Moje 5 FeLV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2012 22:30 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Lidka, jesteś naprawdę bardzo mało domyślna
wchodząc na Forum powinnaś zaczynać od podziękowań dla darczyńców za pomoc w sterylkach bezdomnych kotów bo jak widać Ci darczyńcy ciągle do tego wracają chyba tylko po to aby im codziennie dziękować
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro gru 12, 2012 22:30 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

czytam i czuje się jak na budowie, w koło prawie same pustaki

I świetnie wpisujesz się w atmosferę wspomnianego miejsca.
Proszę nie obrażać innych dyskutantów.
Beliowen
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro gru 12, 2012 22:33 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

puszatek pisze:Lidka, jesteś naprawdę bardzo mało domyślna
wchodząc na Forum powinnaś zaczynać od podziękowań dla darczyńców za pomoc w sterylkach bezdomnych kotów bo jak widać Ci darczyńcy ciągle do tego wracają chyba tylko po to aby im codziennie dziękować

No wiesz Pusiu ja prosta baba ze wsi nie kumata :mrgreen:
Karola zostaje tylko sie :ryk: a jak nakarmimy wszystko to się napić :piwa: i podziwiać nasze :kotek:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro gru 12, 2012 22:34 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

lidka02 pisze:

Karola zostaje tylko sie :ryk: a jak nakarmimy wszystko to się napić :piwa: i podziwiać nasze :kotek:

Karolinko, jesteś genialna :ok: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro gru 12, 2012 22:36 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

puszatek pisze:
lidka02 pisze:

Jak zawsze :mrgreen:

lidka02

Post » Śro gru 12, 2012 22:37 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Lidka, dawaj ten nowy wątek, bo sikać się chce, a i musi być miejsce do nowych kłótni. Wątki z kłótniami mają największe powodzenie, może coś wyadoptujesz przy okazji? :ok: :ok: :ok: Warto skorzystać :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro gru 12, 2012 22:38 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

lidka02 pisze:
puszatek pisze:
lidka02 pisze:

Jak zawsze :mrgreen:

śmiała któraś w to wątpić ??
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro gru 12, 2012 22:41 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

jaaana pisze:Chciałam tylko wskazać, gdzie tosiula odpowiedziała.
Bo widzę, że niektórzy się tego domagają.
Tu viewtopic.php?f=1&t=148951

Nie rozumiem czemu wątpliwości miałyby być wyjaśniane na pw? 8O W pomoc Lidce02 zaangażowała się swego czasu spora grupa forumowiczów. Nie mam wrażenia, że ta pomoc została sensownie wykorzystana. Trudno oczekiwać, aby osoby z Warszawy np. osobiście załatwiały w gminie karmę czy sterylki. Rozumiem, że Lidka02 ma wiele roboty przy bezdomniakach, ale żeby im efektywnie pomagać MUSI znaleźć czas na załatwienie formalności.
Inaczej w pewnym momencie sytuacja ją po prostu przerośnie.
Zaniepokoiły mnie słowa tosiuli o pustych miseczkach...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 12, 2012 22:46 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Zofia.Sasza pisze:

Nie rozumiem czemu wątpliwości miałyby być wyjaśniane na pw? 8O W pomoc Lidce02 zaangażowała się swego czasu spora grupa forumowiczów. Nie mam wrażenia, że ta pomoc została sensownie wykorzystana. Trudno oczekiwać, aby osoby z Warszawy np. osobiście załatwiały w gminie karmę czy sterylki. Rozumiem, że Lidka02 ma wiele roboty przy bezdomniakach, ale żeby im efektywnie pomagać MUSI znaleźć czas na załatwienie formalności.

