Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 11, 2012 16:59 Re: Koty Darłowo- sterylki... 3 kociaki w DT ! :)

zjawka pisze:kinia , takie coś wypatrzyłam ( na watku kotów ze świnoujścia)
Zachodniopomorskie : szukam ok.4-6 miesiecznego kociaka w typie "WHISKAS" ewentualnie tricolor do pary dla czarnego Stasia. Mam już domek w Koszalinie dla Stasia i nowi Państwo chcą 2 kotki od razu ... płeć nie ma znaczenia ) proszę o info na prv - będą potrzebne szczepienia na panleuko... " - tak pisze animalon na wątku : PASTELOWO-wątek adopcyjny dla kolorek.
Może się przyda

Tak się składa, że rozmawiałam z animalon przez telefon, ale obydwie chyba nie wiedziałyśmy, że jesteśmy z forum :mrgreen:

Mam transport na piątek do Trójmiasta, Tczewa, Torunia, Wawy- czy ktoś chciałby jakiegoś kociaka na DT a może DS ? A może psiaka ? :)

Tutaj link do wątku 3 kociaków, które pojechały ode mnie do 7ksiezyc :D :arrow: viewtopic.php?f=13&t=148888&p=9451399#p9451399
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto gru 11, 2012 18:55 Re: Koty Darłowo- sterylki... 3 kociaki w DT ! :)

Trochę fotek z DS'ów ;)

Gandzia
Obrazek

Obrazek

Miętus
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bella
Obrazek

Obrazek

Bączuś
Obrazek

Pufka :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pamięta ktoś jeszcze cudownego czekoladowego Julka ? :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tofik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Śro gru 12, 2012 16:40 Re: Koty Darłowo- sterylki... 3 kociaki w DT ! :)

Trochę nowych fotek Benia. Bardzo pokochał mojego rezydenta, co z resztą widać na zdjęciach :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i Maja, która nadal szuka domu....
Obrazek

Obrazek

BARDZO PILNA PROŚBA O POMOC ! :(
Niedawno dzwoniła do mnie karmicielka Pani Wiesia, która znalazła dwa, maleńkie, przemarznięte kocięta :( Na 99% kotki są od dzikiej kocicy, której za nic nie mogę złapać... Trzeciego kociaka wczoraj ktoś zabrał do domu, ale te dwa maluchy są na mrozie ! Nie mam pojęcia jak wyglądają i w jakim są stanie, ale dziś postaram się tam być i chociaż zawiozę im budkę.
Proszę, czy ktoś da radę wziąć do siebie te biedaki ? Wiecie, że ja gdybym mogła, to brałabym je od razu, ale już po prostu nie mogę, nie mogę....
Na piątek mam transport do Warszawy, Trójmiasta, Tczewa, Torunia. Może ktoś z tych okolic dałby szansę kociętom ? :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro gru 12, 2012 21:55 Re: Koty Darłowo- sterylki... 3 kociaki w DT ! :)

To dwa maleńkie kociaki o których pisałam. Dzięki Agnieszce udało się im pomóc. Agnieszka wzięła je do siebie do biura, a właściwie to sklepu gdzie normalnie przychodzą klienci :( Sprawa jest MEGA pilna. Kociaki jak najszybciej muszą znaleźć nowy tymczas lub domy. Błagam o miejsce dla nich lub chociaż jednego, już będzie lżej :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw gru 13, 2012 8:44 Re: Koty Darłowo- sterylki... 3 kociaki w DT ! :)

Kurczaczki, to pierwsze maleństwo takie podobne do mojej Ofelii!!!! :1luvu:
Niech się znajdzie jakiś DT, mocno trzymam kciuki. Ja do siebie wolę nie brać żadnego kota na dłużej niż parę godzin, bo Ofelia by szału dostała, ona bardzo "KOCHA" inne koty :? . Próbowałam wyprosić w mojej spółdzielni zgodę na przetrzymanie kotki po sterylce w piwnicy (w jednym z nieużywanych pomieszczeń) i usłyszałam kategoryczne NIE :evil: (a taka piwnica mogłaby rozwiązać wiele problemów, bo może i jakieś tymczasy mogłyby zamieszkać... A tak to kicha :(
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie gru 16, 2012 19:43 Re: Koty Darłowo- 2 maluchy do pilnej adopcji ! :(

Na razie maluszki są w klatce w biurze, więc mają bezpieczne i ciepłe schronienie. Zacznę je ogłaszać jutro w necie. Oby domki się szybko znalazły.

