Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 19:44 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Aaaa, czyli Kociarnię miałaś na myśli - jakoś tak dotąd te koty, które wydałam do forumowych domków, poszły z wątku na Kotach. Z Kociarni jak dobrze pamiętam żaden z moich kotów nie znalazł domu ...

Może dlatego, ze ja więcej jestem na Kotach? Na Kociarni widzę bardziej zorganizowane grupy pomagające kociskom. Takie tylko luźne spostrzeżenia ;)

Villentretenmerth, myśl sobie spokojnie, rozważaj - w końcu to jest decyzja na wiele lat, to nie kupno rękawiczek. Ale i tak bardzo się cieszę, ze rozważasz - bo to już jakaś iskierka ... bo dotąd nikt ani nie zapytał, ani nie rozważał ...
Jakby co, pod koniec lutego jadę w Twoje okolice na wystawę :kotek:

Podsumuję - Maru jest wykastrowany, ma zrobiony porządek w paszczy, ma ujemne testy na FeLV/FIV, odpchlony i odrobaczony. Na początku roku (jak nie będzie za dużych mrozów) zaszczepię go.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt gru 14, 2012 19:50 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian to przepraszam :oops: się zagalopowałam , bo Maru mnie zaczarował i chciałabym aby miał domek już.

Villentretenmerth - Maru to typowy król pufy, widać na oko, jemu nie hasanie za motylkiem w głowie, a pyszności do papusiania i pufy do polegiwania.
Tylko Maru trzeba pokochać na amen, już go raz ktoś wyrzucił :(
Ten kot jest cudny i trza mu fajnego domku.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 14, 2012 19:58 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Tak, do tego on baaaardzo chce być obok człowieka. Dotykać, czuć jego rękę, uczestniczyć w życiu domowym.
W altanie razem ze mną przygotowuje miseczki dla całego towarzystwa. Z każdej musi spróbowac coś liznąć ;) Przy sprzątaniu kuwet tez mam jego asystę - potem ze mną zamiata żwirek :lol:
To fajny kot i jest mi tak źle, ze nie mogę go wziąc do siebie :(
(tak w ogóle to ja mam skrzywienie wystawowe :oops: - i już widzę Maru na ringach jak zdobywa serca widzów i sędziów :D To piękny kot wystawowy, wygrywałby na każdej wystawie w kategorii kotów domowych :kotek: )
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 14, 2012 20:05 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian, żebyś wiedziała, ja mam brytola , ale tak strachliwego że wystawy odpadają, on ze stresu dostaje gorączki nawet.

A Maru...od razu pomyślałam , wchodzi na wystawę jak do siebie i nic tylko go pokazywać, i ten prążek, on jest z czymś rasowym zmieszany, bo to nie są zwykłe pręgi. Każda wystawa jego. Nie widzę konkurencji. No i obeznany z gwarem, więc stres odpada. Taki kot asystent w pokaźnym formacie. Major Domus.

A ten pysio, no każda sędzina "miętka jak wosk " .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 20:19 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru ma umaszczenie najbardziej lubiane przez sędziów - pręgus z białym, do tego pręgus klasyczny :D Cudny!
Ja zawsze marzyłam o pokazywaniu "zwykłych" kotów domowych na wystawach rasowców - po to, zeby pokazać publiczności, że te koty są równie piękne i mogą konkurować z najbardziej utytułowanymi rasowymi :D

Miałam takiego kandydata parę lat temu, idealny, słodki pręgusek - niestety, przed swoim debiutem sie rozchorował, a tydzień po wystawie już go nie było, FIP :cry:
Dopiero w tym roku zadebiutowałam na wystawie z domowym - moim Rudym - całkiem przypadkiem, bo miał być do towarzystwa dla persa, ale okazało się, ze on bardziej od persa sie podoba i większość pucharków w domu to jego :lol: (i przy okazji sie pochwalę, że w ubiegły weekend wygrał pod Berlinem najwyższy możliwy tytuł federacji TICA - Supreme Grand Mastera :D Na tym zakończy karierę, bo za pewnie sie czuje ostatnio - chce zjeść sędziów ;) )
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 14, 2012 20:32 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No to nie mam pytań :dance2: jesteście "debeściaki"

Moim marzeniem jest przyznam Ci się, żeby europejski dachowiec został objęty planem hodowlanym i uznany jako rasa.
Szkoda by te piękności się marnowały.