Zofia wskaz zatem przykłady ze nie została sensownie wykorzystana...skoro masz takie widomosci...
co maja puste miseczki do Twojego niepokoju???nie tylko ja karmie koty u mnie na osiedlu...jest kilka osób...i zawsze sa puste miseczki....wcale nie dlatego ze koty sa niekarmione...

a czy Strzelnie jest tylko jedna jedyna karmicielka LIDKA????
to swiadzcy o osobach tam mieszkajacych :evil:
agula76

Post » Śro gru 12, 2012 22:52 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Zofia.Sasza pisze:

No tak tosiula ........była dwa razy i popatrz tak jej uwierzyłas ....chcesz moją ciotkę tu żeby się wypowiedziała ....chyba nie ...widziałaś filmik jaki nagrałam z tymi kotami jak głodne....... to co się dziwisz GDYBY , PISZE GDYBY nawet były puste miseczki po karmieniu tam jest 25 kotów głodnych ...ale ja wiem że pustych misek nie było bo jeszcze daje suchy więc to maja na później i od razu nie zjadają ...no ale tosiula wie lepiej bo ....A moze zaniepokoi cię to ze tam jest kotka z guzem na boku i co tosiula ją nie zabrała do siebie na leczenie , jest kotka która już o tej porze ma chore oczy do wiosny nie da rady bez weta , może im pomożecie ....Nie pierniczcie mi z tosiulą o pustych miskach bo to śmieszne , nie macie pojęcia co tam się dzieje .A wasze głupie pisanie tamtym kotom nie pomoże .

lidka02

Post » Śro gru 12, 2012 22:53 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Proszę o założenie nowej edycji wątku.
Ten wątek za chwilę zamknę, przekroczył znacznie 100 stron.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro gru 12, 2012 22:53 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Nie wiem o co chodzi z tymi pustymi miskami, nie mogłam znaleźć posta.

U mnie w domu też miski są puste. Koty wyjadają do zera. A zewnętrznym o tej porze roku też staram sie dawać tyle, żeby się najadły, odeszły i nic nie zostawało. Zamarznięte jedzonko przepadnie.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro gru 12, 2012 22:56 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Ok jutro będzie nowy wątek dla znajomych i tych nie lubianych .Dobranoc.

lidka02

Post » Śro gru 12, 2012 23:13 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

lidka02 pisze:Ok jutro będzie nowy wątek dla znajomych i tych nie lubianych .Dobranoc.

Mam nadzieję, bo to trzeba wyjaśnić do dna. Przede wszystkim dla dobra Lidki02 i jej podopiecznych :ok:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 13, 2012 11:07 Re: Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

morelowa pisze:Lidka napisała
spotkałyśmy się na miejscu dwa razy pokazałam ci gdzie koty są i powiedziałam że możesz jechac kiedy tylko chcesz ,,,Dałaś mi karme tak przyjechałaś do kotów z 8 kiełbasami dla psa zimnymi prosto z lodówki , i bez ciepłej wody ...Ja tą kiełbasą podzieliłam się ze znajomą co byłam i daliśmy to psom.w piątek do mnie dzwoniłaś i powiedziałaś ze ci w sobote nie pasuje , ja ci powiedziałam że w sobote pojedzie ciocia i że w niedziele jade ja bo musze z budkami , miałaś jedzenie mogłaś zamrozić..Co do twojego TŻ to mówiłaś że ma samochód taki że nie wiadomo czy odpodpali więc załatwiłam sobie na niedziele inny i tyle ty robisz komedie , nie pisz mi o lisach bo ich nie widziałaś ...NIE BĘDE SIĘ PRZED TOBĄ KŁANIAĆ ...A CO DO GRAŻYNKI TO SIĘ OD NIEJ O.....I nie pisz że ci żal że tak wyszło , dziś mi powiedziałaś że to nie pogoda na spacery , nikt do kotów nie jedzie po to żeby spacerować .Jade ze znajomą po to żeby je nakarmić i jakoś pomóc im przetrwać zime ..Tosiula ty nie miałaś pomagać mi tylko kotom nie myl tego bo chyba sie pogubiłaś , bohaterka , Grażyna itd....Myślałam że tu o koty chodzi z ośrodka a nie o moją osobę....