Wczoraj wysterylizowana została mamusia maluchów, które pojechały na DT do 7ksiezyc :)
Było podejrzenie, że jest kotna, ale po ranie widzę, że raczej nie była. Nie widziałam się jeszcze z wetem, który ją operował, stąd ta niedokładność. Ale na dniach się dowiem, bo muszę odebrać jeszcze paragon za sterylkę i kartę :) Kotka jest cudowna. Jest oswojona i nie ma w niej cienia agresji. Pieszczocha z niej ogromna. Szkoda mi będzie ją wypuścić na wolność, ale co zrobić :( Postaram się jej gdzieś tam postawić chociaż budkę. Są tam też jeszcze 2 kocurki- jej synki i nie mają zbytnio ciepłego pomieszczenia, także budka tym bardziej potrzebna.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karma z wygranej w Krakvecie jeszcze jest i mam nadzieję, że wystarczy na większą część zimy :)

Bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie finansowe. Dzięki temu mogę sterylizować kolejne kotki :1luvu: Hania, która adoptowała Kominiarza, poratowała mnie naprawdę dużą kwotą. Nie będę teraz wyszczególniać kto, ile i jak pomógł, bo każdemu należą się i tak podziękowania :1luvu:

Wydatki:
-8,78zł- żwirek Kiciuś + reklamówka,
-14,50zł- kuweta ( dla kociaków z klatki w biurze ),
-10zł- dojazd po maluchy- biurowe :)
-120zł- sterylizacja kotki z działek ( mama kociaków, które pojechały do 7ksiezyc na DT ), paragon wrzucę na dniach, bo jeszcze go nie odebrałam,
Obrazek

kinia098

Post » Śro gru 19, 2012 17:48 Re: Koty Darłowo- 2 maluchy do pilnej adopcji ! :(

Nowe zdjęcia maluszków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Sob gru 22, 2012 10:57 Re: Koty Darłowo- 2 maluchy do pilnej adopcji ! :(

Wczoraj zawieźliśmy do nowego domku w Koszalinie Łatka/Domka :mrgreen: Zamieszkał w bloku; więc domku niewychodzącym :) Dziękuję Dyktaturze za wizytę przed adopcyjną, a Karenie za namiary na domek :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Sob gru 22, 2012 20:15 Re: Koty Darłowo- 2 maluchy do pilnej adopcji ! :(

Bardzo proszę o głosy w Krakvecie na RTOZ !

Kicia.Yoda pisze:Obrazek

Radomczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami bierze udział w konkursie KRAKVET. RTOZ Radomsko to Kocia Arka Noego obecna forum miau.

viewtopic.php?f=1&t=143656

Instrukcja do głosowania

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8.wybierasz wątek "Poznajmy się"
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637
i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie, wystarczy zwykłe 'witam'
9.dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - grudzień 2012”
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076
10.wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję nr 1 (pierwsze miejsce w ankiecie) - Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami (Radomsko) klikasz pod ankietą „wyślij”
11.Podajesz nr telefonu komórkowego ( dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu.

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!

UWAGA!

W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.

W imieniu radomszczańskich kotów DZIEKUJE z calego mego kociego serducha
Obrazek

kinia098

Post » Nie gru 23, 2012 21:10 Re: Koty Darłowo- 2 maluchy do pilnej adopcji ! :(

Poproszono mnie o pomoc w szukaniu domku dla tej kotki.
Obrazek

Widziałam ją na osiedlu, kiedy zabieraliśmy 2 "biurowe" kociaki. Siostra miała ją nawet na rękach. Musiałyśmy ją niestety puścić, bo nie było jej już gdzie zabrać :( Karmicielka mówiła, że kręci się tam już parę dni. Na drugi dzień dostałam telefon z prośbą o pomoc w szukaniu domku dla znalezionej na mieście ( czyli kotka zawędrowała jeszcze dalej ) kici. Dostałam zdjęcia i okazało się, że to ta koteńka. Jest młoda, zadbana i śliczna. Podejrzewam, że ktoś ją wyrzucił, bo jakoś nie widać, żeby była szukana :( Jest bardzo podobna do mojej byłej tymczaski Pufki. Już nie chodzi o samo umaszczenie, ale o budowę i kształt pysia.

Wczoraj wypuściłam dopiero koteczkę po sterylce. Posiedziała tyle, bo nie miałam kiedy jej wypuścić, a dodatkowo coś nam nie pasowała. Mało jadła i w ogóle była aż za bardzo spokojna. Wet ją osłuchał i wszystko ok. Nosek też suchy nie był, oczka zdrowe... Kotka tak jakby krztusiła się. Dostała na odrobaczanie Vetminth ( 15zł ), bo może to robale były tego powodem... a w dodatku ten duży brzuch, który nas straszył, że to ciąża.. :roll: Szkoda mi było jej wypuszczać, ale innego wyjścia nie było.. :(

Kupiłam też Beniowi Milbemax dla kociąt na robale, bo już najwyższa pora była. Drogie to, jak cholera, bo 17,50zł, ale już musiałam..... Następnym razem wezmę coś tańszego. Na bilet wydałam 2,30zł.

