PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 22, 2012 18:31 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Puszap poszedł do adopcji ale w międzyczasie z adopcji wrócił jednooki Apisek.
Dotychczas wszystko było super, pani nie pracowała, miała dla kota i domu dużo czasu, kilka mies. temu poszła do pracy i podobno kot zaczął niszczyć mieszkanie, drzeć sprzęty, ubrania, dywany, tapety, rozgrzebywać kwiaty... tłumaczyłam, że to stres, że jego zycie się zmieniło, że się nudzi i czuje się samotny i stąd takie zachowanie, że należy wziąć drugiego kota w tej sytuacji.
Niestety nie dali się przekonać.

Spis trzeba zaktualizować, jakiś remenent przed końcem roku zrobić, aktualnie na stanie mamy:
1. Mała bura jednooczka - Basiula
2. Klementynka - 7 mies. trikolorka
3. Roksanka - około 2 letnia czarnulka
4. Loco - tak Loco nadal nie znalazła domu :evil:
5. Kitka
6. Filipka
7. Malinka
8. Alva
9. Pum
10. Tigerek
11. Oskarek
12. Lalunia - szylkretka zwana La Luną
13. Apisek
14. Felicja
no i moja piatka:
15. Tygrys
16. Micek
17. Bleki
18. Ciunek
19. Jasiu

No to i tak nieźle, zeszłam poniżej 20 :D

Loco cudna puszysta trikolora już pół roku nie może znaleźć domu, w tym tygodniu rozmawiałam z jedną panią, sytuacja była bardzo obiecująca, byłyśmy najpierw umówione na spotkanie na dziś, ale pani poprosiła o spotkanie wczoraj, bo akurat skądś tam wraca i bardzo jej zależy (myśląłam że na Loco). Zaprosiłam ją do siebie, oczywiście koniec tygodnia, piatek wieczór, w chałupie syf i malaria, szybkie sprzatanie przed przybyciem pani choć człowiek już pada na pysk, no ale czego się nie robi dla dobra kota. A pani zaraz po wejściu oznajmia, że właściwie to przyszła mi tylko osobiscie powiedzieć, że zdecydowała się adoptować innego kota, skąd innąd.
:evil:
No cóż, wszystko mi opadło, ale chociaz kalendarz kupiła.

A dziś odbieram telefon jeden z wielu 'w typie':
pani: ja dzwonię w sprawie kotków.
ja: w sprawie ogłoszenia?
pani: nie, pani przyjmuje kotki?
ja: nie, ja oddaję kotki :mrgreen:
pani (wyraźnie zbita z tropu): ale takie bezdomne, porzucone przyjmuje pani? Bo u nas na działkach .....

No nic umówiłam sie na jutro na te działki, obejrzeć co tam jest, na ile adopcyjne, pomogę w robieniu zdjęć, ogłoszeniach ale chyba niewiele więcej....

A potem pani jeszcze mówi, że pod blokiem jej matki to taka jedna pani wyłapała koty i uśpiła i dlatego jej matka jest wrogo nastawiona do tych co niby pomagają....
Ja zdziwiona mocno tym co kobieta mówi, pytam o adres tego miejsca gdzie niby ktoś wyłapał i uspił, bo to moja dzielnica i w kilku miejscach coś robiłam, więc zaczęło mnie to zastanawiać, i właśnie się okazało, że to miejsce to Pańska skąd wzięłam 3 kociaki (Apiska, Agatka i Adelkę) Agatek i Adelka są w dobrych DS, Apisek wrócił. Ich matkę wysterylizowałam i wypuściłam i z tego co wiem to zyje i ma sie dobrze, a z matką tej pani miałam bardzo nieprzyjemne rozmowy wtedy, nic nie dawała sobie wytłumaczyć, że trzeba kotkę wysterylizować, maluchy leczyć, przecież Apisek stracił oko na tym podwórku, pod jej cudowną opieką z powodu nieleczonego kk....
I jeszcze teraz rozpowiada o mnie takie rzeczy, że niby koty wyłapałam i uśpiłam. No masakra.
Pani do leczenia kotów i sterylizacji matki oczywiscie nie dołożyła ani złotówki, jeszcze mnie swego czasu obrzucała stekiem wyzwisk.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 23, 2012 16:25 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:No nic umówiłam sie na jutro na te działki, obejrzeć co tam jest, na ile adopcyjne, pomogę w robieniu zdjęć, ogłoszeniach ale chyba niewiele więcej....