Nie zaprzeczyłaś, tosiula, temu. Jeśli tak było i cała reszta akapitu jest prawdą.. no, to daruj, brzydko wygląda. To raz. Dwa - Lidka może i ma niewyparzoną buzię czasem [co jest bez różnicy w stosunku do innych, będących złośliwymi w słowach wyważonych i teoretycznie grzecznych] , ale ma też rację - można pomagać na własną rękę. Jeśli się chce - bo od tego to zależy. Dlaczego ktoś miałby się komuś kłaniać w takim przypadku? Zapamiętałam Twój komentarz, tosiula, w którymś momencie tej przeszłej afery - że widywałaś jakąś babulinkę [czy jakoś tak] pomykającą na rowerku z pojemnikami... i nie wiedziałaś, że ' to nasza Lidzia'. Wtedy się zdziwiłam trochę - małe miasto, mało pomagających, masa kotów i psów.. dziewczyna z miau.. i nie zapytała czy może pomóc? Ale oczywiście nie musiałaś. TAk jak wszyscy inni, którzy pomogli w ten czy inny sposób - też nie musieli. Chcieli.
Jeśliby Lidka była wredną babą, która tę darowaną karmę wyżera, a talony na sterylki wykorzystuje na sobie.. to i tak jest to sprawa między nią a darczyńcami, czy inaczej pomagającymi, bo zakładam - dorosłymi. Najpierw na pw. Do wyjaśnienia między sobą.
Mylę się, czy przez te parę miesięcy nikt nie zapytał na wątku, tak spokojnie, z ciekawości, bez ukrytej [lepiej lub gorzej] napastliwości - jak tam pisma, gmina itd. , ot tak, żeby przypomnieć, może pomóc..?
Też zresztą można by było na pw...

Wyjaśniłam wszystko dokładnie. Ale trzeba czytać na spokojnie, a nie szukać tylko argumentów "dla siebie". Ale pewnie wszyscy przeczytali że Lidka wołałaby uśpić kota niż mi go dać. A kto przeczytała, że raz byłam z Lidką, a jak drugi raz się spotkałyśmy i potem przeszłam z moją małą towarzyszką miejsca karmienia, to znalazłyśmy brudne puste miski, A ja kretynka, w dobrej wierze oddałam Lidce karmę, by nie dawać tego samego dnia za dużo. Nawet to mała była zdziwiona.Więc co karmimy tylko tam, gdzie ludzie widzą?
Moje wyjaśnienia są na stronie 104. Zaraz też Lidka zamknęła wątek. Więc otworzyłam następny i tam wyjaśniłam.
Nie oczekuję pokłonów, ale też mam prawo do poważnego traktowania. JUż jak spotkałyśmy się pierwszy raz przy kotach powiedziałam że tak to nie ma sensu. Za tydzień to samo. Nie mogę siedzieć przy telefonie i czekać czy mi ktoś pozwoli jechać czy nie. A jeszcze raz powtarzam: jeżdżenie we dwie to po prostu marnowanie jedzenia, czasu i pieniędzy. Przynajmniej ja lubię swoje pieniądze i nie będę je wyrzucać dla samego trwonienia. A i tak mam gromadkę kotów przy miejscu gdzie pracuję do karmienia. Dałam im dzisiaj ciepłej karmy to siedziały wtulone wokół miski i zajadały. A jak pachniało wokół.
Wiecie, naprawdę chciałam pomóc. Przegadałam TZ, który aż tak znowu się nie palił to wydawania pieniędzy i jeżdżenia po śniegu. I po co , po to by się przekonać że nikomu to niepotrzebne. Bo Lidka sama, sama, sama....Kiedyś ją broniłam, nawet tu, na miau. Ale teraz sama nie wiem....
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

[poprzednia][następna]