Kotkę przygarnęła karmicielka Pani Ania. Nie mogła już wczoraj na nią patrzeć... Kotka jest tak wycieńczona, że dała się złapać i spokojnie siedziała w kartonie na zapleczu.... Widziałam ją wczoraj z bliska, KOSZMAR :( Pisząc, że to same kosteczki, nie przesadzam :( Nosek maciupeńki, łapki to same kosteczki, kręgosłup sterczy..Kotka jest strasznie zarobaczona, z pysia okropnie śmierdziało. Oczy zaropiałe, zaczerwienione... Kicia dostała wczoraj zastrzyki i pastę na robale.
Trzymajcie za nią mocno kciuki. Dzisiaj jest mała poprawa. To taki "mój" drugi Glucio :cry: [*] Ale ona musi przeżyć !
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon gru 24, 2012 13:29 Re: Koty Darłowo- Wesołych Świąt ! Benio i Maja na tymczasie

Obrazek

Radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
życzy
Kornelia z footrami :s5:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon gru 24, 2012 15:03 Re: Koty Darłowo- Wesołych Świąt ! Benio i Maja na tymczasie

Póki jeszcze mam chwilę, życzę wszystkim wszystkiego dobrego na te święta ! ;)
Obrazek

kinia098

Post » Śro gru 26, 2012 19:39 Re: Koty Darłowo- Wesołych Świąt ! Benio i Maja na tymczasie

Mam do adopcji Shar peia, gdyby ktoś miał domek dla takiego. Psiaka oddamy tylko do domku w okolicy Koszalina, Słupska, Kołobrzegu itp.
Obrazek

Obrazek

Domu szuka też ta suczka. Nie pamiętam, czy wrzucałam już jej zdjęcia. Sunia błąkała się po wioskach. Przebywa już od około 2 miesięcy w awaryjnym DT.
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw gru 27, 2012 8:44 Re: Koty Darłowo- Wesołych Świąt ! Benio i Maja na tymczasie

Napisz coś więcej o tym Shar pei'u

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw gru 27, 2012 14:50 Re: Koty Darłowo- Wesołych Świąt ! Benio i Maja na tymczasie

Dyktatura pisze:Napisz coś więcej o tym Shar pei'u

Są wstępni zainteresowani :D

A tak pisze o nim właścicielka:
Nasz Yoghi 7.11.2012 r skończył 3 lata,w książeczce miał wpisany biszkopt podpalany, chociaż sierść zmienia się u niego w zależności od pory roku i obecnie ma jakby rudawa :) Jest dobrze ułożony- kochany psiak, uwielbia się łasić, przytulać, co chwile przychodzi, żeby go głaskać. Kocha spacery,lubi biegać swobodnie bez smyczy. Chętnie podaje łapkę, potrafi siadać,a także podaje łapki, żeby założyć mu szelki. Nauczony jest posłuszeństwa, od małego jak zje badź wypije czeka, żeby go wytrzeć, to samo dotyczy powrotu ze spaceru-zanim otworze drzwi od domu przypominam mu w razie czego,ze trzeba wytrzec lapy i pysk-zawsze czeka w przepokoju az go wytre i sciagne smycz :) ogolnie jest psiakiem do zacalowania,uwielbia bawic sie z dziecmi jak sie z nim ganiaja albo rzucaja patyki (codziennie biega na podworku przed domem z dziecmi sasiadow).Wlacza mu sie agresor do innych psow, przez to ,ze chyba czuje sie opiekunem naszego drugiego psiaka -suczki Daisy, z ktora sie wychowywal od malego,sa bardzo zwiazane ze soba.Mial robiona operacje na oczy 1 raz,nawet dosc pozno,gdyz kilka razy dziennie masowalam mu skore wokol oczu-mam nadzieje,ze juz ostatni,bo jak narazie nic sie nie dzieje.Jest uczolony na wolowine,tak poza tym nie ma zadnych problemow skornych. Latwo mozna poznac,ze cos go uczulilo,bo wtedy bedzie sie drapal mocno.Karmimy go Purina Dog Chow -z kurczakiem lub jagniecina z ryzem. Jestesmy z mezem zmuszeni oddac go ze wzgledu na to,ze od niedawna jestem mama i nie daje sobie rady z 2 psami i malenkim dzieckiem,a meza ciagle nie ma w domu, bo jest w trasie. Mam nadzieje,ze trafi do dobrych ludzi,ktorzy otocza go miloscia i poswieca mu nalezyta uwage -czego ja w tej chwili spelnic nie moge ze wzgledu na dziecko :( W razie pytan sluze pomoca.
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]