[HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu.....

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 26, 2012 15:24 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro gru 26, 2012 16:21 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Dobrze, że już jest bliżej ludzi i jej ciepło. :roll: :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro gru 26, 2012 17:00 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Ano ciepl0,ma jedzenie,picie,posłanko i zaimprowizowana kuwetę. Łazi wokół pieca i rozgląda się uważnie.:-). Ostrożnie uciąłem jej kilka kłaków,ale to trzeba robić we dwie osoby i poświęcić na to sporo czasu. Kotka jest bystra,energiczna, ciągle na mnie patrzy i miauczy,wciaż chce jeść,ale nie można z tym przesadzać. Akurat kupiłem tanio Royall dla kociaków, mam też ten na drogi moczowe.....Kotka wyciąga chętnie główkę do głaskania. MA piękną mordkę, bardziej pocieszną niż groźną.Bardzo podoba się żonie.Ale wystarczą nam 4 koty,musimy przede wszystkim im zapewnić byt.

Stach

Od: Wto gru 25, 2012 19:55

Post » Śro gru 26, 2012 17:08 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Stachu - jesteś wielki.
Z tego co czytałam na FB jest opcja przerzucenia jej do Warszawy, tam w razie W ma 2-3 dniowy TDT i stamtąd może jechać na Śląsk - hugulaśny twierdzi że ma dla niej dom. Na czas sprawdzenia potencjalnego DS ewentualnie mogłaby "przewaletować" u mnie - byle krótko, bo mam za dużo kotów na DT plus ostatnio miałam ciężkie przejścia kocie i nie do końca jestem gotowa psychicznie na nowego tymczasa (długotrwałego i do leczenia...). Jakby się pojawiła inna opcja z ulgą ustąpię zaszczytu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 26, 2012 17:19 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Alienor pisze:Stachu - jesteś wielki.
Z tego co czytałam na FB jest opcja przerzucenia jej do Warszawy, tam w razie W ma 2-3 dniowy TDT i stamtąd może jechać na Śląsk - hugulaśny twierdzi że ma dla niej dom. Na czas sprawdzenia potencjalnego DS ewentualnie mogłaby "przewaletować" u mnie - byle krótko, bo mam za dużo kotów na DT plus ostatnio miałam ciężkie przejścia kocie i nie do końca jestem gotowa psychicznie na nowego tymczasa (długotrwałego i do leczenia...). Jakby się pojawiła inna opcja z ulgą ustąpię zaszczytu.

O tak Stach - jesteś bardzo wielki. Jeszcze będzie koteczka miała super domek. :dance: :dance2: :dance:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro gru 26, 2012 17:30 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Trzy lata temu wzięliśmy kudłatą znajdę, miast kocura okazala się byc kotką,w dodatku z pakietem kociąt w brzuszku. Po miesiacu mieliśmy 5,jedno nie przeżyło, jedno oddaliśmy, pozostałych było mi żal oddawać i są do dziś. Półtora roku tem przybłakała się na podwórko młoda ruda kotka,dostała jeść i została. pomyślnie przeszla operację ropomacicza....Kocia seniorka miała też 3 operacje, miała pęknięta otrzewną,gdy do nas przybyła, w takim stanie urodziła. Oby byly jak najdłuzej zdrowe!Fotki można obejrzeć na profilu żony:

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 185&type=3

Stach

Post » Śro gru 26, 2012 17:32 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Piękne, zadbane zwierzaki! :D

OKI

Post » Śro gru 26, 2012 18:21 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Stach! Czapka z głowy!
Pozdrawiam Ciebie i Żonę!

Cieszę się ogromnie, że realnie pomogliście kotu.
Prawda jest taka, że pers ma małą szansę na przeżycie na wolności. Persy to najbardziej gamoniowate koty, nie dadzą sobie rady.
Sądzę, że kot znajdzie w miarę szybko dom. Jak się go doprowadzi do porządku będzie jeszcze ładniejszy.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro gru 26, 2012 18:26 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Stachu dzięki w imieniu kotki
jeśli uda Wam się z żona wyciąć więcej kołtunów to super -na pewno to będzie ulga dla kotki
i na pewno u Was w kotłowni jest jej lepiej niż na dworze, mam nadzieję, że kicia jest na drodze do lepszego życia

Wasze kotki są piękne :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro gru 26, 2012 19:34 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Posprzątałem kotłownię dziś rano mając pewien zamysł.;-) Jest niewielka,jakieś póltora na dwa i pół metra, troche zakurzona,ale....jest ciepło. Poza tym ma 10 cm styropianu na posadzce, na tym pudełko,jakieś kapy:-))Zaimprowizowałem kuwetę z tektury ze żwirkiem,ale nie wiem,czy umie z niej korzystać....Mozę jutro pojadę po pracy do weterynarza,może wytniemy tam trochę kłaków...DZiś już dam sobie spokój,choć małej jest ciezko, ale miałem w sumie 3 nerwowe dni i chcę odpocząć....A jutro do pracy....
Jestem zdania,ze jesli ktos kocha zwierzaki , to jes t w stanie wziać kota wyglądającego nieco gorzej, niż nasze celebrytki na okładkach pism kolorowych.TAk,jak zrobił mój kumpel z dwoma persami,które się przyplątały w odstępie roku na podwórko:-)).
DZięki za pomoc, czekam na rozwój sytuacji i dalsze wsparcie.
Pozdrowienia od Rudej !/ bo taka wersję przyjmuję/:-)

Stach

Post » Śro gru 26, 2012 20:40 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

W piątek kotka ma zabrać od nas Pani Kasia z Pruszkowskiego Domu Tymczasowego.
Tam przejdzie niezbędne zabiegi pielęgnacyjne oraz badania, po czym będzie szukał domu stałego. CZEKAMY!
http://www.facebook.com/PruszkowskiDomTymczasowy

Stach

Post » Śro gru 26, 2012 20:45 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Rewelacja! Świetnie trafił(a) :ok:

OKI

Post » Śro gru 26, 2012 22:03 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :piwa:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro gru 26, 2012 22:53 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Stachu, mnie na razie odmówiła jedna fundacja,ale widzę,że sobie mistrzowsko poradziłeś.
Ten DT jest stąd,z Miau?

A wyglądem kota z ulicy nie nalezy się martwić, moja najpiękniejsza persica miała takiego grzyba,że wyglądała jak pomiotło, o drugiej koleżanka powiedziała ,że "persa to ona nawet w dalszej rodzinie nie miała".
Jak wyglądaja obecnie możesz zobaczyć na moim wątku.
Myślę,że obie są piękne... :D

Dobry z Ciebie człowiek.
Dziękuję!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw gru 27, 2012 8:51 Re: [HAJNÓWKA] Bezdomny, biszkoptowy Pers - szukam mu domu..

Gnojek strasznie mnie polubił, my jego tez...Miauczy,mruczy,nastawia łebek d o drapania,jest wspaniały... CIeżko mi będzie go oddawać....Uszka ma czyste,oczki dziś przemysłem wacikiem umoczonym w...herbacie. Strasznie fajowska jest ta bida..Ale potrzebne mu są badania,czekam ze zniecierpliwieniem,kiedy kocurek zostanie ostrzyżony,poczuje ulgę....

PAni KAsia napisała do mnie na FAcebooku, znalazła tam moją informację o poszukiwaniu domu una profilu niejakiej Anny S.:-)...

Stach

[poprzednia][następna]