Milusia wreszcie w swoim domku na Śląsku:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 21, 2012 6:57 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

WeraW pisze:Dokładnie tak. Niektórym po prostu bardzo się śpieszy, żeby kot ich pokochał, a skutek oczywiście odwrotny od zamierzonego. Też mi się wydaje, że to super kotka, tylko wcześniej nie dostała szansy.

Oczywiście.Dlatego tak ważne jest, aby kot pobył w doświadczonym DT, który wyprowadzi kota na prostą, pozna jego charakter, zdecyduje jaki dom byłby odpowiedni.To daje gwarancję udanej adopcji.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 21, 2012 8:33 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Wysyłam pożegnalne zdjęcia Milusi

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Ściskamy mocno i życzymy szczęścia (z łezką w oku), bo partyzantka się skończyła. Zaczął się nowy rozdział. Teraz wszystko w łapkach Milusi i rękach Alyss.
Powodzenia dziewczyny, cierpliwości i tolerancji :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt gru 21, 2012 8:46 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Jakie fajne zdjęcia :) Milusia faktycznie mocno przytyła, tak samo wygląda jak ją zabierałam z ulicy wiosną, ale na pewno będzie miała u Alyss odpowiednią dietę i szybko nabierze kształtów.

Na górnych zdjęciach wygląda na trochę znudzoną, a może zmęczoną podróżą, ale w kontenerku widać już niepokój a może niepewność, co dalej? Gdzie mnie wywiozą, znowu ? :))

Kochana kluseczka :1luvu:
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pt gru 21, 2012 13:00 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

8O No... ale gabaryty to ona ma , Milusia znaczy, nie klatka.
Jej jej, ona wygląda jak mój brytol -a i to nie wiem, czy nie większa objętościowo jest.
Kawał babeczki z niej. Wiedziałam , że duża, ale ona jest MEGA Kicią :mrgreen:
Milusia, ale nie Malusia :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 21, 2012 20:11 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

No i nici z kociego terroru jak nas straszono, no. Nie ma krwawej sieczki typu "Mechaniczny pazur", Monika ma rację, że nastąpiła dezaktywacja.

Łatwo było odpuścić sobie pracę nad kotem, bo po co? Można było stwierdzić, że "Milusia nie taka Milusia" i już. A tu proszę:) Milusia pewnie zdziwiona, że ciepło w dupę, micha jest- podtuczą i zrobią z niej "Kurczka Miau-Miau"? :D

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pt gru 21, 2012 21:57 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Miałyśmy dzisiaj się wybrać do weta, ale przez ten cały harmider przedświąteczny rano nie dałam rady, a popołudniu już nie miało to sensu, bo nie byłoby możliwości badania krwi. Także wizyta odłożona na po świętach. Pan weterynarz niech spędzi spokojne ten czas bez ran szarpanych :twisted:

Milusia grzeczniutka, rano oberwałam po nodze, bo za mało głasków dostała. Jak przy każdym wejściu do pokoju wybiegła na powitanie, a ja że się śpieszyłam to tylko kilka razy ją pogładziłam, no to dostałam z pazura na odchodnym. Potem sobie powetowałyśmy mizianiem na kolanach.

Mila gabaryty ma, trzeba przyznać. W całej okazałości prezentuje się jeszcze dorodniej, Kuba to dwa razy mniejszy od niej. Cud, że mi ręka nie odleciała jak ją niosłam :lol:

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Pt gru 21, 2012 22:46 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Nie wiem czy tylko ja mam ochotę wwąchać się w jej futerko? :mrgreen:

Jak w ogóle pachną wasze koty? Moja starsza czystością, taką wiosenką, a chłopaki raczek trocinami spod chomika. Hm. Widocznie taki ich urok:)

WeraW

Post » Sob gru 22, 2012 10:39 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

:mrgreen: Mój Borys pachnie watą i to przykurzoną , bo się sam nie lubi myć i czeka kiedy go wyczeszę.
:mrgreen: A Yoko pachnie bezzapachowo 8O właśnie się w nią "wwąchałam" , bo nowa w domu i nie byłam pewna...
Yoko pachnie niczym 8O - nie wiem o co chodzi, ona się myje godzinami, przesadza w drugą stronę.