No i się umówiłam, czekałam na mrozie o umówionej godzinie i nikt nie przyszedł a telefonu pani nie odbierała...
Często mam wrażenie że mi bardziej zależy niż tym osobom co mnie o pomoc proszą....
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 23, 2012 16:37 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Czas przygotować coś na święta. Oczywiscie oprócz grzańca z czerwonego wina z pomarańczami co uskuteczniam od wczoraj.
Tylko czemu nigdzie na Witominie goździków nie ma - musze jutro podjechac gdzies dalej...

Robimy bigos z własnymi suszonymi borowikami, sałatkę jarzynową (nie wiem czy się ją robi na te czy na te drugie święta, ale mam ochotę to se zrobię , a co!), Wojtek robi też jakieś drobiowe galaretki.
Rodzice zrobią groch i kapustę z grzybami.
Mamy dorsza do smażenia.
Ja mam zamiar upiec taki makowiec bez ciasta - samo nadzienie:
coś w tym stylu:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_pol ... zepis.html

i to chyba wszystko, bo u nas 12 potraw się liczy mniej więcej tak:
1. mandarynki
2. pomarańczki
3. chlebek
4. orzechy
5,6. groch z kapustą
7. ryba
8. no może jakiś śledzik kupny będzie
9. makowiec
10. sałatka
11,12. barszczyk z uszkami
barszczyk z butelki doprawiony i z dodaniem grzbków suszonych, uszka kupne mrożone

i si, w końcu święta są żeby odpocząć...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 23, 2012 20:43 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

ObrazekObrazek
La Luna
:1luvu:
Najcudowniejszy kot, nasza perełka.

I Barbórka, bo przyniesiona 4 grudnia, bardzo mądra mała kicia, ma jedno oczko ale patrzy tak mądrze, że starcza za dwa:
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 23, 2012 20:50 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Obrazek
Grzybki się moczyły do bigosu, gotowanie bigosu zostało rozpoczete dziś ale już czuję, że wyjątkowo sie udał, a za 2-3 dni po kilku odgrzaniach na pewno będzie the best.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 23, 2012 22:32 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Moniczka dla Ciebie, TZeta i wszystkich koteczków , które znajdują schronienie i opiekę w Twoim cudownym domku życzę
SPOKOJNYCH , RADOSNYCH i ZDROWYCH SWIAT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU i aby wszystkie tymczasy znalazły super domki:1luvu:

A grzybki wyglądają nadzwyczaj smakowicie , na pewno bigos będzie doskonały

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon gru 24, 2012 8:02 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Monika, goździki są u Gzelli na Leśniczówce (mają cały regał z przyprawami. Widziałąm w sobotę (kupowałam cząber, a one były obok). Też wcześniej szukałam bez skutku- dopiero w Realu przy obwodnicy mąż kupił.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon gru 24, 2012 11:46 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mgj pisze:Monika, goździki są u Gzelli na Leśniczówce (mają cały regał z przyprawami. Widziałąm w sobotę (kupowałam cząber, a one były obok). Też wcześniej szukałam bez skutku- dopiero w Realu przy obwodnicy mąż kupił.

O, dzięki za info!
Zaraz i tak miałam się tam wybrać zobaczyć czy ten kot 'nasz' tam jest.
Może i jałowiec by mieli, do bigosu by się przydał, też nie można nigdzie dostać. Kiedyś nawet sama zbierałam w lesie ale się skończył.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto gru 25, 2012 16:25 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kochana,zdrowych,spokojnych,rodzinnych Świąt oraz szczęśliwego Nowego 2013 Roku!
Monia życzę Ci abyś na swojej drodze spotykała samych życzliwych i mądrych ludzi i abyś nie spotykała więcej kocich bied...

Fajnie,że zeszłaś poniżej 20 stki(to moje marzenie :D )
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto gru 25, 2012 16:32 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Gisha, aga marczak dziękuję Wam za życzenia.
Wszystkim zaglądającym na wątek też życzę dużo zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń, samych zdowych i radosnych kotów i wspaniałych ludzi wokół.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon gru 31, 2012 23:37 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Obrazek

Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego, lepszego niż w latach poprzednich, a przynajmniej nie gorszego w 2013. Ja tam czuję, że zły nie może być, '13' na pewno jest tak samo pechowa jak 'czarny kot', czyli wręcz odwrotnie. I tego się trzymajmy:
:piwa: :piwa: :piwa: :balony: :balony:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sty 01, 2013 8:08 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Obrazek

Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego, lepszego niż w latach poprzednich, a przynajmniej nie gorszego w 2013. Ja tam czuję, że zły nie może być, '13' na pewno jest tak samo pechowa jak 'czarny kot', czyli wręcz odwrotnie. I tego się trzymajmy:
:piwa: :piwa: :piwa: :balony: :balony:

