Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 18:07 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Ja też czekam na karpia przyrządzonego przez moją mamę cały rok :)
Nie oburzaj się felin bo myślę że fumcia pisała tak ogólnie a nie personalnie do Ciebie. Przecież zadajesz sobie trud żeby kupić karpia prosto od hodowcy i sprawić go na miejscu właśnie po to żeby mniej cierpiał :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw gru 20, 2012 18:38 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Felin, Ty to masz atrakcje :strach:
A swoją drogą to smutne, że dopiero, po zapachu śmierć tego człowieka została zauważona :(
felin pisze:Mam nadzieję, że aktualny "przydzial" już wykorzystaliśmy, bo w sumie dawno nikt z mojego piętra nie skakal :|

:strach: :strach: :strach:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw gru 20, 2012 19:40 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Revontulet pisze:Felin, Ty to masz atrakcje :strach:
A swoją drogą to smutne, że dopiero, po zapachu śmierć tego człowieka została zauważona :(
felin pisze:Mam nadzieję, że aktualny "przydzial" już wykorzystaliśmy, bo w sumie dawno nikt z mojego piętra nie skakal :|

:strach: :strach: :strach:

Średnie, szczerze mówiąc - teraz dopiero wali na korytarzu jak te drzwi otworzyli :|

Facet mieszkal sam, musial być kolo 70, do tego gluchoniemy i niezbyt sympatyczny (mnie przynajmniej kilka razy zaczepial na spacerze z kotem i z bardzo zniesmaczoną miną wymachiwal lapami i pukal się w czolo - zapewne chodzilo o "męczenie kota na sznurku" :evil: ). Trochę mnie dziwi, że malżeństwo gluchoniemych, które mieszka na parterze się nie polapalo, że coś jest nieteges - znali się, a on czasem wyprowadzal ich psa :?

"Skoczków" za mojej kadencji bylo bodaj czterech, ale ostatni to tak ze 3 lata temu, więc kto wie :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw gru 20, 2012 20:00 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Załamałam się... :cry:
Jak wiecie jeden z naszych psów ma raka. Sprawdzam co kilka dni jego guzy i cieszyłam się że od kilku miesięcy nie powiększają się szybko a pies ma apetyt, jest w miarę aktywny i wesoły. Przed chwilą jak zwykle sprawdzałam i guzy nadal są bez większych zmian. Już miałam zabrać rękę kiedy nagle trafiłam palcami na nowego guza i to kilkakrotnie większego niż największy z tych co miał :(
Mniej więcej co dwa tygodnie obmacuję go całego i jestem pewna że ostatnio tego guza tam nie było :cry:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 20, 2012 21:24 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Ojej, ale sie porobiło niewesoło... :(
Broszka , przykro .. Biedny psiur.. :cry:

fumcia , dzięki za info - cały czas biore jakis tam udział w akcjach przeciw maltretowaniu karpi i innych ryb, ale nie wiedziałam o tych cechach. I jestem pewna, że nie o wywołanie czyjegoś poczucia winy chodziło.

Też, jak Revontulet, pomyślałam, że to 'znak czasów' w jakich żyjemy - ten fakt, iż nikt nie zauważył, że człowiek kilka dni się nie pokazuje, szczególnie jesli wiadomo, że mieszka sam.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 21, 2012 8:59 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Czy to dzisiaj ma nastąpić koniec świata?
Wiadomo o której? Bo zaraz chciałam jechać po słomę i nie wiem czy nie powinnam lepiej zostać ze zwierzakami w domu... :roll:
Od świtu wszystkie psy we wsi bez przerwy szczekają i mam wrażenie że koniec świata już jest u nas na rogatkach :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 21, 2012 9:02 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Przykro mi Broszko że psiurkowi się pogorszyło :( .

