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 27, 2012 18:20 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

zrobiłam przystojniakowi ogłoszenia, dodałam do nich zdjęcia. mam nadzieję, ze szybko znajdzie się dobry domek :kotek: . tutaj chyba nic po mnie, bo każdy ma już kota/koty. dam znać, jak ktoś się odezwie. trzymajcie :ok: za dobry domek!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczęśliwego Nowego Roku. Do usłyszenia.
kicikicimiauhau

Post » Czw gru 27, 2012 18:51 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

kicikicimiauhau pisze:zrobiłam przystojniakowi ogłoszenia, dodałam do nich zdjęcia. mam nadzieję, ze szybko znajdzie się dobry domek :kotek: . tutaj chyba nic po mnie, bo każdy ma już kota/koty. dam znać, jak ktoś się odezwie. trzymajcie :ok: za dobry domek!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczęśliwego Nowego Roku. Do usłyszenia.

Nie powinnaś zaniedbywać wątku bo nigdy nie wiesz kiedy cud nastąpi.Mnożenie ich rozdrabnia tylko szanse kota na DT.Wszędzie ,na każdym portalu są ludzie z mega dużą ilością podopiecznych ale i tacy "normalni" To na nich trzeba liczyć.
Pilnuj by wątek był na górze, nie spadał na dalsze strony. Musisz pisać o kocie i wklejać foty.Samo założenie to za mało.Bez wpisów i zaglądaczy kot nie ma szans ani tu ani na kotach.
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 27, 2012 20:14 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

podrzucam i kciuki za domek tymczasowy/domek stały :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob gru 29, 2012 23:41 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

Mam chętne osoby na kotka. Wiek jest bez znaczenia i płeć też ( wiadomo- kastracja). Ważne, żeby kot był przylepą lubiącą spać w łóżku i uwielbiającą głaskanie, bez cienia agresji. Oferowane są następujące warunki: dom niewychodzący ( kot nie może mieć zapędów włóczęgowskich), towarzystwo starszego małżeństwa, które jest odwiedzane przez wnuki w różnym wieku oraz pies york ( bardzo sympatyczny). Jeśli kociak według Ciebie nadaje się do tego domu proszę o kontakt. Przydałoby się też trochę więcej zdjęć, aby państwo mogli zobaczyć kotka.
Generalnie zajmuję się pomocą dla psów (jestem na dogomanii), ale coraz częściej koty witają w moim domu :kotek: :ryk: :ryk: :ryk: :kotek:

hugulaśny

Od: Nie gru 04, 2011 23:21

Post » Śro sty 02, 2013 17:16 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

na razie nikt nie dzwonił :(
kicikicimiauhau

Post » Śro sty 02, 2013 17:28 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

hugulaśny pisze:Mam chętne osoby na kotka. Wiek jest bez znaczenia i płeć też ( wiadomo- kastracja). Ważne, żeby kot był przylepą lubiącą spać w łóżku i uwielbiającą głaskanie, bez cienia agresji. Oferowane są następujące warunki: dom niewychodzący ( kot nie może mieć zapędów włóczęgowskich), towarzystwo starszego małżeństwa, które jest odwiedzane przez wnuki w różnym wieku oraz pies york ( bardzo sympatyczny). Jeśli kociak według Ciebie nadaje się do tego domu proszę o kontakt. Przydałoby się też trochę więcej zdjęć, aby państwo mogli zobaczyć kotka.
Generalnie zajmuję się pomocą dla psów (jestem na dogomanii), ale coraz częściej koty witają w moim domu :kotek: :ryk: :ryk: :ryk: :kotek:

oczywiście, że jestem zainteresowana :piwa: mojego yorkera Przystojniak toleruje, zdjęcia mogę wysłać mms-em, bo tu wstawić nie umiem :oops: .
kicikicimiauhau

Post » Śro sty 02, 2013 20:09 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

Niestety panstwo zdecydowali się na młodszego kociaka od OlaLola.

hugulaśny

Post » Śro sty 02, 2013 21:22 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

podrzucę przystojniaka
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 03, 2013 0:14 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

Co u kociaka? Czy nadal przebywa w salonie, czy ma już DT lub DS?
Miły z niego kociak. Szkoda żeby wylądował w schronisku.

hugulaśny

Post » Pt sty 04, 2013 11:08 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

jak tam Przystojniak? Panie z salonu się jednak zreflektowały po świętach?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pon sty 07, 2013 17:55 Re: RYBNIK - Przystojniakowi grozi SCHRON na święta! DT lub

niestety, ta jedna pani nadal zamierza się Go pozbyć :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: dalej szukamy mu domu, to odwleka jej decyzję, mam nadzieję, że jakiś Duży się znajdzie, bo to kochany KOT :aniolek: :1luvu:
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]