Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2012 19:32 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Psi jest u Babci na feriach świątecznych. Jak uczeń - przerwa w szkole i wyjazd do babci. :lol:
Babcia powinna go w tym czasie niemożebnie rozpieszczać.
A Aia, jak dobra i kochająca mamusia, powinna tęsknić, co czyni.

Aia pisze:...Żadnych świń w domu nie przyjmujemy....
i później
Aia pisze:A do tego czasu cichy, pusty, zimny dom...

A widzisz? A widzisz? Było brać prosia morskiego. :wink:

ps. Wysłałam. Teraz wszystko w rękach poczty.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Czw gru 27, 2012 19:47 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

ahjooooo
babcia lepiej nich nie rozpieszcza, ewentualnie nakolankowo, bo popsuje mi psa od środka :twisted:
no i właśnie, ja tu piut pitu, a nie pisze najważniejszego :!:
przed świętami byłam z Kajem u weta, by mi Go trochę ponakuwał i znowu!(czyli to nie pomyłka :D ) psiego wyniki są prawie idealne :spin2:
jeden wątrobowy nieznacznie normy się nie trzyma, a tak to zdrowy pies :1luvu:
tylko nadal nie mogę zrozumieć czemu taki chudy i kościsty... już zastanawiałam sie czymu trzech posiłków dziennie nie zacząć serwować :?
Nawet nie wiecie jaki mi kamień z serca spadł :oops: krążą cały czas nade mną głupie myśli, boję się o psiego, że coś się dzieje... chyba tak już zostanie :wink: ale teraz przynajmniej nie ma potwierdzenia moich obaw :) półBARF podziałał rewelacyjnie na Jego nerki, wątróbkę. To była dobra decyzja.

Niestety, prosiątka, nie ze względu na świńskie zachowanie, ale z powodu swojej zabójczej natury, są u mnie niemile widziane... jak żadne inne zwierze potrafią wywołać wstrząs anafilaktyczny :roll: więc Kaj musi się zadowolić ewentualnymi kocimi przyjacielami, a ja przetrwać jakoś tą samotność...

czekamy z niecierpliwością, może samemu Kajowi uda się odebrać przesyłkę od listonosza :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob sty 05, 2013 20:30 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

No to Kaj doczekał się prawdziwego wysypu prezentów
nie za bardzo wiem jak je skatalogować, czy gwiazdkowo czy noworocznie, a może wczoraj był Dzień Psa?
w każdym razie, (UWAGA, CHWALĘ SIĘ) szyłam (nikt nie ucierpiał, wszyscy wyszli z tego żywo, udało mi się uniknąć wybicia oka przez wajchę od maszyny...) i wynikiem tego jest komplet psiej pościeli :mrgreen: oficjalnie mogę powiedzieć, że już mogę otwierać zakład specjalny "najbrzydszych poduszek na świecie" :lol:
dobrze, że Kaj nie umie mówić, więc narzekań i zażaleń nie było :mrgreen:
choć, cholera wie, co psiemu po głowie chodziło, gdy sprawdzał wygodność nowego posłania... :|
Obrazek Obrazek

Mało tego, przeżywamy teraz Fashion Days NDM, miasto szaleje, kobiety w amoku latają po sklepach, mężczyźni zakłopotani i zdezorientowani próbują nadążyć i utrzymać się w trendach mody
Top wśród Top-ów tego sezonu, kurtka na zimę, ocieplana z kapturem
Obrazek (ciociu Słupku :1luvu: )

Zdjęcie katalogowe nr 1
(ciotka Meg, specjalnie dla Ciebie, czaszkoochraniacz przed zimnem, żeby nie było!)
Obrazek

Miała być potężna sesja rzeczna, która się tak szybko skończyła jak zaczęła :mrgreen: wiatr taki, że gdyby puścić Kaja to jak latawca :wink:
Obrazek,
Obrazek Obrazek

psi zmarzł i musieliśmy się przenieść w bardziej blokowe klimaty, gdzie mogliśmy w spokoju postać i wyglądać

Obrazek ostatnio, główny sposób przemieszczania się psa
Obrazek,
Obrazek

Zdjęcie katalogowe nr 2
Obrazek,
Obrazek Obrazek

jak dobrze mieć z powrotem psiego w domu

Aia

Post » Sob sty 05, 2013 20:55 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Hipnoza .... nie mozna sie od tych zdjec oderwac ....
a juz katalogowe to w ogole nirwana ...
:1luvu:

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Sob sty 05, 2013 21:40 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Bardzo twarzowy kaptur! 8)
Ja go chyba w końcu ukradnę. Kaja, nie kaptur...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob sty 05, 2013 22:10 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

a to dobrze że nie kaptur, bo nieodpinany... odpruć trzeba by było, a choć mam już doświadczenie :mrgreen: to ponownego przyszycia chyba bym się nie podjęła... bo najlepiej mi wychodzą szwy proste "pijane" :mrgreen:

Dziękujemy za miłe słowa, Kaj sobie z nich nic nie robi, ino śpi zawinięty w kocyk.

