agula76 pisze:iwoo1 pisze:agula76 pisze:iwoo1 pisze:agula76 pisze:Iwonko...jak Łatka bo zapomniałam zapytac przez tele.....
Iwona w tym pismie z UM pisze ze powinno sie karmicielom udostepniac zamykane pomieszczenia ...ciekawe jak na to zapatrywała by sie moja SM:)
Moja administracja wywiesiła w każdej klatce ogłoszenia o konieczności zamykania okienek, bo zamarzną rury. I ludzie zamykają, bo się boją.
Z Łacią wszystko w porządku, za kilka dni odrobaczę ją i potem szczepienie.
a masz to na pismie??? bo jak tak to mogłabym napisac do tej Twojej administracji...zebys Ty nie miała z nia problemow i powołac sie na pismo z UM..
ja myslałam zeby wykorzystac to pismo w celu uzyskania jakiegos pomieszczenia np na przetrzymywanie kotow po sterylce...
Dziękuję Ci Agnieszko za chęć pomocy, ale na razie chcę się wstrzymać z takimi krokami. Otóż chcę wykupić moje mieszkanie, bo jest to mieszkanie z zasobów komunalnych i do końca tego roku są "preferencyjne" ceny wykupu. Później będzie drożej. Dlatego nie chcę żadnych, nawet drobnych zatargów z moją administracją. O przystosowaniu jednego pomieszczenia w moich piwnicach też myślałam, tylko jest jedna wada. Otóż my na razie nie mamy centralnego, mają dopiero zakładać i piwnice są zimne i brudne, takie "powęglowe". Gdybym później wywalczyła takie pomieszczenie, musiałabym zacząć od remontu, pomalowania, jakoś ocieplenia i uszczelnienia drzwi i okna z małym wejściem dla kotków. Na razie w tajemnicy przed innymi lokatorami karmię tam koty, mają wejście i dwie budy i nikt mi nic nie mówi.
oki Iwonko ...z drugiej strony byc moze bylaby to tez walka z wiatrakami bo oni stwierdza ze nie maja kasy a jak UM taki mądry to niech takie lokale wygospodaruje i byłOBY ODBIJANIE PIŁECZKI
slyszalam o tych wykupach...śpiesz sie IWONKO:)
jak Łatka???
Łatka w porządku, i mam nadzieję, że już tak zostanie. Mimo wszystko jeszcze codziennie kiedy wstaję rano, najpierw biegnę do jej klatki, zobaczyć czy jest wszystko w porządku. Pozostał mi strach i obawa, bo przecież wiesz jak było z naszymi kociakami. Kiedy ją zaszczepię, będę spokojniejsza.
Jutro jadę do UM pobrać formularze potrzebne do złożenia mojej adm i w poniedziałek załatwiam resztę. Ważne jest, aby do końca grudnia zadeklarować chęć wykupu, potem dopiero przyjdzie rzeczoznawca do wyceny mieszkania.