Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 10:43 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

U mnie właśnie zakończyła się wojna :mrgreen:
Wzięłam się za obcinanie pazurków, no i Kropka dała popis, aż się zdziwiłam, nie wiem co w nią wstąpiło...
Nigdy się nie bała, a teraz foch..nakrzyczała się, namiaukała...ale przeżyła, choć tym krzykiem ostraszyła mi Kacpra...
Wiec druga w kolejności była Lunka, ona jest grzeczna i obinanko poszło szybko, Kacperka dopadłam po godzinie, dałam mu czas...
Potem była nagroda, dostały swój ulubiony suflet jajeczny, za który by dały sobie poobcinać nawet łapy...
Teraz towarzystwo poszło odpocząć...

Kropka zrelaksowana po stresie...
Obrazek

Kacper oczywiście musi na białym...więc serweta po jednym dniu żywota kończy w pralce
Obrazek

Lunka dopadła materacyk, póki Kropka o nim zapomniała...
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw gru 13, 2012 11:30 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Obcinanie pazurów jest takie złe :ryk:
Biedne futerka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
U nas też odchodzą wojny pazurkowe :ryk: do tego stopnia, że Kubuś manicure i pedicure robione ma u wetki :roll:
Tofi jako tako w "ratach" daje sobie obciąć.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw gru 13, 2012 14:01 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Obcinanie pazurków .... taaak to wymaga zachodu :) nie tylko z kocistymi 8O
Swoim koteczkom obcinam, gdy śpią 8) - podkradam się jak złodziej i delikatnie ciach, ciach i po kłopocie :mrgreen:
Ale z Tysiaczkiem ten numer nie przejdzie, ona zawsze poczuje gdy tylko dotknę jej łapki. Gdy już ma tak długie, że się o wszystko nimi zaczepia idziemy do weta. Tam @ jedna jest spokojna, wystarczy ją mocno trzymać, chociaż tylko czeka aby czmychnąć do kontenerka :twisted: Drugi pazurkowy numerant to Fituś - żywcem nas nie wezmą - to jego dewiza :mrgreen: Już kłapnął zębami jednego mniej doświadczonego weta :roll:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt gru 14, 2012 11:12 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dzisiaj o godzinie 7,oo rano miałam na termometrze -15 stopni, a musiałam jechać na badania, :evil: (dobrze, że mam do przychodni tylko 5 min. samochodem), bo nienawidzę mrozu....
Po powrocie nakarmiłam trzódkę, sama też zjadłam śniadanko i po dwóch godzinach wyszliśmy na śnieżek...tylko Rambo i Żuczek byli zadowoleni z wypadu do ogrodu, normalne szaleństwo w ich wykonaniu, dziewczyny zaraz uciekły do domu, a Kacper nawet nie zszedł na dół...
Zabawy Żuczka z Cudakiem są fajne, ale obaj razem są nie do uchwycenia...
Znowu mi uciekł...
Obrazek
Pójdę tropem...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hej, tu jestem :D
Obrazek

I tutaj :D
Obrazek

Tutaj też jestem :ryk:
Obrazek
Wreszcie dopadłam Cudaczka
Obrazek

hmm...wpuszczą, czy nie wpuszczą...
Obrazek
Gdy robiłam zdjęcia Cudaczkowi, to sobie pomyślałam, co by z nim teraz było gdybym go nie przygarnęła...nie dała mu tego kawałka dachu nad głową... pewnie bidulek już by nie żył... a tak, choć tyle się wycierpiał, to jest szczęśliwym kotem (choć sam mi o tym jeszcze nie powiedział) :ryk: :ryk:

Teraz mam zdjęcia wszystkie "takie same", jest śnieg i nic ciekawego się nie dzieje...a na termometrze -14 stopni brrrr.... :cry:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt gru 14, 2012 13:58 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Ale zdjęcia są wspaniałe, zimą też i te zwierzaczki cudowne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt gru 14, 2012 14:46 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

zimno...bbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nie cierpię zimy i mrozów :evil:
pozdrawiamy cieplutko fajną rodzinkę :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt gru 14, 2012 15:17 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Dziewczynki ciepłolubne po Dużej :mrgreen:
Fajnie, że jamniś ma kompana do zabaw :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt gru 14, 2012 23:07 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

jasia0245 pisze:Ale zdjęcia są wspaniałe, zimą też i te zwierzaczki cudowne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zwierzaczki są cudowne, nawet na śniegu tylko, że nie wszystkie chcą wyjść na ten śnieg :mrgreen:

puszatek pisze:zimno...bbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nie cierpię zimy i mrozów :evil:
pozdrawiamy cieplutko fajną rodzinkę :1luvu:

dziękujemy za cieplutkie pozdrowienia, też nie lubię mrozu a zimy mnie męczą :twisted:

Miraclle pisze:Dziewczynki ciepłolubne po Dużej :mrgreen:
Fajnie, że jamniś ma kompana do zabaw :ryk:

