Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na zawsze

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2012 14:57 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Będzie dobrze ! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Wto gru 18, 2012 16:33 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Ewciu kochana laserek jutro będzie :D
Trochę im się pewnie poprzestawiało,ale nie jest źle,już siedziały obok siebie bez syków.
Podzieliły się państwem,Lila wybrała Łukasza,a Zara ciągle towarzyszy Kamili :D
Mało jedzą,ale jedzą.Lila jak się ją z ręki karmi to więcej zje,bo samej jeść nie jest tak fajnie :roll:
Grzebień zakupiony,będzie czesanie.Nie chowają się ,wręcz przeciwnie ciągle plączą się pod nogami,chyba im się spodobało w nowym domku :ok:

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Śro gru 19, 2012 7:45 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

wiolka06 pisze:Ewciu kochana laserek jutro będzie :D

To się Lilka ucieszy :lol:
A jak ma im się nie podobać w nowym domku? One czują, że są kochane, a to podstawa.Naprawdę nie mogę już doczekać się zdjęć.Polubiłam te kotki.
One chyba w ogóle mało jedzą, są szczupłe.Pisałam już, że nie tknęły surowego mięsa, które im przyniosłam, był kurczak i wołowina, ale nic im nie pasowało.Przyzwyczajone są do suchej karmy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 19, 2012 10:56 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro gru 19, 2012 10:59 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Takie szczęśliwe zakończenia bardzo lubię!
adeeniet

Post » Śro gru 19, 2012 19:50 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Wczoraj dostały puszkę Animondy,i zjadły nawet chętnie,mięsa surowego nie chcą,Kamila spróbuje im dać ugotowanego kurczaka.Lila lepiej je.
Kamila była dzisiaj na wsi u mnie i chyba zabrała aparat,więc jest nadzieja na zdjęcia.
Po świętach zabierze Zarę na przegląd paszczy,bo może tam tkwi problem z jedzeniem.
Kicie już w pełni się zadomowiły.Myślę,że mieszkanie w kawalerce wpłynęło na szybką aklimatyzację,bo po prostu tam nie bardzo miały się gdzie chować :D

wiolka06

Post » Czw gru 20, 2012 5:58 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Zaglądałam im do pyszczków, ale niczego nie zauważyłam u Zary, bardziej Lilka mnie niepokoiła, bo chyba ma troszkę kamienia i niezbyt ładny zapaszek, o czym mówiłam.Bez dramatu, jak sądzę.One były cały czas na karmie light.Jak z kłaczkami? Nie wymiotują?
Wiola, one mają teraz kontakt z Dużymi, którzy je głaszczą, bawią się z nimi.Te kotki bardzo tego potrzebują, lubią ludzi.Mnie przecież prawie nie znały, ale nie uciekały, nie chowały się, nawet pomimo tego, że za każdym razem darłam kudły, a to przyjemne nie jest :mrgreen: Zawsze jednak dla równowagi były mizianki, przytulanki, zabawa, więc nagroda w pewnym sensie.To dobre kotki.Jest już dobrze, a będzie tylko lepiej, to wiem na pewno.A zdjęcia pooglądam z przyjemnością.

ewar

Post » Czw gru 20, 2012 19:47 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Laserek zakupiony,więc Lila szalała :D
Kamila chciała zrobić kiciom ucztę,więc zakupiła serduszka i wołowinkę.I co kicie na to ,surowe be,ugotowane niejadalne :mrgreen:
Kicie chodzą koło misek i patrzą z wyrzutem na pańcie,że takie świństwa kiciom każe jeść :ryk:
Tak to dogodzisz sierściuchom :lol:

wiolka06

Post » Pt gru 21, 2012 7:08 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Właśnie też to zauważyłam, że nie chcą jeść mięsa.Szkoda, bo one cały czas były na karmie light, dobrze byłoby je przestawić.
Wiola, jaka ja jestem wdzięczna, że kotki mają taki fajny, troskliwy domek.Dziękuję :1luvu:
Cieszę się, że Lilka ma laserek, ona to uwielbia, podobnie jak moja Gucia.Pozostałe się bawią, ale Gucia natychmiast przybiega, kiedy tylko otwieram szufladę, gdzie trzymam laserek.Kojarzy już ten dźwięk :lol:

ewar

Post » Pt gru 21, 2012 15:42 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

:1luvu: Pochwalcie się zdjęciami, choć jedno na kota - proszę.
Kotki takie piękne, że grzech się nie pochwalić :)
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 21, 2012 15:46 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Aparat Kamila zostawiła w domu, zdjęcia mają być w święta.No cóż, poczekamy.

ewar

Post » Pt gru 21, 2012 17:29 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Po dodaniu trochę mięsa z puszki do ugotowanego mięsa okazało się ono całkiem zjadliwe i Zarcia zjadła z apetytem :ok:
Lila nie skusiła się za to zajada się suchym TOTW
Zdjęcia w święta lub zaraz po

wiolka06

Post » Pt gru 21, 2012 18:36 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

No to świetnie.TOTW to dobra karma, cieszę się, że im smakuje.Mięsko może też polubią, w końcu to najlepsze dla kota.A na zdjęcia czekamy, o tak !

ewar

Post » Sob gru 22, 2012 21:40 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Obrazek
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Nie gru 23, 2012 12:06 Re: Dwie rodowodowe kotki Maine Coon już w swoim domku na za

Obrazek
To dla kotek bombka świąteczna - w prezencie :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]