Złotooka szylcia już w domu!!! Merka ma koleżankę, Kolię.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2012 12:35 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

W TAKIM PRZYPADKU LENKA WRÓCI DO MNIE,TO NIECAŁA GODZINA JAZDY SAMOCHODEM-BEZ PANIKI-TAKĄ UMOWĘ ZAWARŁAM
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Wto gru 18, 2012 15:50 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

jaga1666 pisze:umowę adopcyjną podpiszemy jak nie będzie drapać dziecka -a że będzie -proszę nie ściągać banerka :ok: :ok:

Mam nadzieję, że się mylisz.Jeżeli domek jest świadomy, dziecko miało do czynienia z kotami to jestem bardzo "za".Nie mam nic przeciwko dzieciom, wręcz przeciwnie i cieszę się,że mój wnuczek dorasta w towarzystwie kotów.Nigdy nie został podrapany.Trzymam mocno kciuki, aby było dobrze dla ludzi i kota, bo tylko wtedy adopcja jest udana.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 18, 2012 17:38 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Znalazłam wątek :)

Dawno mnie tu nie było na forum... W każdym razie kicia jest u nas :)
W sumie to nie byliśmy przygotowani na taką pięknotkę :) Złożyliśmy w lecznicy "zamówienie" na kota (maść nie ma dla nas znaczenia) i przyjechała do nas Lena, nie wiedziałam nawet, że ma wątek na forum :)

Nasze dziecko (4,5 lata) od urodzenia ma kontakt ze zwierzakami po przejściach i ma wyjątkowe do nich podejście i wyczucie. Zwierzaki się jej nie boją, bo mała nie biega za nimi, nie krzyczy, nie tuli na siłę itd. Nasz wcześniejszy kocur był mało delikatny, dziecko wiedziało, że kot może udrapać i ugryźć i że trzeba się z nim ostrożnie bawić.
Z Leną na razie nie ma żadnego problemu pod tym względem. Tylko wystraszona jest trochę bidulka, lubi się chować w różnych kącikach, nie ma apetytu. W nocy trochę piskała i kombinowała czy nie da się wyjść jakimś oknem ;)
Ale głasianie lubi :) Jak TZ mi powiedział, że wiezie charakterną kicię to się bałam, że będzie niedotykalska jak kotka, którą kiedyś miałam (została u rodziców).

A jeśli chodzi o kocie towarzystwo, to nie jest wykluczone, że Lena takowego mieć nie będzie. Nasz poprzedni kot był bardzo antykoci i dlatego był rodzynkiem.

Kasia Pe

Od: Pon sie 11, 2003 23:36

Post » Wto gru 18, 2012 19:34 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Witam Kasiu i bardzo się cieszę że znalazłaś wątek Lenki,miałam podesłać tytuł ale dopiero pracę skończyłam :( Lenka się wczoraj obżarła wieczorem-a puszkowa nie jest.U mnie jadła najchętniej suchą karmę RC dla wybrednych :mrgreen: ,ale teraz jest z pewnością zestresowana i tęskni za Żwirusiem :( on też dzisiaj nie chce jeść :( Kamień mi z serca spadł jak napisałaś-wiesz dlaczego :wink: Wiem od vetki że ma domek na jaki zasługuje :1luvu: i nie mogłam już czytać tych insynuacji.A jak zajdzie potrzeba to i towarzystwo jej znajdziemy :wink: Jeszcze raz dziękuję :1luvu: Mam nadzieję że Lenka pomalutku się przyzwyczai-bo naprawdę dużo przeszła w swoim krótkim życiu :mrgreen:

jaga1666

Post » Wto gru 18, 2012 19:56 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

No to bomba! :lol: A dziecko całe? :mrgreen:
Aniu, poczytaj swoje posty, a zrozumiesz obawy.

ewar

Post » Wto gru 18, 2012 20:04 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka już się bawi :1luvu: i Kasia mówiła że nie sądzi żeby był zwrot :1luvu: a że i Ciebie Ewa Lenka w rękę ugryzła więc nie mogłam niczego przed domkiem ukrywać :ok:

jaga1666

Post » Wto gru 18, 2012 20:43 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