Milusia to mi pachniała na zdjęciach, takim ciepłym ciastem domowym. To moja wyobraźnia, jak na nią patrzę, podsuwa na myśl ... duży, wyrośnięty,makowiec z rodzynkami i dużą ilością lukru.
Taka rolada makowa , mniam, mniam.
To przez kurczaka Miau-Miau - Wery W, mam skojarzenia kulinarne względem Milusi :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob gru 22, 2012 10:58 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Masz rację, że Mila pachnie jakimś drożdżowym ciastem z lukrem! Tak wygląda. Alyss jak pachnie Mila?:)

WeraW

Post » Nie gru 23, 2012 10:38 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Obrazek

Wszystkim ludziom i wszystkim kotom
Pięknych, szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia
Przysmaków na stole i pogody ducha w sercach
życzę
:kotek:

Monika_Krk

Post » Pon gru 24, 2012 2:10 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Miłych i radosnych Świąt :1luvu:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pon gru 24, 2012 13:28 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Obrazek

Radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
życzy
Kornelia z footrami :s5:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto gru 25, 2012 14:11 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Co słychać u Milusi?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto gru 25, 2012 15:42 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Przez to świąteczne zamieszanie nie miałam nawet czasu by napisać na wątku.

Na początek chciałam życzyć wszystkim, wesołych, radosnych i spokojnych Świąt. Dużo zdrowia dla Dużych i ich kociastych :1luvu:
Szczególne życzenia dla tych, którzy przyczynili się do tego, że Milusia może te Święta spędzić wyciągnięta na fotelu i wywalona brzuchem do góry.

W tej chwili właśnie wypoczywa tak jak opisałam wyżej. Mądralińska używa dwóch kuwet, jedną z drewnianym na sio, a drugą z bentonitowym na grubsze sprawy. Już praktycznie nie gryzie, nie atakuje ręki, jak już to wszystko odbywa się przy schowanych pazurkach.
Jest grzeczniutka, można powiedzieć, że jest mało wymagająca w obsłudze. Jeść, spać, głaskać, ewentualnie połazić za panią, popatrzeć co robi. Kot marzenie, przynajmniej póki nie ma na horyzoncie innych kotów :lol:

Nie wiem co się dzisiaj dzieje, ale moim kotom coś odbiło, totalna głupawka, łącznie z Milusią. Kuba obudził mnie lecąc na ziemię, razem z firanką, mały Miki bardzo rozmowny był nad ranem, miaucząc mi do ucha. Latają jak popaprane, aż się o ściany rozbijają. Myślę sobie, idę do Milusi jedyna normalna w tym domu, a tu tyle co weszłam, łapką mnie zaczepia. Rzucam zabawkę, ale królewna nie zainteresowana. Prowokuje mnie do gonienia, skacze na nogi jak mały kociak i ucieka. Ganiałyśmy się po pokoju, i chyba się jej bardzo taka forma zabawy podobała. Grałyśmy w berka można powiedzieć. O dziwno moje nogi nie ucierpiały od tych jej skoków, pazurki schowane, wie gdzie jest granica zabawy. Przywaliła głową w deskę pod stolikiem, tak głupiała. W takiej wersji Milusi jeszcze nie widziałam.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Wto gru 25, 2012 18:36 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Ehm, ehm...
Alyss
otóż
podejrzewam
że
w
waszym
domu
na
Święta Bożego Narodzenia
zagościła
...
RADOŚĆ
8O
:mrgreen:
:ok:

Obrazek

Monika_Krk

[poprzednia][następna]