Kompan fajny, jamniś bardzo zadowolony, tylko dziewczyny trochę mniej zadowolone z tego kompana :ryk

Mamy kłopot z Kropką :(
Nie wiemy co się dzieje...
Myślałam, że obecność nowego kociaka pozytywnie wpłynie na dziewczyny, co prawda, miałam trochę racji, bo gdy mały jest z nami one zupełnie zapominają, że się nie lubią....siadają albo kładą się obok siebie, wspolnie go obserwują albo uciekają w tym samy kierunku :mrgreen: , ale...Kropka robi się agresywna...wystarczy, że mały podbiegnie do nich, Lunka próbuje się nim zainteresować lub poprostu się oddalić, natomiast Kropka też oddala sie za Lunką jednocześnie buczy , potem się puszy a na koncu wraca, wali Cudaka łapami i znowu zwiewa...Taka nigdy nie była...Faktem jest, że go nie lubiła od początku, ale nie była wobec niego agresywna... Chyba bardzo przeżywa jego obecność...A przecież było już dobrze...
Dzisiaj wpadli do nas znajomi z 5-letnim kociolubnym kundelkiem, Kropka była zachwycona...podchodziła z wszystkich stron, nie pluła, nie buczała, nawet dała się gościom pogłaskać, co jest rzadkością, bo Kropka nie lubi obcych...gdy wyszli, ona bardzo starannie obwąchała miejsce gdzie leżał piesio i tam się położyła :D
Nie boi się suni córki, w poczekalni u weta da się obwąchać wszystkim psom, Muszkę kochała i była wobec niej bardzo troskliwa, Żuczka też kocha i nie przeszkadza jej, że jamniś od czasu do czasu ją "pomęczy"...
Ona chyba kocha psy... ale Cudaczka przełknąć nie może...
Na noc zanoszę Rambusia do jego "apartamentu" , a gdy wracam, ona nie daje się przez dłuższą chwilę pogłaskać, buczy, jednocześnie patrzy mi prosto w oczy :oops: Musi upłynąć z pół godziny, zanim, Kropka wróci do normalności...a gdy przekona się, że małego już nie ma, to dopiero jest radość...
Lunka zaś jest coraz bardziej "otwarta" wobec Cudaczka, chociaż do ideału daleka droga...

Fotki niezadowolonej kotki :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Łapa przygotowana do bicia :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Po dobrze spełnionych obowiązkach...(czyt.po próbach przegonienia Rambusia) relaksik z ukochanym :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Kropka naprawdę kocha tylko psy, tak ma i już :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob gru 15, 2012 10:27 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kropeczko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Rambuś to takie kochane maleństwo :1luvu: :1luvu: :1luvu: postaraj się troszeczkę GO polubić :roll:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob gru 15, 2012 12:27 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Cudne fotki :D
Kropeczka to po prostu charakterna koteczka :D Lubi, aby wszystko było po jej myśli :wink: Cudaczek coś jej nie podpasił, tylko ona wie dlaczego. Może spróbuj Kropeczce podtykać pod nos kocyki pachnące Rambusierm, niech się oswaja z jego zapachem bez jego obecności.
Moja Tinusia - też buraska - ma podobny charakter. Czasami musi komuś przywalić i już. Ona lubi tylko psy, ale duże psy, bo york już nie raz oberwał po pyszczydełku. Tylko że on nie pozostaje jej dłużny i z jazgotem na nią nalatuje, wtedy ona czmycha i .... czeka na następną okazję. Ale tak naprawdę to zwierzaki nie robią sobie krzywdy. Prawie zawsze są to zwady bezkrwawe, albo pozostawiają małe zadrapania.
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob gru 15, 2012 15:31 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Nie ma co się dziwić, jakieś małe czarne kotowate chce jej ograniczyć przestrzeń życiową. Kropeczka zachowuje się jak 100% dziewczyna jest zazdrosna o cudaka.
Może kupić jej obroże albo spray z kocimi feromonami... Kropka jak dotąd małego kojarzy z negatywnymi emocjami. Feromony wpłyną na nią relaksacyjnie i mały zacznie być kojarzony z czymś pozytywnym.

Druga moja myśl dotyczy zapachu cudaka. Cudak jest chyba nie wyciachany ? Kropka może boi się niekastrowanego samca :mrgreen: woli go pobić niż pozwolić zbliżyć się do siebie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie gru 16, 2012 13:55 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

bozena640 pisze:Kropeczko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Rambuś to takie kochane maleństwo :1luvu: :1luvu: :1luvu: postaraj się troszeczkę GO polubić :roll:

Ja? Polubić Rambola? Przeeeeennnnniiiiigdyyyyy!!!!
Obrazek

Kotina pisze:Cudne fotki :D
Kropeczka to po prostu charakterna koteczka :D Lubi, aby wszystko było po jej myśli :wink: Cudaczek coś jej nie podpasił, tylko ona wie dlaczego. Może spróbuj Kropeczce podtykać pod nos kocyki pachnące Rambusierm, niech się oswaja z jego zapachem bez jego obecności.
Moja Tinusia - też buraska - ma podobny charakter. Czasami musi komuś przywalić i już. Ona lubi tylko psy, ale duże psy, bo york już nie raz oberwał po pyszczydełku. Tylko że on nie pozostaje jej dłużny i z jazgotem na nią nalatuje, wtedy ona czmycha i .... czeka na następną okazję. Ale tak naprawdę to zwierzaki nie robią sobie krzywdy. Prawie zawsze są to zwady bezkrwawe, albo pozostawiają małe zadrapania.