No zwrotu nie planujemy :) Jedyne czego się baliśmy to tego, że Lenka okaże się typem kota, który bez powodu i ostrzeżenia atakuje, drapie i gryzie itd. Nie chodziło nam absolutnie o to, aby kot dziecku "dał ze sobą zrobić wszystko". Owszem fajnie by było, żeby mała mogła się z kicią bawić, bo u nas psów sporo a mała przekornie ubóstwia właśnie koty :) Ale nawet jak Lenka okaże się bardzo niedelikatna w zabawach to tragedii nie ma. Mała nawet z patrzenia na kota czerpie wiele radości. W razie co dokoptujemy towarzystwo dla Lenki bardziej delikatne ;)

A Lenka TZa ugryzła wczoraj wieczorem w palec ;) Po śmiał podrapsiać nie tam gdzie trzeba, a i pewnie moment był nieodpowiedni 8) Ale zrobiła to delikatnie, symbolicznie. Nasz kocur potrafił ugryźć do krwi.

Kasia Pe

Post » Wto gru 18, 2012 20:47 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

No tak czułam, że nowa Rodzina Lenki jest mądra i wyrozumiała ;)

Myślę, że jak Lence stres minie to i z Małą się będzie bawić, mam tylko prośbę - zaglądajcie i piszcie o Lence jak najczęściej! My tu wszystkie jej kibicowałyśmy i smutno tu będzie bez wieści o niej.

Jak Lenka reaguje na psy?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Wto gru 18, 2012 21:23 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Bedetka, prawdopodobnie Lenka bardzo lubi psy... z cebulką :ryk:

Przepraszam za "prezydęcki żart".

Kibicuje twardo Lence i domkowi.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto gru 18, 2012 21:54 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Z doświadczenia wiem że jak Lenka usłyszała szczekanie psa na klatce schodowej to warczała :D

jaga1666

Post » Wto gru 18, 2012 23:06 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka na widok psów wydaje niecenzuralne dźwięki :P Na razie prawie żaden nie zagląda do jej "azylu" (wybrała sobie naszą sypialnię i cały dzień z niej nie wystawia nosa), więc się spokojnie oswoi ze wszystkim.
Ze strony psiaków nic jej nie grozi; mam nadzieję, że zostanie z czasem zawarty pakt o nieagresji z obu stron ;)

Kasia Pe

Post » Wto gru 18, 2012 23:19 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Z tego co pamiętam, jak się ma psa i kota w domu, to w 99% przypadków rządzi kot.
Miałam mastifa i kota , zgadnijcie kto wodził prym ? :roll:
Kiciuś :mrgreen:
Moja znajoma sznaucer olbrzym i syjamka, kto ?
Kicia :mrgreen:
itd. itp.

Tu ciekawe jak będzie :twisted:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro gru 19, 2012 0:05 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Nasz pokaźny kocurek nauczył już psiaki szacunku dla kotowatych, więc Lenka ma przetarty szlak ;)

Kasia Pe

Post » Śro gru 19, 2012 7:11 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Wszędzie piszę, że uwielbiam przyjaźnie kocio-psie, kilka moich kotów poszło do domków z psami i jest super.Lenka da sobie radę, jest typową szylcią, a te są charakterne, ale bardzo przywiązują się do swoich opiekunów, przynajmniej te, które znam i wyadoptowałam,
Dziękuję za to, co piszesz :1luvu: , szczególnie chodzi mi o relacje między kotem, a dzieckiem.Bardzo to mądre,a rzadkie niestety.

ewar

Post » Śro gru 19, 2012 13:25 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Tu jest link do genialnego a'propos w temacie ,
tytuł : "Spotkajmy się w pół drogi"- czego i Lence i piesiom życzę ...

http://obrazki.joe.pl/obrazek-spotkajmy ... jacielskie

:ok:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]