Kotek po amputacji łapki w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2012 13:06 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

a ja mysle ze ten kociak na prawde potzrebuje pomocy:(....a nie pyskowek , które znów sie przeniosły z kolejnych wątkow....
agula76

Post » Sob gru 15, 2012 13:07 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

mapi_ pisze:Korzystając z elementarnych dobrodziejstw internetu postanowiłem sprawdzić, gdzie po raz pierwszy pojawiło się, kilka razy przytoczone tutaj, określenie "strzelińskie dziwadełko na rowerze".

I okazuje się, że zwrot ten pojawił się w bardzo pozytywnym wpisie i na pewno celem jego autorki nie było obrażenie kogokolwiek.

Oto cały ten wpis:

Cześć. Znalazłam wątek Lidki, bo poproszono mnie bym zagłosowała w ankiecie. Popatrzyłam i znalazłam Lidkę. Zaskoczona szybko na nią oddałam głos. Bo to nasze strzelińskie dziwadełko z torbami pełnymi jedzenie pomykające na rowerze :P Podziwiam jej odwagę, zaparcie sie w tej niewdzięcznej pracy. I poświęcenie. Oboje, ona i jej TZ oddali wszystko dla zwierzątek.
Ale myślę, że tak Lidka jak i MirkaT dają kotom dom. Nie tylko kotom. Ale to taki wątek, koteckowy :wink: Zawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje, ale napadanie i banowanie jest bez sensu. Nikt nam nie daje prawa, by decydować i grzebać w czyimś życiu czy domu. I decydować o postępowaniu. Na pewno żadna z tych dziewczyn nie robi źle, pomimo że robią różnie, odmiennie. Bo docelowo koty mają jedzenie, opiekę i rękę do głaskania. A chyba o to w tym pomaganiu chodzi.
Mam 5 kotów i zdaję sobie sprawę z kosztów utrzymania takiej bandy jaką ma Lidka. Nie mogę wiele pomóc. Dałam teraz karmę i mogę pomóc w dokarmianiu finansowo co miesiąc. Tak jak kiedyś słałam do MirkiT, mając koty w wirtualnej adopcji. I nie będę krytykować żadnej z nich, tylko modlić się o ich zdrowie. Bo ja go nie mam. A koty potrzebują by ktoś je wspierał, dał dom. I jest im naprawdę obojętne czy powody są mirkowe czy lidkowe. A że w zasadzie całe życie jestem Lidki sąsiadką z ulicy chętnie jej pomogę. Bo jest zwariowaną babą na rowerze. A ja nawet tego nie robię, no...nie jeżdżę na rowerze. Ale mogę Lidkę zawieść do weta autem :piwa:
Lidka?

dziękuję
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Sob gru 15, 2012 13:09 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

BOZENAZWISNIEWA pisze:Zajmij się soba,wszak masz ograniczony czas...co często powtarzasz... Na miejscu Lidki wolałabym chyba na roweryku jechać niż wziać taka pomoc,która jej kołkiem stanie .Wiesz jak ktos chce pomóc to pomaga,a nie pieniczy wszem i wobec...Jako taka odpowiedzialna dorosła osoba uważasz,że jesteś w porządku?-nazywasz dorosłą osobę "strzelińskim dziwadełkiem na rowerze" Jak dla mnie jesteś spalona...,masz tupet nie ma co...lepiej zajmij się tym co wokół Ciebie trzeba ogarnąć...

I jeszcze dodam,ze "mama mnie uczyła słowa przepraszam,jak zrobiłam źle,nauczyła mnie tez szacunku do drugiego człowieka niezależnie od jego zasobu portfela...",moze i Ty się nauczysz szacunku do innych...

Mam ograniczony czas, bo pracuję.
Mam ograniczone możliwości, bo choruję.
Pracuję to mam auto.
Nie ty tu decydujesz.

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob gru 15, 2012 13:14 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! haloooooooooooooooooo.......ida Święta.....kot bezdomny niczyj....ani Lidki ani Casici , ani Tosiuli...potrzebuje pomocy!!!!!!!!! i to natychmiastowej:(.......

niech pomoze kazdy ile moze....Lidka niech złapie...Tosiula zawiezie....Casica chce pokryc koszty....i bez wzgledu na to co bylo...kto co pisała...to dla dobra tego kota ....przestancie z tego wątku robic kabaret....

z całym szacunkiem dla Wszystkich.... trzymam kciuki za Wasze działania .....Lidka :ok:
agula76

Post » Sob gru 15, 2012 13:17 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

a gdzie wtej łapce jest stan kolanowy?????? mi to wyglada na odgryzienie czesci kosci 8O
agula76

Post » Sob gru 15, 2012 13:23 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

agula76 pisze:dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! haloooooooooooooooooo.......ida Święta.....kot bezdomny niczyj....ani Lidki ani Casici , ani Tosiuli...potrzebuje pomocy!!!!!!!!! i to natychmiastowej:(.......

