10 kotów + pies i Pani, która umiera. WSZYSCY W DOMACH! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 16, 2012 9:27 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Megana pisze:Kurde, za dużo tego.
Może tu ta "organizacja prozwierzęca", która zrobiła zadymę na fb z okazji kotów Pani Basi może sie wykazać, w mordę. :x

Jestem za - dajcie nazwę, to podpowiem dziewczynom na wątku tamtej pani uprawiającej myślenie życzeniowe :ok: :ok: Jakby ktoś na pw podrzucił mi ich argumenty (bo zakładam że są wykasowane te posty) to by je ich własne słowa "ugryzły w d..." - taka sprawiedliwość dziejowa :twisted:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 16, 2012 9:39 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Coraz częściej dochodzę do wniosku, że te organizacje prozwierzęce są...No właśnie, po co? U nas też jest "Futrzak" :wink: , super statut, PR, ale powstał tylko dla osób z zarządu, bo chcą zaistnieć w polityce.To jest obrzydliwe.Przepraszam za OT.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 16, 2012 19:48 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Alienor, ja się na awanturę nie załapałam, więc nic nie wiem. Tyle, co tu na wątku wyczytałam.
Georg-iny pytaj...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto gru 18, 2012 13:03 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Megana pisze:Alienor, ja się na awanturę nie załapałam, więc nic nie wiem. Tyle, co tu na wątku wyczytałam.
Georg-iny pytaj...

oni skasowali większość zanim zdążyłam doczytać, załapałam się właściwie już tylko na oburzone odpowiedzi innych ludzi. No i na łzy p. Emilii :roll:
W piątek Pani Barbara wychodzi ze szpitala na Święta, lekarze podejmą tez decyzję, co dalej z jej leczeniem.

a tu kolejna "szpitalna" historia :(
viewtopic.php?f=1&t=149190
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro gru 19, 2012 0:09 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

ewar pisze:Nie znam tamtego wątku, bo na razie nie wchodzę, nie jestem w stanie, ale ten jest smutny, to prawda, bo odchodzi człowiek, jest dramat ludzki i zwierzęcy, ale przedstawione jest to wszystko w taki sposób, że jest ...ładne, mimo wszystko.Nie wiem dlaczego, ale z opisów bije ciepło, jestem przekonana, że wszystkie zwierzaczki są miłe, spokojne, miały po prostu dobre życie.To się czuje.

Ja uwazam, ze ta Pani, jak juz jej czas nadejdzie - odejdzie wlasnie tak..ladnie, cieplo, dojrzale..
Bardzo odpowiedzialnie podeszla do tematu swoich podopiecznych - jak przez cale swoje zycie. Mam nadzieje tylko ze bedzie zyla jak najdluzej i bedzie sie cieszyla z relacji i dostawala zdjecia swoich podopiecznych - zeby byla o nich spokojna.
Chcialam zacytowac czyjs podpis, ktory bym chciala Pani zadedykowac na przyszlosc.. ale znalezc nie moge - jak znajde to dodam..

Mam:
'A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..' - z czyjegos podpisu- nie jestem autorem
Obrazek

efciaa

Od: Czw lis 29, 2012 9:03

Post » Śro gru 19, 2012 3:03 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Nie wiem kto i co powiedział tej Pani,ale myślę-więcej jestem po ostatnich przejściach pewien-Polak ma w sobie żyłkę do awantur,dokuczania,dokopywania innym..Za Chiny jednak nie wiem co to daje?Szczególnie jak człowiek prawy-chyba,że drażni swą postawą innych i wtedy muszą mu dokopać...
Proszę od nas serdecznie pozdrowić tę Panią i pokłonić się nisko za postawę jaką prezentuje..Dziś tak mało człowieczeństwa w ludziach.
Waldemar
Elżbieta

Post » Śro gru 19, 2012 10:08 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

dziękuję w imieniu p. Barbary i p. Emilii. Pani Emilia nie jest na forum, ale prześlę jej Wasze wypowiedzi :love:

Georg-inia

Post » Śro gru 19, 2012 20:35 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Georg-inia pisze:Może krótkie podsumowanie, bo się bałagan robi ;) na razie nie chcę poprawiać pierwszego postu, wiecie, żeby nie zapeszyć :oops:

KOTY W DOMACH:
do Iwony pojechały 3 koty (Ramzes, Delfin, Misia)
do Bogny pojechał 1 kot (Dżino)

KOTY "ZAKLEPANE"
do Krakowa pojadą 2 koty (Kalinka, Smerfik)
do Ciechanowa 1 kot (Franciszek)
nie wiem dokąd 1 kot (Czaruś)

DOMÓW SZUKAJĄ:

Szacik
Mam 6 lat, prążkowany garniturek z białymi plamkami i skarpetami. Nosze się dumnie jak to kotu wypada. Jestem tez zawadiaką, lubię zabawy i figle. Uratowano mnie z palącej się działki.
Obrazek

Sara
Mam 8 lat. Jestem całą czarną kotką, miła, choć trochę płochliwą. Przygarnięto mnie z terenu szpitala. Boje się trochę złych ludzi. Wymagałabym dużej dozy cierpliwości i dania mi wolnej ręki, no właściwie łapy.
Obrazek

Aron :(
Mam 10 lat. Moje psie futro jest maści kremowo- beżowej. Potrafię słuchać ludzi, lubię ich towarzystwo, zabawy i spacery. Moją słabością jest dobry apetyt – co widać. Moja pani znalazła mnie na ulicy za co oddałem jej swoje psie serce.
Obrazek

dziewczyny jesteście wspaniałe :1luvu:

jeszcze Szacik, Sara i Aron potrzebują nowych domów

dołączam się do najlepszych życzeń dla Pani Barbary i Pani Emilii
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro gru 19, 2012 20:59 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Ja wciąż jestem jako rezerwa. 8)

Megana

Post » Śro gru 19, 2012 21:01 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Megana pisze:Ja wciąż jestem jako rezerwa. 8)

Megana, wiem :love:

Georg-inia

Post » Śro gru 19, 2012 21:33 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Mam:
'A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..' - z czyjegos podpisu- nie jestem autorem[/quote]

Autor : pan Klimek - ( imię mi uciekło :oops: ) pięknie o kociskach pisze...

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro gru 19, 2012 21:49 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Czytam od poczatku i prawdę powiedzawszy bardzo mnie dziwi, że Szacik nie znalazł jeszcze domu...
Na niego pierwszego zwróciłam uwagę, jest przepiekny, kwintesencja kota!
Mam nadzieję, że trafi do Megany :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro gru 19, 2012 21:58 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

zjawka pisze:Mam:
'A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..' - z czyjegos podpisu- nie jestem autorem

Autor : pan Klimek - ( imię mi uciekło :oops: ) pięknie o kociskach pisze...[/quote]
Franciszek :)

Megana

Post » Czw gru 20, 2012 6:03 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Mnie się bardzo podoba Sara.Zawsze kochałam buraski, szczególnie z białymi skarpetkami, ale od czasu Fibi, byłej czarnej tymczaski jestem wielbicielką właśnie takich kotek.Szaro-czarny duet byłby dla mnie idealny.Jeden taki wyadoptowałam, czarny Boluś i bura Tola.Mają świetny domek.Oby i te poszły razem :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 25, 2012 15:34 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

A ja życzę wszystkim Wesołych Świąt ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]