Dużo zdrowia,samych pogodnych udanych dni,wielu wspanialych adopcji.
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Nie sty 06, 2013 17:31 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Podsumowanie roku 2012.
Domy znalazły:
1. Rudy Gucio jednooczek z kackich działek
2. Czarno-biały Oluś, znaleziony zabiedzony w Oliwie jako mały kociak. Niestety Oluś umarł tej jesieni. Fip. Ale przynajmniej w kochającym domu i pod troskliwą opieką był przez prawie rok.
3. Czarny Brat, super czarnuszek z lecznicy, jak się likwidowała dr Dominika
4. Elenka - koteczka biało-szara z uszkodzonym oczkiem, pochodziła z ul. Piłsudskiego w Gdyni.
5. Czarna Siostra - siostra Czarnego brata też z lecznicy
6. Kreska - czarna kotka z białymi znaczeniami od Agi Marczak ją miałam
7. Dulcia - czarno-biała młoda kotka
8. Kropka - siostra Kreski
9. Irysek - piękny rudasek uratowany przez Agę Marczak z Osowej, adoptowała go siostra znajomej pani weterynarz.
10. Hania - czarno biała, bardzo wdzięczna koteczka
11. Mini - bura z białym
12. Piękna biała Luna
13. Mała Buraska ze Śląskiej
14. Mały Kropal z Chopina z Gdańska
15. Mania - mała czarna kicia z Narcyzowej
16. Pola - z Narcyzowej
17. Tola - z Narcyzowej
18. Kelly - biała błękitnooka z akcji kotów p. Mariana
19. Makatka - biała w grafitowe łatki z akcji kotów p. Mariana
20. Nepal - biała z akcji kotów p. Mariana
21. Jurek - bury kocurek z cmentarza na Lesczynkach
22. Marlenka - czarna koteczka ze Śląskiej w Gdyni
23. Kacperek - czarny kocurek ze Śląskiej w Gdyni
24. Olga - długowłosa rudo-biała znaleziona na Meksyku
25, 26, 27 - 3 czarnuszki małe kocurki ze Śląskiej
28. Puszap - kocurek z wiecznie napuszonym ogonkiem

I pośredniczyłam jeszcze w wielu innych adopcjach, niektóre koty poszły niby na DT ale tam zostały na stałe...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sty 08, 2013 22:54 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Dziś u weterynarza była Kitka.
Że coś jest z nią nie tak zauważyłam już ze 3 mies. temu, ale niby się poprawiło, potem ostatnio znowu objawy wróciły.
Kotka zaczęła chudnąć, mimo że na posiłaki się stawiała, gorsza sierść, bardziej apatyczna...
Tylko główny problem był taki, że Kitka jest taką półdzika kotką, nie da się dotknąć, nie da się złapać.
Ostatnio objawy się nasiliły, jakoś udało się Kitkę zapakowac do transporterka, choć dziś to nie była pierwsza próba, i nie było łatwo, no ale nie było wyjścia.

Na szczęście wyniki badań krwi wyszły dobre. Ufff, bo bardzo się martwiłam, że to sprawa nerek jest.
Fiv/Felv (-)
Niestety w pyszczku straszny bałagan: kamień, zepsute zęby, stan zapalny, nadżerki...
Gdyby była kotem obsługiwalnym to na pewno dużo wcześniej udało by się zaradzić takiej sytuacji ale tak po prostu nie wiedziałam, że takie jest stan jej pyszczka.

Dziś zostało zrobione co trzeba w buźce, usunięty kamień, usunięto też 8 zębów, teraz jeszcze Kitka musi być na antybiotyku przez jakiś czas, w związku z tym musi zamieszkac w klatce, będę musiała jej przemycać lekarstwa w jedzeniu, od jutra zobaczymy jak to się uda. mam nadzieję, że się da, bo tabletki jej nie jestem w stanie podać. A zastrzyki tylko z drugą osobą, ostatcznie musiałabym jeżdzić na zastrzyki do lecznicy.

Kitka ma zaledwie około 3 lat. Jej siostra Filipka ma uzębienie w idealnym stanie - Filipka jest dużo bardziej obsługiwalna to mozna obejrzeć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw sty 17, 2013 21:05 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Uwaga na ten nr 88817669... to człowiek z Ukrainy. Szuka kotka, nie będzie sterylizował, nie chodzi do weta bo na Ukrainie samo kotu przechodzi....
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]