niech pomoze kazdy ile moze....Lidka niech złapie...Tosiula zawiezie....Casica chce pokryc koszty....i bez wzgledu na to co bylo...kto co pisała...to dla dobra tego kota ....przestancie z tego wątku robic kabaret....

z całym szacunkiem dla Wszystkich.... trzymam kciuki za Wasze działania .....Lidka :ok:

dlatego napisałam że jestem do dyspozycji. kończę na dziś pracę i będę pod telefonem. Lidka nr ma. kot jest tu najważniejsze, a nie my

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob gru 15, 2012 13:24 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

tosiula pisze:
agula76 pisze:dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! haloooooooooooooooooo.......ida Święta.....kot bezdomny niczyj....ani Lidki ani Casici , ani Tosiuli...potrzebuje pomocy!!!!!!!!! i to natychmiastowej:(.......

dlatego napisałam że jestem do dyspozycji. kończę na dziś pracę i będę pod telefonem. Lidka nr ma. kot jest tu najważniejsze, a nie my

:ok: za kociaka, łapnkę, domek i leczenie
agula76

Post » Sob gru 15, 2012 13:28 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

piccolo:
tak poplułam sobie,wszak kulturalnie..a Ty gdzie jestes jak Lidkę obrażają?jakoś skrzętnie się ukrywasz...widzisz tylko co Ci wygodne...(jak zwykle zresztą)

mapi_
moze dla Ciebie okreslenie"strzelińskie dziwadełko..."jest komplementem,ale o ile znam Lidke(a znam,dlatego na jej watkach się wypowiadam,nie na watkach tosiuli) Lidkę to okreslenie bardzo uraziło.Dlatego tez uwazam ,że angazowanie sie teraz tosiuli w sprawy Lidki sa niewłasciwe,wszak tosiula pisała,ze 'koty głodne były ,miały puste miski",co oczywiście odnosiło sie tez do "komplementu"dlo Lidki,która to niby koty karmi,ale maja puste miski,na watku jaki został zamknięty...
bez sensu jest bicie piany,jak najbardziej,ale włażenie na watki nieproszonych gości tez sa nie na miejscu...
Jeśli się traci do kogoś zaufanie to się od niego trzyma z daleka...nie sadze,żeby Lidka prosiła tosiule o pomoc po tym co naczytała na swój temat...
z moje strony to koniec jazgotu...resztę info napisze Lidka jak dojedzie ...

moze przeoczyłam:która zatroskana ciocia zaoferuje kotce DT?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob gru 15, 2012 13:37 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

moze przeoczyłam:która zatroskana ciocia zaoferuje kotce DT?[/quote]

Dt nigdy byc nie moge ...niestety ....poki co:(:(....kazdy pomaga ile moze ....jedni finansowo, drudzy swoja pracą, inni podnosza wątki, pytaja po znjomych , itd..., robia ogłoszenia....wspierają duchowo... :cry:
agula76

Post » Sob gru 15, 2012 13:44 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

BOZENAZWISNIEWA, dość! Lidka02 założyła wątek z prośba o pomoc - Ty na razie odrzucasz pomoc w jej imieniu, ze względów "towarzyskich". Może jednak zamiast emocji i obelg wpiszesz coś konstruktywnego?
Twoja działalność kwalifikuje się jako trolowanie wątku i otrzymujesz za to ostrzeżenie w profilu. Jeśli dalej będziesz podsycać niesnaski, ograniczę Ci czasowo dostępu do forum.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob gru 15, 2012 13:56 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

BANA SOBIE SAMA MOGE ZAŁOZYĆ,ja nigdy nikogo nie obrzuciłam obelgami-wypraszam sobie takie sformułowania ostrzeżenia pod moim adresem...staram się nie byc gdzie mnie nie chca,a ci co chca wiedza,gdzie mnie znaleźć.teraz mozesz mi bana załozyć...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob gru 15, 2012 14:02 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

Mam nadzieję, ze uda się Lidce dzisiaj kicię odłowić. Można by od razu zakładać fb, nawet z tymi zdjęciami, które są.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob gru 15, 2012 14:08 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

tosiula pisze:jak będzie potrzebny transport dla kotka to daj znać. jestem do dyspozycji.

Tosula odpuść nic od ciebie nie che , po tym jak na mnie wsiadłas wczesniej ..Pomyśl sobie tak kilka razy że ja nie istnieje , i daj mi już spokój ...Prosiłam żebyś na moje wątki nie wchodziła więc to uszanuj i odpuśc już.....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob gru 15, 2012 14:15 Re: Pilnie potrzebny DT dla kotki ze złamaną łapką

Kotki jeszcze nie ma znajoma jest w szkole więc da mi znac jak tylko kotka przyjdzie ..oby kotka przyszla ...Mam DT dla niej jak uda się ją złapać na klatke łapkę i mam już załatwiony transport na jutro więc oby tylko kot się pojawil .A jutro ją zawioze do DT , tylko prośba o pomoc w sfinansowaniu jej leczenia żeby pomóc dt ....
Tosiula nie tylko ty masz samochód , radziłam sobie tyle czasu bez ciebie i bede sobie radzic dalej....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]