Trójkot i Szatony (n° 5)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 20, 2012 14:01 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Skad wiesz? 8) :mrgreen:

Faktycznie ciezko nadazyc Obrazek

Nie pamietam, czy juz pisalam o zmianach organizacyjnych. Fifinka nie jest juz zamykana na noc w WC z jurta i kuweta, bo zrobilo sie zbyt zimno, a tam nie ma kaloryfera. Od mniej wiecej miesiaca dostapila wiec zaszczytu sypiania ze mna wraz z Maya i Puszkiem. Machnelam reka na ryzyko zalania koldry, no trudno, przygotowalam sie na to psychicznie, najwyzej wypiore. na szczescie mam pralke odpowiedniej wielkosci.
Fifinka jest ZA-CHWY-CO-NA :!:
Wrecz promienieje. Co rano mnie udeptuje, mruczy, smyra lapka po twarzy i powiekach, domagajac sie mizianek. Tfu, tfu, tfu, wypadkow na razie nie bylo. Pierwszego dnia byla tak podekscytowana, ze zapewne dlatego nalala na lozko w pokoju szatonow (to nie problem, pod przescieradlem z gumkami jest cerata), ale mnie na razie nie podlewa. Oczywiscie caly czas sie na to nastawiam, bo po co mam sie pozniej wnerwiac. I profilaktycznie ja codziennie odsikuje przed pojsciem spac.
Podjada troszke chrupek seniorow, no ale ma juz 6 i pol roku, to jej nie powinny zaszkodzic, tym bardziej, ze i tak woli swoje.
Nie wiem, swoja droga, co jest z ta atrakcyjnoscia chrupek dla seniorow, bo Sasza tez az sie trzesie, zeby sie do nich dorwac :twisted:

Jurte Fifinki okupuje przewaznie Puszek, bo w ciagu dnia domaga sie zamykania w pokoju. Czasem towarzyszy mu tez Maya.
Szatony maja prawo do rekreacji, tzn. wieczorkiem otwieram pokoj i pozwalam im spedzic 2-3 godzinki z reszta kotow i ze mna, bo musza byc pod kontrola. Zaczelam w koncu chowac jurty, bo za kazdym razem byla totalna demolka :strach:
Ulubiona rozrywka Pimpka jest skakanie na nie z rozmachem z gory i udeptywanie na nalesnik :twisted:
A gdy nieszczesny delikwent zajmujacy wnetrze wyprysnie jak pasta z nacisnietej tubki, dodatkowe wydzieranie calego wnetrza, tzn. wyscielajacych polarka i poduszki :twisted:

Na pocieche maja myszornice, uwielbiaja sie nia bawic :kotek:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw gru 20, 2012 17:44 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Ach, ujrzeć kota wystrzeliwanego z jurty!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw gru 20, 2012 18:05 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Zrobic filmik? 8)

Od pojutrza zaczne miec czas.
Specjalne i dlugotrwale czyhanie na okazje raczej nie bedzie konieczne :twisted:
Obrazek

Birfanka

Post » Czw gru 20, 2012 20:58 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Przeszczęśliwa Fifinka też pewnie warta widoku!

Birfanko u mnie również karma seniorowa cieszy się wzięciem.
Zarówno Buńka (6 miesięcy), jak i Kacper (1,5 roku) czyhają, żeby doczyścić miskę Teofila.
Może to chęć urozmaicenia menu.
Na stałe dostają mokrą bozitę, a seniorowa to zwykle animonda.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw gru 20, 2012 21:19 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

O prosze, wszystkie seniorowe sa najwyrazniej atrakcyjne dla mlodziezy :lol:
Z nerkowa tez tak mialam-smakowala wszystkim oprocz Puszka, dla ktorego byla przeznaczona :twisted:
Te seniorowa Sanabelle to wlasnie Ty mi doradzilas, i to byl strzal w dziesiatke :kotek:
Puszek ja lubi i je chetnie (sam, nie musze mu wciskac reka po jednej chrupce jak nerkowej), Maya tez ja lubi i nie ma po niej alergii (miala po seniorowej RC).
Ciesze sie bardzo, bo Puszek przestal w koncu chudnac! (tfu, tfu, tfu). Od lutego 2010, kiedy zaczely sie problemy z nerkami, schudl ok. pol kilo, i to tak w ciagu niecalego roku, ale od prawie roku waga mu sie ustabilizowala. No i za 3 miesiace skonczy 14 lat, wiec i ze zdrowymi nerkami tez by chyba stracil na wadze...

