Milusia wreszcie w swoim domku na Śląsku:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 12, 2012 10:51 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

ale cyrk się z tego zrobił, a kot marznie
jo.anna

Post » Śro gru 12, 2012 10:56 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Ponoć Milusia, jak chce to może wejść do domu i się ogrzać, ale jak powiedziano to kotka typowo wychodząca i nie nadaje się do zamieszkania w czterech ścianach.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Śro gru 12, 2012 10:59 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Nie umiem cytować fragmentów postów :oops: , ale chciałabym je zebrać.Czytam o daniu jej na budowę do łapania myszy, potem, że zmieniła parapet w sklepie na budę na podwórku i do domu jest nie wpuszczana, a tu zima.Pilnie potrzebny DT, bo kotka ma okropne warunki.DT musi być świadomy, że kotka nienawidzi innych kotów, na ludzi się rzuca...itd.Znalazł się taki domek, któremu to nie przeszkadza.Okazuje się wtedy, że buda jest cud-miód , a piwnica wysłana dywanami jak namiot wezyra.O co tu chodzi? Najmniej chyba o kota :evil:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 12, 2012 11:05 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Nie wiem co napisać, naprawdę. Jestem zszokowana całą tą sytuacją, nic nie rozumiem.
O co tu kur.... chodzi, o kota czy urażoną ambicję dt?
Japierdziu :evil:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro gru 12, 2012 15:52 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Do góry Milusiu,Tu tu jesteś najważniejsza :ok:
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Śro gru 12, 2012 16:21 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Masakra 8O
Skarga na miau to zupełnie inna sprawa. I co teraz będą wyrzuty dla Lula11 , że napisała na forum o kotce
mieszkającej w budzie? Lula zabrała Milusię z podwórka i to nie jest nic dziwnego, że dalej interesuje się jej losem. Wszystkim nam zależy żeby dać kotce szansę na lepsze życie.
Teraz dopiero widać jaki to DT, bo ważniejsza jest jego urażona duma a nie kot dla którego DT istnieje.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro gru 12, 2012 17:46 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

DT Milusia pisze:Kotka Milusia przebywa tymczasowo u mnie, jako kot pod opieką TOZ Szczecin. Decyzja o wydaniu kotki do innego DT nie należy zatem tylko do mnie. Jeśli dostanę zgodę, nie widzę przeciwwskazań, aby kotka jechała.
Decyzja o zamieszkaniu kotki w warunkach przydomowych wynikała z jej braku tolerancji dla innych kotów przebywających w DT. W międzyczasie mogłam dzięki temu udzielić schronienia kilku innym kotom, w tym potrzebującym izolacji z powodu okresu rekonwalescencji po operacjach oraz kociętom.
Milusia radzi sobie dobrze, nie zaprzyjaźniła się z pozostałymi kotami mieszkającymi w ogrodzie, czasem toczy walki, nie daje sobie w kaszę dmuchać. Mają do dyspozycji budkę ocieplaną styriopianem oraz murowaną piwniczkę 9m2, gdzie podłoga jest wyłożona kołdrami, są boksy drewniane na podwyższeniu, z materacami gąbkowymi i kołdrami oraz "kocie" okienko wejściowe (drzwi są otwierane tylko w celu wniesienia karmy i sprzątnięcia, potem zamykane, aby nie wiało). Warunki trudne, ale do zaakceptowania.
Owszem, czuję się dotknięta opiniami, że jestem "DT bez serca", "coś z DT nie tak", "kotka jest u mnie zagrożona", a moje postępowanie to "bestialstwo". Trudno jest się bronić przed podobnymi stwierdzeniami.
mimbla64 pisze o kocie, który jest bardzo podobny w swoim zachowaniu do Milusi. Faktycznie w mojej ocenie kotka jest specyficzna i potrzebuje doświadczonego opiekuna, którego nie zrazi jej nieprzewidywalność oraz stanowczy charakter. Dlatego nie wydałam kotki dotychczasowym zainteresowanym, którzy mieli albo małe dzieci, albo szukali kotki "nakolankowej". Szukałam domu wychodzącego, bo Milusia świetnie sobie radzi w takich warunkach, gdzie kotka miałaby swobodę i święty spokój, a takich chętnych pani Lucyna nie znalazła.

