Szczęśliwie zakocona - dzień zero s. 55

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 18, 2012 12:43 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

rastanja pisze:
Basia_Blue pisze:Pożreć nie dam, własną pierwsią będę broniła, ale wymiziać pewnie by się dało :wink:

:ryk: Oj, pewnie, że bym wymiziakowała.
Czemu nie, jak już się mała wprowadzi, socjalizacja zawsze się przyda :ok:
MaybeXX pisze:Basia_Blue
Nie myślałaś czasem, że Twój nick to jakiś...omen?
:ryk: Chyba nie, ja po prostu lubię niebieski na wszystkim, nawet na kocie :ryk: albo zwłaszcza :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Od: Wto lip 31, 2012 13:23

Post » Wto gru 18, 2012 16:26 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Trzymam kciuki bys doczekala sie jak najszybciej :mrgreen: I by dni plynely szybko :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro gru 19, 2012 15:35 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Dobraz wiadomośc jest taka, że moje zamówienie na drapak wczoraj w nocy wyruszyło w drogę, a dziś dotarło w ręce kuriera. Zła wiadomość jest taka, że kurie nie pracuje po 15 (???) a już absolutnie nie ma mowy żeby pracował o 18.30, co jest najwcześniejsza porą kiedy ja mogę być w domu :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Śro gru 19, 2012 15:51 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Kobieto, upieraj się na dostawę w godzinach kiedy jesteś w domu. Są kurierzy, ktorzy pracują po 16:00 i oni moga dostarczyć. A że ten konkretny kurier nie zarobi, to już nie Twoje zmartwienie.
Dzwoń do BOK, i żądaj rozmowy z kierownikiem.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro gru 19, 2012 16:01 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

MariaD pisze:Kobieto, upieraj się na dostawę w godzinach kiedy jesteś w domu. Są kurierzy, ktorzy pracują po 16:00 i oni moga dostarczyć. A że ten konkretny kurier nie zarobi, to już nie Twoje zmartwienie.
Dzwoń do BOK, i żądaj rozmowy z kierownikiem.
Na razie stanęło na tym, że Jaśnie Pan Kurier jeszcze się do mnie odezwie. W sumie jakoś bardzo mi się nie śpieszy, zaczekam sobie spokojnie do jutra z robieniem afery. Będę wtedy mogła zrobić dwie jedna po drugiej, bo czeka mnie przeprawa z kurierem z zooplusa :twisted: :twisted:

Edit: z resztą dodzwonienie sie tam wymaga cierpliwości iście anielskiej, a mnie do anioła daleko :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Śro gru 19, 2012 16:10 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Kurier DPD był u mnie wczoraj o 18.30 8O mimo, że nie zależało mi na późnej dostawie. Miał dużo paczek, po prostu.
Niektórzy się starają.

A na stronie firmy info, że dostawy do 16.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro gru 19, 2012 16:18 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

jaaana pisze:Kurier DPD był u mnie wczoraj o 18.30 8O mimo, że nie zależało mi na późnej dostawie. Miał dużo paczek, po prostu.
Niektórzy się starają.

Masz do niego numer? :lol: A gdzie mieszkasz? Ten z którym gadałam powiedział mi że po 15 to już tylko blisko magazynu działają. No ale on też powiedział, że nie dowożą o tej porze PONIEWAŻ mają dużo paczek. Nie ma to jak sensowna argumentacja :P
Ciekawe ile może ważyć taka paczka tak swoją drogą?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Śro gru 19, 2012 16:26 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
jaaana pisze:Kurier DPD był u mnie wczoraj o 18.30 8O mimo, że nie zależało mi na późnej dostawie. Miał dużo paczek, po prostu.
Niektórzy się starają.

Masz do niego numer? :lol: A gdzie mieszkasz? Ten z którym gadałam powiedział mi że po 15 to już tylko blisko magazynu działają. No ale on też powiedział, że nie dowożą o tej porze PONIEWAŻ mają dużo paczek. Nie ma to jak sensowna argumentacja :P
Ciekawe ile może ważyć taka paczka tak swoją drogą?

Basia, tak jak MariaD pisała upieraj się na dostarczenie jak Tobie pasuje. Mi TOTWa ostatnio Siódemka przywiozła dopiero po 20 :!:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Śro gru 19, 2012 16:40 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Zadzwoniłam do Biura Obsługi. Długą litanię przekleństw wypowiadanych w duchu i 3 maile później odebrała pani. Powiedziała że przed świętami kurierzy dowożą nawet do 21. "Hura" - pomyślałam. Powiedziała też, że jedni pracują rano (czyt: do 15) inni wieczorem. "dobra nasza" - pomyślałam i spytałam, czy w takim razie moja przesyłka jutro mogłaby być wydana kurierowi wieczornemu. Pani mówi, że nie ma problemu. No bajka. Później pani poprosiła o numer przesyłki oraz adres na jaki ma być dostarczona i tu bajka się skończyła, czyli fairytale gone bad jak śpiewa pewien zespół. Pani mianowicie powiedziałą mi, że w moim rejonie ostatni przedział w godzinowy w jakim jeżdżą kurierzy to 16-19. Ja - naiwna - odrzekłam, że to mi pasuje, i że chciałabym żeby pod koniec tego właśnie przedziału kurier dotarł. Dowiedziałam się, że przedział to przedział czyli kurier może być zarówno o 18.55 jak i o 16.05. Achaa... Ogólnie jak jutro znowu zadzwonię do BOK to może dostanę numer do kuriera, który będzie miał moją przesyłkę i wtedy może uda mi się z nim umówić na godzinę, która mi pasuje. A może nie. Pani oczywiście może odnotować w zleceniu moją prośbę o kontakt ze strony kuriera, ale on wcale nie musi się odezwać bo nie ma takiego obowiązku.