Mokrej zadnej stanowczo jesc nie chce, tylko swoja uswiecona rybe (50 g dziennie, cale zycie ja dostaje i upomina sie dobitnie-fosfor ma w normie, to niech je).
Zjadlby tez mielona surowa wolowine (podzeral szatonom-szatony oczywiscie nie chcialy :twisted: -ale wet mu wolowiny zakazal).
Maya lubi puszki Grau dla seniorow, ale po troszku (no i jej sie robi okropny kamien po mokrej karmie).
Fifinka jest suchozerna, podsuwam jej rozne mokre, i pasztety, i w sosikach, i mieso albo rybe-nenene, MOKRE JEST BE :roll:
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 21, 2012 11:06 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Ja też daję suchą sanabelle seniorową. Teraz pomieszaną ze zwykłą i z porta21.
I wszystkie koty jedzą to suche w nocy i jak wychodzę.
W przeciwnym wypadku musiałabym Teofila izolować.
Lub w ogóle nie zostawiać suchego.
Obrazek

mimbla64

Post » Pt gru 21, 2012 11:13 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Tez poczekam na ten filmik :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt gru 21, 2012 19:54 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Jednak bede musiala czyhac na okazje :twisted:

Cesarzowa byla przezorna i ewakuowala sie doslownie w ostatniej sekundzie :ryk:

Wstawie, bo i tak jest ciekawie. Pupusz doszczetnie zaglaskiwany :strach:
Sasza owija sie wokol niego jak anakonda :ryk:

Preludium (czyli stale tlo dzwiekowe :rudolf: )
http://w175.wrzuta.pl/film/166E9CkhIxJ/ ... 2-2012_001

Demolka, czyli inwazja szatonow :mrgreen:

Aaa, wrzuta godzinami laduje te fimiki :evil:
Czekam tu i czekam ponad godzine, ale ilez mozna, musze sie oddalic do innych zajec.
Wstawiam to, co jest, a pozniej tu zedytuje i wstawie drugi (jesli plik raczy w koncu zakonczyc konwersje :twisted: )
Juz pierwszy sie dlugo wgrywal, ale ten bije wszelkie rekordy :roll:
Znowu "lepsze jest wrogiem dobrego", bylo dobrze, to pozmieniali na wrzucie nie wiadomo po co i sie ciagnie i ciagnie
w dodatku linkow ani miniaturek nie ma.
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 21, 2012 20:05 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Kacper szukał i szukał, gdzie jest ten kotek, co tak miauczy. :mrgreen:
Obrazek

mimbla64

Post » Pt gru 21, 2012 21:54 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Birfanka pisze:(...)

Preludium (czyli stale tlo dzwiekowe :rudolf: )
http://w175.wrzuta.pl/film/166E9CkhIxJ/ ... 2-2012_001

(...)

A w tle tła ;) "wujek, otwórz!" :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt gru 21, 2012 22:08 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Wcale dzwieki nie sa takie straszne :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt gru 21, 2012 22:14 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Tlo tla niestety weszlo na stale do repertuaru, zaczyna sie, jesli tylko osmiele sie zamknac w pokoju Obrazek
Fakt, natezeniem dzwieku wujkowi do piet nie siegaja, i cale szczescie, bo wtedy juz zwariowalabym z nimi z cala pewnoscia :strach:

Wujcia juz przerosli, nawiasem mowiac (rozmiarowo). Wstawie pozniej albo jutro fotki.

Ten plik nadal trwa w konwersji :x
Podwojnie zreszta, bo chcialam wrzucic drugi raz. Nie wiem, czy sie dzis uda z tym drugim filmikiem.

Rety, godzina ryby wybila, ide z Puszkiem do kuchni, bo mi bebenki popekaja :twisted:

Tez chyba trzeba bedzie filmik nakrecic, bo jest przesmieszny, jak tak cwaluje po schodach w dol, z poslizgiem :lol:

Edit: literowka
Ostatnio edytowano Pt gru 21, 2012 23:52 przez Birfanka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Birfanka

Post » Pt gru 21, 2012 22:16 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Nakrec:)

anulka111

Post » Pt gru 21, 2012 22:46 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Wyjeżdżam i odpadam z netu.
Dlatego życzę wszystkim miłych i spokojnych świąt.
Obrazek

mimbla64

Post » Pt gru 21, 2012 22:51 Re: Trójkot birmański n° 5 i szatony = Pentakot ;)

Dziekuje :kotek:

I zycze wzajemnie :)
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]