Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2012 13:02 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Kocio miodzio wszystkie :1luvu:
Trzymam za Kasię :ok:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Nie gru 16, 2012 19:04 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

bulba pisze:Śliczne kochane koteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No kochane, bo jak by inaczej. :wink:

Iza_ pisze:Kocio miodzio wszystkie :1luvu:
Trzymam za Kasię :ok:

Dziękujemy :1luvu:
Kaśka już dobrze, i jutro lub pojutrze jedziemy do lecznicy na zdjęcie szwów.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie gru 16, 2012 19:55 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Anna61 pisze:Kaśka już dobrze, i jutro lub pojutrze jedziemy do lecznicy na zdjęcie szwów.

No to super :D Kasieńko :ok: :ok: :ok:
Aniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie gru 16, 2012 20:58 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

:piwa:

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon gru 17, 2012 14:31 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Może ktoś ma odsprzedać niedrogo telefon bezprzewodowy? viewtopic.php?f=27&t=149146

Koty mi zwaliły z biurka i już się nie nadaje do użytku:(

Co do Kasi to kicia musi przejść na karmę Renal.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto gru 18, 2012 12:15 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Dzisiaj byłam z Kasią na zdjęciu szwów i z Misią na badaniu krwi aby sprawdzić jej stan nerek.
Pytałam się też o badania krwi pod kątem alergii ale takie badania wykonują w Niemczech i kosztują 500złotych na co mnie zupełnie nie stać. :(

Odebrałam też wyniki Kasi
Kamień pochodzenia organicznego zbudowany z kryształów kwasu moczowego.
Ma dostawać karmę Renal i dużo pić.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 19, 2012 9:01 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Na takie problemy, jak ma Kasia, dobra jest karma Eukanuba Oxalate Urinary, a RC Renal wtedy, jeśli dodatkowo szwankują nerki.

Za zdrówko Kasi i pozostałych kotków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro gru 19, 2012 9:19 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Za zdrówko Twoje i futerek trzymam kciuki
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Post » Śro gru 19, 2012 10:24 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Dziękujemy za kciuki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Misia ma kreatyninę 3,05 ale mocznik i fosfor w normie i lekarz sugeruje zrobienie badań tarczycy ale to zrobię po nowym roku jak uzbieram pieniądze z bazarku który zamierzam zrobić.

Co do karmy to lekarz kazał odstawić Urinary(choć dopiero kupiłam 4 kilo) i dawać właśnie Renal.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 19, 2012 10:28 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Renal to pic na wodę, tylko kasa dla sprzedającego :(
Absolutnie nie wolno Kasi zakwaszac moczu, bo te kamienie tworzą się od zakwaszania (dzięki Urinary np. :( ) Niestety, zakwaszaniu moczu sprzyja jedzenie mięsa, zwlaszcza surowego... Wiec renal ma tu plus, ma minimum miesa. A czy Kasia moze jeść mleko i produkty mleczne?
Niestety co do renala, ostatnio pojawilo sie kilka sygnalow, ze powoduje biegunkę (alergiczną?) Ja bym moze sprobowala z mlekiem i jego przetworami
O diecie w kamicy moczanowej (u ludzi co prawda) http://portal.abczdrowie.pl/kamica-moczanowa-dieta Co do renala to mam watpliwosci, bo rosliny straczkowe tez zakwaszaja, a tam soi sporo jest...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro gru 19, 2012 12:03 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

taizu pisze:Renal to pic na wodę, tylko kasa dla sprzedającego :(

Dokładnie :ok:

Ale karma Eukanuba Oxalate Urinary właśnie alkalizuje mocz, a nie zakwasza, jak RC Urinary.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro gru 19, 2012 12:35 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

No nie zgodziłabym się co do karmy, bo Wituś je cały czas nerkową karmę i wyniki się ustabilizowały.

Co do Misi to lekarz sugeruje zrobienie badań tarczycy, bo ona też ma problem z sierścią od zawsze, odkąd pamiętam, gdy zaczęłam karmić bezdomniaki.
Teraz robia się takie łyse placki od czasu do czasu, ale ona szarpie skórę zębami i ją wyrywa.
Pytałam o testy alergologiczne, ale one 500 kosztują i niestety nie na moją kieszeń.

A taka była, gdy ją karmiłam jako bezdomniaczkę pod blokiem.

Obrazek

To matka tych maluszków viewtopic.php?f=1&t=115720&hilit=pogryziony+maluszek

teraz wygląda ładnie, ale jednak pojawiają wyłysienia bo szarpie zębami, sierść ma taką brązową i sztywną, ale jak chce ją wyczesać to nic nie wychodzi.

Obrazek

Na tych zdjęciach 3 i 7 ale nie widać sierści
viewtopic.php?f=1&t=99457

na pierwszych dwóch Agatka :1luvu: na 5 buras który umarł samotnie w komórkach i nawet nie miał kto go pochować. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob gru 22, 2012 16:29 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob gru 22, 2012 20:19 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Zrobiłam cioteczki wreszcie bazarek viewtopic.php?f=20&t=149272 a to tylko część tego co mam, a kolejne torby od siostry czekają. :wink:
Córki siostry bardzo polubiły niewidomą Bisię i inne moje koty, i wszystkie ciuszki przekazują mi na bazarek.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie gru 23, 2012 11:49 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Kasia po operacji.

Obrazek

Aniu, jak tam Kasienka?
Obrazek, Obrazek

Iza_

[poprzednia][następna]