Wiejskie Kociambry-zamykamy wątek ,jesteśmy w nowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 6:22 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Ty już może w drodze, a ja właśnie wróciłam. Zimno jest u nas bardzo, oczywiście nie wszystkie koty stawiły się na śniadanie, ale trochę ich było, zjadły, wypiły mleko z Rossmanna i poszłam.
Słuchaj swojej pani doktor (w sprawie karmy). I nie zamartwiaj się na zapas widmem, o którym piszesz, skoro nic nie możesz zrobić (wiem, łatwo napisać).
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 13, 2012 8:33 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Kociamko, trzymaj się ciepło w ten zimny dzień. Mam wrażenie, że przy Twoich dolegliwościach to dość ważne. Podobnie jak wysypianie się.
I nie umniejszaj swoich umiejętności - to, co robisz jest ładne i podoba się ludziom. Jasne że Cię lubimy, ale nie tylko dlatego zamówiłam u Ciebie te choinki - dlatego, że są bardzo ładne.
Cieszę się, że Mii pomogła obróżka - postaram się pamiętać kiedy się będzie kończyło jej działanie (ok. miesiąc od założenia) i wyślę nową. Mam wrażenie, że im dłużej ją nosi kot, tym dłużej ona działa ( w sensie że przy trzeciej dopiero po 1,5 miesiąca potrzebna jest nowa).
Co do karm wet - pani doktor dobrze mówi: najważniejsze, żeby jadła. W razie czego można pewne rzeczy "obejść" np. podając suplementy lub leki wyłapujące składniki, które nie są wskazane przy danej chorobie. Dacie radę :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 13, 2012 8:58 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Alienor ma rację - jeśli Niunia nie chce karmy wątrobowej, to niech je cokolwiek, byle jadła. No może coś w miarę lekkostrawnego, jakiś kurak gotowany czy coś w tym stylu.

A tak w ogóle, to mam pytanie o tę obróżkę, ktorą ma Mia - gdzie to można kupić i co ona ma w sobie? Ja już nie mam pomysłu, co z moją Nusią robic, też ma łyse placki, a po tym, jak ostatnio wzięła ze trzy dawki sterydu, pogorszyła się wątroba i nadal ją leczymy. Więc może to by jej pomogło?

Bardzo się cieszę, ze Niunia się tak ozywiła - to bardzo dobry znak :ok:

Iwonko, co do pracy TŻ-ta - zmartwiło mnie to cholernie, mam nadzieję, ze to sie jeszcze jakoś ułozy, ale w razie czego pamietaj o tym, co Ci mówiłam. Jak coś, to pisz na PW albo puść mi sygnał na kom., to dokładnie Ci jeszcze raz powiem, co robic.

Kurcze, no...
Musi być dobrze. Trzymajcie się Kochani, sciskam mocno i przesyłam duzo ciepłych myśli.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw gru 13, 2012 9:02 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

skaskaNH pisze:A
A tak w ogóle, to mam pytanie o tę obróżkę, ktorą ma Mia - gdzie to można kupić i co ona ma w sobie? Ja już nie mam pomysłu, co z moją Nusią robic, też ma łyse placki, a po tym, jak ostatnio wzięła ze trzy dawki sterydu, pogorszyła się wątroba i nadal ją leczymy. Więc może to by jej pomogło?

http://www.zoohurtowo.pl/kot/zdrowie/fe ... p696064858
http://animalia.pl/produkt,18991,sergea ... 38-cm.html

U mnie też się super sprawdziła
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw gru 13, 2012 9:18 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Dzięki :1luvu:

skaskaNH

Post » Czw gru 13, 2012 10:53 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Kociama pisze:Dr.Ola powiedziała że ma jeśc na tą chwilę cokolwiek bo to ważne by jadła przecież
co ja teraz mam zrobić,jak to rozgryść :(

w wątku dla wątrobowców byłaś?
to nie musi być karma wątrobowa, może być też inna lekkostrawna typu intestinal, albo chudy drób z ryżem i marchewką

monka654

Od: Wto gru 04, 2012 0:46

Post » Czw gru 13, 2012 13:31 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Zapraszam na kolejny bazarek

viewtopic.php?f=20&t=149019
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw gru 13, 2012 13:53 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

MalgWroclaw pisze:Ty już może w drodze, a ja właśnie wróciłam. Zimno jest u nas bardzo, oczywiście nie wszystkie koty stawiły się na śniadanie, ale trochę ich było, zjadły, wypiły mleko z Rossmanna i poszłam.
Słuchaj swojej pani doktor (w sprawie karmy). I nie zamartwiaj się na zapas widmem, o którym piszesz, skoro nic nie możesz zrobić (wiem, łatwo napisać).

Ty pisałaś a ja juz się czołgałam,bo jakis debil mimo że mam odblaski tak szybko i nieuwazne jechał że byłny mi w ta torbe z karmą przypakował ,no to w ostatniej chwili w rów wskoczyłam,obiłam sie troszkę bo taki mróz u nas i takie wszysitko skostniałe
no ale zyję a to ważne,troszkę sobie łapę obtarłam nad rękawiczką
zmarzłam i ból znowu dopadł ledwo wróciłam i słoneczna pogoda zimą podwaja ten ból ,boli mocniej na poprawę pogody stąd tez ta bezsenność

