Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mar9 pisze:Aniu, cóż mogę powiedzieć?, jak pocieszyć?, sama wiem, jak bolą takie wspomnienia, i Niunia i tysiące innych pozostaną w naszej pamięci, tak mało ale i tak dużo
Anna61 pisze:mar9 pisze:Aniu, cóż mogę powiedzieć?, jak pocieszyć?, sama wiem, jak bolą takie wspomnienia, i Niunia i tysiące innych pozostaną w naszej pamięci, tak mało ale i tak dużo
Niestety nie ma pocieszenia.......tak by się chciało aby zawsze z nami były.
Gdy wspominam ten czas gdy były z nami, to zaraz myśli przekierowują się na ich umieranie, a tym samym łzy napływają do oczu.
mar9 pisze:Niestety nie ma pocieszenia.......tak by się chciało aby zawsze z nami były.
Gdy wspominam ten czas gdy były z nami, to zaraz myśli przekierowują się na ich umieranie, a tym samym łzy napływają do oczu.
mar9 pisze:to boli, fakt, ale z drugiej strony one wiedzą, że nie odchodziły samotnie, bezimiennie, że ktoś po nich zapłacze, to może marna pociecha dla nas ale zawsze coś
Anna61 pisze:Teraz właśnie pomyślałam o naszych bliskich, których też nie ma, a Święta spędzane razem, pomimo biedy jaka wtedy była, były radosne, pełne ciepła, uczuciowe.
Teraz nie ma nic, jest pustka, i tylko pozostały wspomnienia minionych dni, które tak szybko uleciały w dal.
mar9 pisze:Mam to samo, święta już mnie nie cieszą, są takie jałowe, pozbawione tego dawnego ciepła, teraz ważne są prezenty, im droższe tym lepsze, myśmy jako dzieci dostawali bardzo,bardzo skromne prezenty ale same święta były takie jakieś magiczne, dobrze, że choć zostały po nich wspomnienia ale też i ogromna tęsknota za tym niepowtarzalnym świątecznym nastrojem z dawnych lat
Anna61 pisze:mar9 pisze:Mam to samo, święta już mnie nie cieszą, są takie jałowe, pozbawione tego dawnego ciepła, teraz ważne są prezenty, im droższe tym lepsze, myśmy jako dzieci dostawali bardzo,bardzo skromne prezenty ale same święta były takie jakieś magiczne, dobrze, że choć zostały po nich wspomnienia ale też i ogromna tęsknota za tym niepowtarzalnym świątecznym nastrojem z dawnych lat
Wszystko się skomercjalizowało i pogoń za pieniądzem przysłonił wszystko to, co było dobre w Tych świętach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 27 gości