Co do końca świata, to dopiero za kilka godzin :wink: Tylko pamiętaj że przez 3 dni elektryczność nie będzie działała, będzie ciemność w dzień i w nocy i żeby nie pić z aluminiowych puszek :ryk: - przynajmniej tak twierdzi "księżniczka" Kaoru Nakamura.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 21, 2012 9:10 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Alienor pisze: Tylko pamiętaj że przez 3 dni elektryczność nie będzie działała

No ale jak to: prąd wróci i koniec świata się skończy? :twisted:

O, psy zamilkły - to u nas chyba już po :ok:
Prąd jest nadal :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 21, 2012 9:24 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Przykro mi z powodu psiaka :(
Broszka pisze:O, psy zamilkły - to u nas chyba już po :ok:

Skoro u Ciebie już po, to u mnie na wschodzie tymbardziej :ok: .
Prad jest i piękna pogoda też :wink: .
felin pisze:"Skoczków" za mojej kadencji bylo bodaj czterech, ale ostatni to tak ze 3 lata temu, więc kto wie :mrgreen:

Jak to dobrze, że mieszkam w jednopiętrowym budynku :roll: .
Przez wiele lat mieszkałam w 10-piętrowym i nie miałam tego typu atrakcji (raz pożar był).
Ale co ciekawe w pobliżu jest taki blok, który skoczkowie szczególnie sobie upodobali- już kilka osób tam skakało. I to wcale nie byli mieszkańcy tego bloku.
Obrazek

Revontulet

Post » Pt gru 21, 2012 9:28 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Doczytałam że podobno o 10 ma być ten koniec - nie pisało tylko wg jakiej strefy czasowej :roll:
No nic, jadę bo koniec końcem a ja muszę mieć czym wyścielać kopytnym :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 21, 2012 9:32 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

I to wcale nie byli mieszkańcy tego bloku.

A to dziwne :mrgreen: - mieszkanie w takim bloku może byś stressogenne :lol:

Revontulet - dlaczego sądzisz, że koniec świata nadchodzi od wschodu :?: Chyba powinien być nagły i globalny :roll:

Ogolnie gdzies po 10.00 więc mało czasu zostało , ale w radiu sprawozdają z jakiegoś miasteczka we Francji, gdzie wloką się tłumy, bo to miejsce ma ocaleć 8O W Pirenejach czy coś...

Broszko, jak psiurek?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 21, 2012 9:35 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Ale po 10 naszego czasu? Czy innej strefy czasowej?

Psiurek bez zmian, darł ryjek razem z bratem i resztą psów we wsi :twisted:
Zaraz jadę po słomę i wstąpię po drodze do weta, choć z góry wiem co powie... :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 21, 2012 9:39 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

No właśnie, jak psiak?
O, widzę, że już pojawiła się odpowiedź.
To dobrze, że z resztą darł ryjek :lol:

morelowa pisze:Revontulet - dlaczego sądzisz, że koniec świata nadchodzi od wschodu :?: Chyba powinien być nagły i globalny :roll:

Bo sobie pomyślałam, że to tak jak z Nowym Rokiem- najpierw Australia świętuje :mrgreen: .
Mówicie, że to jednak o 10.00 będzie. A ja słyszałam, że o 12.12 :roll: .
Obrazek

Revontulet

Post » Pt gru 21, 2012 10:19 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

A ja słyszałam, że o 12.12

A, to Ty masz więcej czasu, bo wg moich info już jest po :mrgreen:
Nie mówia o strefie czasowej ale to chyba tak jak rzeczywiście mówi Revontulet - gdzies tam już był wcześniej... :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 21, 2012 11:43 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

morelowa pisze:
I to wcale nie byli mieszkańcy tego bloku.

A to dziwne :mrgreen: - mieszkanie w takim bloku może byś stressogenne :lol:

Ja wiem czy dziwne? :? U mnie to tak pól na pól bylo.
Pewnie dlatego, że budynek najbliżej ulicy stoi z trzech takich samych i jak kogoś "najdzie", to ma najbliżej :|
Choć z jednym faktycznie zagadka byla, bo ponoć z Olsztyna byl czy skądś i rodzina nie miala pojęcia jakim cudem znalazl się we Wroclawiu 8O Po ostatnim poprosiliśmy administrację o zamknięcie za stale okna, z którego lubili korzystać.
A ze stresami, to ludzie różnie mają: bodaj pierwszy, którego pamiętam, wylądowal na ziemi kilka metrów za sąsiadką idącą na zakupy, a pani owa na stwierdzenie, że musiala się bardzo zdenerwować, oświadczyla u śmiechem, żewcale, bo ona już taka jest, że nic jej nie denerwuje 8O 8O :strach: Moim zdaniem, powinna się leczyć, ale to już inna sprawa.

Slyszalam gdzieś, że ten koniec świata to o 18 ma być :? :roll:
Cóż, na razie idę po karpie, a na wypadek, gdyby jednak do ostateczności nie doszlo, przyjęlam zleceni na po świętach :|

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]