Próbowałam, nie da rady, żeby obwąchała kocyk Cudaczka....ona w tym momencie dostaje "palpitacji serca"...nie chce jej "dręczyć", Kropka jest bardzo uparta :mrgreen:

Miraclle pisze:Nie ma co się dziwić, jakieś małe czarne kotowate chce jej ograniczyć przestrzeń życiową. Kropeczka zachowuje się jak 100% dziewczyna jest zazdrosna o cudaka.
Może kupić jej obroże albo spray z kocimi feromonami... Kropka jak dotąd małego kojarzy z negatywnymi emocjami. Feromony wpłyną na nią relaksacyjnie i mały zacznie być kojarzony z czymś pozytywnym.

Druga moja myśl dotyczy zapachu cudaka. Cudak jest chyba nie wyciachany ? Kropka może boi się niekastrowanego samca :mrgreen: woli go pobić niż pozwolić zbliżyć się do siebie.

Rambo nie jest kastrowany, chyba trochę za wcześnie na taki zabieg? Nie wiem od którego miesiąca będzie można go ciachnąć.
...................

Wczoraj wieczorem, to co zobaczyłam rozbawiło mnie do łez, nie miałam nawet siły lecieć po aparat, a jednocześnie nasunęło mi pomysł na rozwiązanie problemu Kropeczka-Cudaczek...

Ktoś podkrada nam Rambusia :D

Po 23,oo piesio prosiło na dwór, więc wyszłam z Żuczkiem na spacerek po ogrodzie, on biegał, a ja znudzona zajrzałam przez okno do mieszkania brata...
Brat siedział na kanapie...oglądał film...z zamkniętymi oczami :mrgreen: obok leżał wyciągnięty na całej długości Rambo...też miał zamknięte ślipka i oglądał film...musiał być bardzo ciekawy :mrgreen: panowie byli mocno nim zainteresowani... obaj głośno chrapali :wink: :mrgreen:
No i się wydało...Brat przyznał się, że Cudaczek często w nocy nie śpi w swoim pomieszczeniu...chociaż ma tam 4 spanka, jedno na parapecie nad kaloryferami, drugie w budce po Muszelce trzecie na stole, a czwarte w...koszyku na rowerze :ryk: to jednak brat przemyca kota do siebie :ryk:
Rambuś też jest dokarmiany przez niego i teraz rozumiem dlaczego wet tak się dziwił, że Cudak tak szybko rośnie....
Dzisiaj ustaliliśmy, że: po powrocie brata z pracy, kocio będzie "wspólnym" (choć tak naprawdę to chyba Cudaczek jest już od dawna wspólnym) :wink:
Jeżeli Kropka będzie histeryzowała, Rambuś będzie u brata, jeżeli Kropka będzie spokojna lub poza naszą chałupką, Rambuś będzie biegać po naszych "salonach"...tak chyba będzie najlepiej...
Aby do wiosny...
Wtedy będziemy mieli już otwierane drzwi wejściowe na dłużej i koty będą biegały gdzie im się będzie podobało, nie wchodząc sobie w drogę...(tak myślę :wink: )

A dzisiaj Rambo zamęczał jamnisia...
Jest głównym prowodyrem zabaw...Atakuje biednego psia...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Chwila odpoczynku...
Obrazek
Chyba nie zamęczył mi Żuczka?
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie gru 16, 2012 17:15 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Niedzielne dziendoberek! :D
Obrazek Tak, czas leci. Duzo zmian.
Nie docenilas Rambolka! Po pierwsze - cztery poslania to przciez nie tak duzo. A poza tym zamkniety kot byl pozbawiony rozrywek intelektualnych takich jak ogladanie filmow i inych programow telewizyjnych. Nie wspominajac o powaznych dyskusjach z czlowiekiem i miziankach. :ryk:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Nie gru 16, 2012 17:40 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

To dobre wieści dla Kropeczki i dla Cudaka :mrgreen: Będzie miał dwa domki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zabawa dwóch chłopaków cudowna :love: :love: :love:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie gru 16, 2012 17:47 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Widzisz jaki Rambuś przedsiębiorczy,obskakuje dwie kuchnie i jeszcze wymiziają koteczka :ryk: :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

[poprzednia][następna]