Yuki i czterech ! rozbójników.Duża robi foty :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 11, 2012 20:19 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

selene00 pisze:Też chcę tak śnić! :lol: Aniu, co Ty za piguły łykasz na noc? :wink: :lol:

Niestety żadnych :lol: dlatego chyba takie fajne sny nieczęsto zdarzają mi się :)
ale może pomógłby tan alkohol pity we śnie :wink:
a wtedy nawet nie zdążyłam wypić go,bo wylał się :( i tak pomyślałam,że może to była sake skoro była podawana w naparstkach :roll: a ja byłam w Japonii :roll:
nie wiem czy tam teraz jest ciepło :lol:

A Kastor faktycznie ma niesamowitą zdolność zrzucania wszystkiego na swojej drodze :)
jak na kota to porusza się jak słoń w składzie porcelany :mrgreen:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro gru 12, 2012 9:12 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Przesadzasz. Kastorek, jak nasz Hans, to chodzący kliner :twisted:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro gru 12, 2012 13:43 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Dziś rano napadła na mnie banda wygłodniałych kotów :roll:
nie mogłam postawić ani kroku tak kręcili się i przeszkadzali.
A przecież kolację jedli bardzo późnym wieczorem,więc chyba nie byli aż tak głodni :wink: zwłaszcza,że skubnęli w końcu po parę kęsów i poszli spać :)
Czasem przeraża mnie ilość kotów w moim domu,zwłaszcza wtedy gdy wszystkie na raz coś chcą :roll:
Obrazek

Annaa

Post » Śro gru 12, 2012 13:47 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Pewnie sieję herezje, ale ja też ostatnio doszłam do wniosku, że już nigdy nie dopuszczę do takiego zakocenia naszego domu. Jest nas za dużo. Koty nie są dopieszczone(chociaż w najbliższym tygodniu postaram się to nadrobić), nie jestem w stanie stwierdzić kto ma biegunkę, kto sika krwią(w razie, gdyby się takie problemy pojawiły).
U nas nad ranem upierdliwy Erwin uchronił HSB przed zaspaniem do pracy :mrgreen:

sunshine

Post » Śro gru 12, 2012 16:59 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

sunshine pisze:Pewnie sieję herezje, ale ja też ostatnio doszłam do wniosku, że już nigdy nie dopuszczę do takiego zakocenia naszego domu. Jest nas za dużo. Koty nie są dopieszczone(chociaż w najbliższym tygodniu postaram się to nadrobić), nie jestem w stanie stwierdzić kto ma biegunkę, kto sika krwią(w razie, gdyby się takie problemy pojawiły).
U nas nad ranem upierdliwy Erwin uchronił HSB przed zaspaniem do pracy :mrgreen:

Czytałam właśnie o tym u ciebie :) moje niestety nad ranem śpią i to bardzo mocno :)
tym mocniej im bardziej rozrabiali w nocy :evil:
Ale jak tylko usłyszą,że ktoś już wstał to wszystkie są prawie natychmiast w pełnej gotowości :roll:
żeby tylko nie przegapić czegoś w kuchni.
A o dopieszczanie bardzo dbają sami nie schodząc czasem prawie z kolan.
Obrazek

Annaa

Post » Czw gru 13, 2012 9:19 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

U nas też kolana są non-stop zajęte. I dlatego myślę, że bardzo im brakuje ludzia na co dzień, na pogadanie, na wspólne bycie. A że jest ich tyle, to nie dajemy rady wszystkie wygłaskać tak jak na to zasługują.
Nasze koty mają wewnętrzne budziki- długo wstawaliśmy o jednej porze i one zakodowały, że spanie do 7ej to zdecydowanie za długo i trzeba coś z tym zrobić.

sunshine

Post » Pt gru 14, 2012 23:01 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Każdy dom ma swój poziom optymalnego zakocenia :) Czasem się wydaje, że to komplet, a jeszcze jeden wejdzie. A czasem przychodzi jeden kotek, a jakby pięć przyszło ;)
Wiecie, że u nas nikt ze znajomych i rodziny nie pamięta, ile mamy kotów? Wszyscy sądzą, że trzy. Trzy oznacza "na granicy kociego obłędu, ale jeszcze wyglądają normalnie",
Przy czterech awansuje się do bycia kocim świrem i przyjaciele wypierają tę liczbę :roll:
"to ile macie tych kotów? Dwa, trzy?"
Cztery :twisted:
Aaaaa, yyyyy? CZTERY?
A my na to: I nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob gru 15, 2012 20:52 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Optymalny poziom zakocenia :roll:
kiedyś były to dla mnie trzy koty :)
potem trafił się Orionek ....teraz Kastorek ...no i jest jak jest :lol:
Przyznam,że czasem głupio jest mi się przyznać przed kimś do pięciu :oops:
ale pocieszam się,że z pięcioma psami to już na pewno nie dałoby się wytrzymać.

Zastanawiam się ile czasu wytrzyma w tym roku u mnie choinka,przy tym urwipołciu Kastorze :roll:
bo,że przy ich pomocy w kuchni nic nie zrobię, to już wiem na pewno :evil:
chyba gdzieś ich pozamykam.
Obrazek

Annaa

Post » Nie gru 16, 2012 11:54 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Ale Kastorek szuka cały czas DS? Czy u Ciebie zostaje?
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Nie gru 16, 2012 15:31 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Ja cokolwiek robie w kuchni to zawsze w towarzystwie Hansa. On w ogóle chodzi za mną jak mały piesek.

sunshine

Post » Nie gru 16, 2012 19:27 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Afra666 pisze:Ale Kastorek szuka cały czas DS? Czy u Ciebie zostaje?

Teoretycznie Kastor wciąż szuka domu :) ogłoszenia są zamieszczone,ale jak do tej pory nikt nie pytał o niego.
W zasadzie wcale mnie to nie martwi,bo on jest cudownym i bardzo kochanym kotem :)
ma wspaniały charakter i pewnie zostanie u mnie,jako drugi kot Sandry w przyszłości.
Poza tym Kastor bardzo zżył się z innymi i nas wszystkich baaardzo kocha i ciągle to okazuje :)
Obrazek

Annaa

Post » Nie gru 16, 2012 21:05 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

8)
dobrze się to czyta :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie gru 16, 2012 21:37 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

pozytywka pisze:8)
dobrze się to czyta :)

Taaaak :roll:

A łobuz Oskar właśnie wygryzał suche nie ugotowane ciasto na makaron :evil:
pomyślałby ktoś,że on taki głodny :lol:
Obrazek

Annaa

Post » Nie gru 16, 2012 22:16 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

No to Oskar nie będzie sam, jak się córka wyprowadzi kiedyś :) Jest plus :)

Skąd ja znam takie znikanie jedzenia kiedy tylko na moment się je z oka spuści :roll:
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Sob gru 22, 2012 21:28 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Życzymy zdrowych, pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia :1luvu:

Obrazek
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]