Marzenko za rok to już będą takie choinki że zobaczysz ,będę pamiętała o Tobie
ach mnożą mi się pomysły
No tak Mia nie ten Kotek a już się bałam i DR Ola sie bała że ten stres ja zabije
teraz sobie śpi spokojnie a miała też bezsennośc co ją wykańczało totalnie
ma apetyt,nie jest taka nerwowa jesoo ten Kot fruwał po ścianach dosłownie z tych nerwów :(
A jak pachnie o matko jak ją przytulam to tez czuje jakis spokój to chyba ta domieszka lawendy no bo nie kocie feromony :lol:
i na dodatek Mia dosłownie taki szpan z ta obróżką,Ona lubiła obróżki,zawsze jej Madzia zakładała taką różową z diamencikami ,od czasu jak nie ma swojego cudnego ogonka to obróżką czasem szpanowała a ta to chyba będzie jej ulubiona
musze jej tą fotkę strzelic no ciągle zapominam naładowac aparat

Kasiu widze że Daga już ci dała namiar na obróżkę
Wiesz wstyd mi ale z tych nerwów to mam taki chaos we łbie i jakby mi pamięć znowu ucieka :oops: Za chiny nie umiem sobie przypomnieć o czym ze mna rozmawiałaś :(

Minika tak bylam w tym wątku
Niunieczek zjadła sobie pierś z kurczaka,a potem suche co dzisiaj dał mi Pan z zoologicznego ale to właśnie trowet jest nie RC
i kurcze nawet pochrupała ładnie,
Pan w sklepie nie ma tych karm to tylko jakieś próbki do innej karmy dorzucili nie wiem gdzie to kupić?może Wy wiecie Dziewczyny czy to w wysyłkowych czy jak?
Niunia tak grzecznie dała sobie zrobic zastrzyk bolesny bardzo ale była taka cichutka
potem popatrzyla trochę w oczy ze smutkiem i jakby pytała ,dlaczego mi ała zrobiłaś?
Ona taka gapcia jest taka bulinka słodka
spaceruje juz sobie ,patrzy na ptaki za oknem,kroplówka ja znowu ożywiła,dajemy według zlecenia nie duzo bo jest anemia
kurde kupa była bardzo bardzo jasna czyli coś żółc poszła do sików do organizmu?stąd zółtaczka?nie wiem czy dobrze kombinuję ale kupa nie była ładna,twarda ale kolor nijaki
jest blada no i zazólcona Bidula
znowu szukałam czy cos mogła polizac ,zjeść i nie ma mocnych nic nie było w zasięgu Kotów ,wszystko jest w szafce ktorej Koty nie sa w stanie otworzyć

Kasiu Bazarek cudny ,ale Pamiętaj kochanie ,najpierw potrzeby Inusi
tak mi przypomina moja Kunię za TM

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw gru 13, 2012 16:41 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Iwonko, wysłałam PW, jak przeczytasz, to skojarzysz, o co chodzi ;)

skaskaNH

Post » Czw gru 13, 2012 17:05 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Iwa, uważaj na siecie, bo tam u Was zdaje się niezłe towarzystwo jeździ jak na ludzi nie patrzy :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 13, 2012 17:08 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Poczytałam i wiem już,jaka ja jestem buła :roll:

Niuniek ciągle coś by chciała skubać,Ona zawsze dużo jadla a teraz skubie ale częsciej malutko
Wiem to tak zaraz nie minie wszystko trzeba leczyć i czasu pewnie tez trzeba
Pamiętam kryzysy Sulki a jednak ta niecierpliwośc jest we mnie ciągle
bo tak człowiek chce by wszystko grało no

Dzień zleciał szybko,ciągle cos robiłam a i tak nie widac tej roboty wcale
ni ma szału,brak energii i bol to spowalnia strasznie

Dzwoniła Basia i mnie uspokajała,tez mówiła że nie wiemy jakie życie miała Niunia kiedyś
jak to wszystko wyglądało i że przeciez wie jak się staram,jak Kocham
że mam sie nie obwiniac bo choroba to choroba

Sarenka zdaje sie ok to tak przed tymi mrozami się zachowywała dziwnie
dzisiaj pieknie zjadła,spacerowała i miała taką ładną buzię,gdy Zwierzak cierpi to ma tez zmienioną twarzyczkę

Pogadałam dzisiaj tez z Madzią,tęsknimy za sobą okropnie
Prosiła żeby podziękować wszystkim za głosowanie
mówi mi Mamuś Ty masz takich Przyjaciół Wspaniałych
tak to prawda to prawda jest

znowu w droge przyjdzie sie wybierać
ręka trochę boli,gnaty też,musze na wózeczek nakleić taśme odblaskową

układam sobie plan na Styczeń odnośnie pewnej Koteczki
nie moge tak tu publicznie napisac bo wiadomo :roll:
ale jest już bezpieczna :twisted:

to był cięzki strachliwy dzień :lol: :lol:

Kociama

Post » Czw gru 13, 2012 17:09 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Alienor pisze:Iwa, uważaj na siecie, bo tam u Was zdaje się niezłe towarzystwo jeździ jak na ludzi nie patrzy :evil: .

ale to norma kochana
zeszłego roku na zlocie mało kilka kociar nie zgineło
normalnie chcieli nas rozjechać,szaleją tu jakby w tej dziurze przepisy nie obowiązywały :evil:

Kociama

Post » Czw gru 13, 2012 19:23 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

MalgWroclaw pisze:Ciociu na szczęście są czarne kotki. Jak ja. Pozwalam Ci się uścisnąć na szczęście :oops:
Fasolka

I ja, i ja też!
Inka solidarna

QQ też kiedyś miała mocno przekroczone wyniki wątrobowe, tak 5-6-krotnie - i poradziła sobie z tym wtedy.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw gru 13, 2012 19:37 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

trzymamy nieustannie za całokształt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 13, 2012 19:45 Re: Wiejskie Kociambry-Potrzebne Kciuki-Niunia :(-Walczymy

Iwa dziekuję pięknie za mydełka, są cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

[poprzednia][następna]