Aia

Post » Sob sty 05, 2013 22:48 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Megana pisze:Ja go chyba w końcu ukradnę. Kaja, nie kaptur...
No to mam przerąbane, bo dalej, więc ukradniesz pierwsza. Kradnij z kapturem, żeby uszka nie marzły. :wink:

Bardzo, bardzo się cieszymy, że kurteczka pasuje.
Wyrośnięty młodszy brat tylko ją przymierzał, bo się za mała okazała, i proszę - wcale nie za mała, tylko dobra.
I na obecną pogodę akuratna, bo dość ciepła, a wiatru na klatę nie przepuszcza. Super!

W błękitach Kajusiowi bardzo do twarzy (piękne we wszystkim jest piękne).
To polarek?
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Nie sty 06, 2013 15:24 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Tak, polarek. Ikeowski, za pińć złotych :mrgreen:
idealnie nadaje się na posłanko dla zwierząt, jest cieniutki, mięciutki, milutki i tani (kiedy człowiek już go wymemla, można w każdej chwili sobie wymienić, a ten stary oddać np psiemu :D ), polecam :)
Miałam potężne plany właśnie dziś jechać do IKEI po wyżej wymieniony. Se posiedziałam pół godziny na przystanku autobusowym, zmarzłam i wróciłam do domu, bo mi darmowy bus nie przyjechał :twisted: spróbuje w kolejny weekend, może będę miała więcej szczęścia.

Aia

Post » Wto sty 08, 2013 17:17 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

ja nie wiem, co za karaczan, z tego mojego psiego :?
Kupiłam specjalnie dywan do salonu, by się odczepił od łazienkowego, a i tak po jedzeniu pierwsze co, to leci wytrzeć pyszczora o ten nieszczęsny chodniczek... jak dam marchewkę/ogórka/jabłko/ciasteczko to co? To zanosi do łazienki zamiast na swoje miejsce, na jedną poduchę, na drugą poduchę, na salonowy dywan :evil: Na czysty, biały, maleńki dywanik, na którym bym cichała po kąpieli postawić swoją czystą stópkę nie brudząc jej ponownie!

Aia

Post » Śro sty 09, 2013 14:38 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Drzwi do łazienki nie masz...?

Megana

Post » Śro sty 09, 2013 20:33 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Aiu? A dlaczego Ty chcesz stópkę stawiać na Kajusia dywaniku? 8O
Naprawdę, nie rozumiem. To, że dokupiłaś jemu dywan do pokoju, nie oznacza, że ten czysty, biały maleńki łazienkowy dywanik przestał być jego. :lol:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Śro sty 09, 2013 21:18 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Drzwi są, a jakże. Niedopasowane do framugi, ale są :mrgreen: dla bezpieczeństwa (że się kiedyś nie otworzą) pozostają uchylone, jak również z powodu mocy grzewczej, która się znajduje w tejże oto łazience i rozchodzi się szczwanie i nieodpłatnie po połowie chałupy :mrgreen:

Słupek pisze:Aiu? A dlaczego Ty chcesz stópkę stawiać na Kajusia dywaniku? 8O
Naprawdę, nie rozumiem. To, że dokupiłaś jemu dywan do pokoju, nie oznacza, że ten czysty, biały maleńki łazienkowy dywanik przestał być jego. :lol:

kiedy ja myślała, że to mój dywanik :roll:

Aia

Post » Śro sty 09, 2013 22:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Taka duża dziewczynka.
A taka naiwna, naprawdę. Rościć sobie prawa do kajusiowego dywanika/kanapy/stołu/mieszkania. Też coś. :mrgreen:

Megana

Post » Pon sty 21, 2013 12:43 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Kto się pobawi z pieskiem :?:

Obrazek - kliknąć na obrazek i z dźwiękiem poproszę

Bo ciapta po mieszkaniu i jęczy...

PS
odnośnie kajetanowych posiadłości - zmyliły mnie rachunki, które widocznie omyłkowo, są na moje nazwisko. A było brać tego magistra kiedy dawali, może obyło by się bez uświadamiania przez Ciotki i sama bym do tego doszła :mrgreen:

Aia

Post » Pon sty 21, 2013 21:36 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Skąd ja znam ten odgłos stukania pazurkami po panelach...? :roll:
Ale pacz pani, jaki odważny pies obronny! :mrgreen:

Megana

[poprzednia][następna]