Po ponownym, dokladnym przeczytaniu watku Milusi mam pytanie do DT Milusi - Czy decyzja o zamieszkaniu Milusi w " warunkach przydomowych" - czyli na dworze - jest znana i " firmowana" przez TOZ Szczecin :?:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro gru 12, 2012 18:20 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Teraz znalazł się chętny dom na wzięcie Milusi , uprzedzony o jej zachowaniach i co dalej?
My możemy sobie pogadać a kotka na tym ucierpi.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro gru 12, 2012 18:47 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Po to "gadamy" zeby nie cierpiala :ok:
Obecny DT nie ma chyba wladzy absolutnej :roll: nie moze kotce zpewnic domu i opieki to powinien ja oddac :!:
Ja widze tylko zla wole DT i jest to bardzo przykre :cry:
ObrazekObrazek

marysienka

Post » Śro gru 12, 2012 20:26 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Po ponownym, dokladnym przeczytaniu watku Milusi mam pytanie do DT Milusi - Czy decyzja o zamieszkaniu Milusi w " warunkach przydomowych" - czyli na dworze - jest znana i " firmowana" przez TOZ Szczecin :?: [/quote]

Tak, z tego co usłyszałam od pracownicy tozu, wiedzą o warunkach, w jakich żyje Milusia.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Śro gru 12, 2012 20:58 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Zaczynam się zastanawiać, czy tutaj faktycznie chodzi o dobro kota, czy o dumę obecnego DT. Jeśli Milusia jest takim diabłem wcielonym to trzeba by było nad nią popracować, a nie trzymać z dala od innych tymczasów, bo to nie jest rozwiązanie. Wygląda na to, że Milusia ma dożywocie w DT.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro gru 12, 2012 21:21 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

Serce by mi pękło (jako DT) gdybym trzymała kota na dworze i tyle.
I to jest chyba pierwszy przypadek w historii, żeby o wydaniu kota do lepszych warunków decydował ZARZĄD Tozu.
Ludzie 8O Co tu się wyprawia 8O
A kot czeka na zebranie zarządu, marznie i co, może jeszcze podanie ma napisać, żeby móc zamieszkac w lepszym domu ! Może jeszcze podpisać własną krwią !

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro gru 12, 2012 21:23 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

lula11 pisze:
Po ponownym, dokladnym przeczytaniu watku Milusi mam pytanie do DT Milusi - Czy decyzja o zamieszkaniu Milusi w " warunkach przydomowych" - czyli na dworze - jest znana i " firmowana" przez TOZ Szczecin :?:

Tak, z tego co usłyszałam od pracownicy tozu, wiedzą o warunkach, w jakich żyje Milusia.[/quote]

Wobec tego trzeba zaapelowac do TOZ Szczecin o oddanie Milusi, poniewaz jest dom, ktory chce Jej dac szanse na lepsze zycie, a nie na "dozywocie" na dworze w "obrazonym" DT.
ObrazekObrazek

marysienka

Post » Śro gru 12, 2012 21:37 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

jasdor pisze:Serce by mi pękło (jako DT) gdybym trzymała kota na dworze i tyle.
I to jest chyba pierwszy przypadek w historii, żeby o wydaniu kota do lepszych warunków decydował ZARZĄD Tozu.
Ludzie 8O Co tu się wyprawia 8O
A kot czeka na zebranie zarządu, marznie i co, może jeszcze podanie ma napisać, żeby móc zamieszkac w lepszym domu ! Może jeszcze podpisać własną krwią !

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Post » Śro gru 12, 2012 21:59 Re: Milusi potrzebny pilnie dt- samotna jak na ulicy

:roll:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]