Czy Wy dajecie tym kurierom z którymi nie macie problemów napiwki?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Śro gru 19, 2012 17:10 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

AFSZYCIU!!! :evil: Pięknie dziekuję i ewentualnie przepraszam za kłopot :| To wszystko.
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro gru 19, 2012 18:13 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:Czy Wy dajecie tym kurierom z którymi nie macie problemów napiwki?

Nie. Natomiast po takiej rozmowie z panienką z BOK, natychmiast życzyłabym sobie rozmowy z jej przełożonym. I nie ma "może". :evil:
6 lat pracy w firmie kurierskiej czyni ze mnie piekielnego klienta. Moje dane wiszą na wszystkich BOK wszystkich firm kurierskich w Warszawie ze stosownym ostrzeżeniem. :twisted: :wink: Kurierzy grzecznie do mnie dzwonią, umawiają się na godzinę dostawy po mojej pracy a ja staram się być w domu jak najwcześniej. I gra. :P
Obrazek

MariaD

Post » Śro gru 19, 2012 18:15 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:Zadzwoniłam do Biura Obsługi. Długą litanię przekleństw wypowiadanych w duchu i 3 maile później odebrała pani. Powiedziała że przed świętami kurierzy dowożą nawet do 21. "Hura" - pomyślałam. Powiedziała też, że jedni pracują rano (czyt: do 15) inni wieczorem. "dobra nasza" - pomyślałam i spytałam, czy w takim razie moja przesyłka jutro mogłaby być wydana kurierowi wieczornemu. Pani mówi, że nie ma problemu. No bajka. Później pani poprosiła o numer przesyłki oraz adres na jaki ma być dostarczona i tu bajka się skończyła, czyli fairytale gone bad jak śpiewa pewien zespół. Pani mianowicie powiedziałą mi, że w moim rejonie ostatni przedział w godzinowy w jakim jeżdżą kurierzy to 16-19. Ja - naiwna - odrzekłam, że to mi pasuje, i że chciałabym żeby pod koniec tego właśnie przedziału kurier dotarł. Dowiedziałam się, że przedział to przedział czyli kurier może być zarówno o 18.55 jak i o 16.05. Achaa... Ogólnie jak jutro znowu zadzwonię do BOK to może dostanę numer do kuriera, który będzie miał moją przesyłkę i wtedy może uda mi się z nim umówić na godzinę, która mi pasuje. A może nie. Pani oczywiście może odnotować w zleceniu moją prośbę o kontakt ze strony kuriera, ale on wcale nie musi się odezwać bo nie ma takiego obowiązku.

Czy Wy dajecie tym kurierom z którymi nie macie problemów napiwki?

Od poczatku daje napiwki,jak jestem zadowolona-trucie ,ze ciezkie,albo proby dostarczenia mi do pracy koncza sie moim sprzeciwem i brakiem napiwkow- telefon,by sie dogadac o dostawe i dostarczenie jej konczy sie u mnie 2zl napiwkiem-moze to niewiele,ale motywuje 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro gru 19, 2012 18:57 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

MariaD pisze:
Basia_Blue pisze:Czy Wy dajecie tym kurierom z którymi nie macie problemów napiwki?

Nie. Natomiast po takiej rozmowie z panienką z BOK, natychmiast życzyłabym sobie rozmowy z jej przełożonym. I nie ma "może". :evil:
6 lat pracy w firmie kurierskiej czyni ze mnie piekielnego klienta. Moje dane wiszą na wszystkich BOK wszystkich firm kurierskich w Warszawie ze stosownym ostrzeżeniem. :twisted: :wink: Kurierzy grzecznie do mnie dzwonią, umawiają się na godzinę dostawy po mojej pracy a ja staram się być w domu jak najwcześniej. I gra. :P

Może mój kurier dowiedział się, że CIę znam?
Właśnie zadzwonił i powiedział, że będzie u mnie za jakieś 20 minut i jeszcze przepraszał że tak późno 8O :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Śro gru 19, 2012 18:58 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
MariaD pisze:

Właśnie zadzwonił i powiedział, że będzie u mnie za jakieś 20 minut i jeszcze przepraszał że tak późno 8O :mrgreen:
:mrgreen: Sa kureierzy fajni i paskudni ,jak we wszystkim :kotek:

anulka111

Post » Śro gru 19, 2012 19:09 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
MariaD pisze:

Hyhy. :mrgreen: Widzisz, wystarczyło, że się wpisałam, ja dobrze na kurierów działam nawet z daleka. :twisted:
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]