Maru jest doskonałym przykładem, Biełka też była ładna, taka delikatna, u ewar na wątku jest Loluś, toż to minister w fraku balowym, czarny z białym torsem, duży , kalibrowy. Same cudeńka, nie mówiąc o mojej szylci. :wink:

No dość marzeń.

Maru jest świetnym ambasadorem, mógłby go wziąć ktoś , kto by go wystawiał. :ok:

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 20:47 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Monika_Krk pisze:
Moim marzeniem jest przyznam Ci się, żeby europejski dachowiec został objęty planem hodowlanym i uznany jako rasa.
:

Alez jest!
Przeciez mamy rasę "kot europejski", jest hodowany i wystawiany, ma rodowód - chyba najwiecej hodowli jest w Skandynawii.
U nas jakoś nie widzę hodowania europejczyków, dopóki mamy problem z bezdomnością i niekontrolowanym rozmnażaniem się kotów wolnożyjących ...
Teraz trzeba pokazywac dachowce na wystawach, zeby zachęcić ludzi do brania równiez takich, przeciez wcale nie gorszych kotów :D O, np rasowego, a do kompletu dachowca - rasowe świetnie się rozwijają intelektualnie przy dachowcach :lol: Żaden hodowany rasowy kot nie ma takiej wyobraźni i pomysłów jak dachowiec :ok:
(mam nadzieję, ze moje persidło nie bedzie się uczyć za dużo od ukochanego Rudego kumpla :strach: )
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 14, 2012 20:55 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

:oops: o matko, ale jestem ...
Nie jestem hodowcą , tylko mam koty :mrgreen:
Na wystawie nigdy nie widziałam hodowcy z europejczykami, tylko widziałam kategorię "kotów domowych" i wysnułam wniosek...

I tak Maru jest ładniejszy na pewno, od wszystkich skandynawskich rodowodowych europejczyków.

Idę o zakład.

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 21:06 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian, widzę że jesteś z Poznania a ja potrzebuję pomocy osoby z Poznania. Nie dostępne jest dla mnie wysyłanie wiadomości i maili do użytkowników tego forum bo jestem nowa więc jeśli możesz to zadzwoń do mnie 601 656 781 albo napisz mi email: agusta1990@gmail.com

Chodzi o to: viewtopic.php?p=9460186#p9460186

Jeśli miała byś czas i możliwość.

Winterr

Od: Pt gru 07, 2012 21:25

Post » Pt gru 14, 2012 22:05 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Jakby co, to mogę pożyczyć na wystawy Łasika. Są z Maru bliźniaczo podobni, więc niech robią tłum :lol: On by to uwielbiał. Tłumy ludzi do głaskania, nowe otoczenie, wycieczka...

Dla potencjalnych chętnych informacja, że Łasik sypia wyłącznie z ludziem. Teraz, jak jest zimniej, to potrafi władować się pod kołdrę. 8)

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt gru 14, 2012 22:32 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Tak, potwierdzam :D
Łasika miałam owiniętego wokół nóg, pleców i rąk :lol:

O rany, mieć takich dwóch !
Filo, nie skusisz się? :mrgreen:
Może zająłby bliźniaka, mizialiby się nawzajem :ryk:
A potem w nocy gorące futra przy obu bokach :D
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 14, 2012 23:31 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Takich dwóch na wystawie :ok:

Monika_Krk

Post » Sob gru 15, 2012 1:45 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian. Ja zdaję sobie sprawę, że to nie rękawiczki. Myślę. Myślę czy to dobre wyjście dla Maru? Ja mam już dwa koty.
Trzeci wiele nie zmieni.
Ale to ja tak myślę.
Muszę ponegocjować.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob gru 15, 2012 2:07 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth pisze:Avian. Ja zdaję sobie sprawę, że to nie rękawiczki. Myślę. Myślę czy to dobre wyjście dla Maru? Ja mam już dwa koty.
Trzeci wiele nie zmieni.
Ale to ja tak myślę.
Muszę ponegocjować.

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob gru 15, 2012 8:57 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian nie kuś. Biśka dostałaby obłędu, jakby jej się Łasiki mnożyły przed okiem, bo ona się boi takich dużych kocurów. Chyba, że ktoś weźmie Biśkę. Wtedy mogę się zamienić. Tylko ona potrzebuje domu, gdzie będzie jedynaczką.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

[poprzednia][następna]