Złotooka szylcia już w domu!!! Merka ma koleżankę, Kolię.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 10, 2012 12:37 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Ciężko z tymi domkami :ok: znowu doszły 2 koty :mrgreen: .Żeby nie było żadnych niejasności wszystkie pieniądze z fantów które dałam Ewie są dla sheriny,z Lenką daję radę sama-tylko za sterylkę nie płaciłam :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pon gru 10, 2012 14:22 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

jaga1666 pisze: Obrazek

no jaki śliczny torcik :wink:
jeśli objawy lepszego jedzenia będą takie jak u moich trisiek to czarne zrobi się całkiem czarne, a złote nabierze odcienia intensywnego pomarańczu

a tak swoją drogą to jak nazywa się biało-rude-bure?
mam po sąsiedzku (widuję przez okno - to znaczy kot siedzi na parapecie, a ja latam po zewnętrzu) takie cudo co zamiast czarnego ma bure w pręgi

edit:
a już doczytałam
no to mam w domu idealne calico - granice kolorków ma jak narysowane od krzywika
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon gru 10, 2012 21:05 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Kurcze blade :mrgreen: na innym wątku dostałam od fajnej dziewczyny z nickiem Mysza, link do kolorów kotów.
Z tym ,że po angielsku a ja w tym języku tylko herbatę zamówię :mrgreen:

Jedyne co tam wypatrzyłam to w puncie 5 jest o kolorowych kiciach:
cinnamon tortie - a więc cynamonowa tortie 8O
blue tortie - to niebieska tortie ( czy niebieskie to dymne ? 8O )
i inne tortie ...

Wkleję link, może się komuś upartemu przyda :mrgreen:

http://fifeweb.org/wp/breeds/breeds_ems.php
:ok:

PS ... a biało-buro-rudemu :mrgreen: trzeba powiedzieć, żeby sobie jaj nie robił, bo takich kolorów nie ma :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto gru 11, 2012 20:13 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Wyniki Lenki super :D waży 3 kg-ale to drobna kotka :mrgreen: Dzisiaj została zaszczepiona :1luvu: i znowu szaleje,tym razem z papierową kulką :ok: to jej ulubiona zabawka :ok:

jaga1666

Post » Wto gru 11, 2012 21:42 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Obrazek

Dziewczyny , wiem że mam fisia, ale to przez szylkretkę adoptowaną, która inspiruje mnie do nauki o kocich kolorach.

Podrzucam wam polski link , ze zdjęciami ( na przykładzie kotów brytyjskich)wszystkich możliwych kolorów i ich nazw :

http://www.ragissa.eu/British.html - przewinąć w dół wystarczy i zdjęcia oglądać.

okazuje się, że biało-buro-rude jest tam też :mrgreen: i to w 2 odmianach i nazywa się to :
niebieski szylkret bicolor,
albo niebieski arlekin bicolor ( jeśli na burym ma pręgi)

Tak, że od dziś , każdego kota macie w małym palcu.

wiem, że was zamęczam, no ale... :ryk:

a Lenę proszę ucałować prosto w pysio :-*
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro gru 12, 2012 11:18 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Monika_Krk super!!! Ja nie wiedziałam, że jest tyle możliwości i kombinacji umaszczenia!

Lenka widzę jak i moja szylkretka ma złośliwy charakterek... Nic dziwnego - poznając historię Leny - wtedy jeszcze bezimiennej w klatce z kociakami - na dobre spodobały mi się szylkretki. Wczesniej je jakoś omijałam a po niej jak trafiłam na małe szylkretowe kocię do przygarnięcia to się ani chwili nie zastanawiałam... Pozdrawiamy Lenkę cieplutko i bardzo jej kibicujemy!

O co chodzi z tym płomieniem...?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Śro gru 12, 2012 12:22 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lena na pewno nie jest złośliwa tylko kobieca :wink: :mrgreen:

A płomień to taka ruda plamka na łepetynce gdzieś, tak to rozumiem ja :roll: .

Ja też dostałam fioła na punkcie szylkretek , odkąd się pojawiła u nas adoptowana dziewczyna.
Ma charakterek, wie czego chce, a przy tym potrafi się przymilić. No i wpadłam.

Lena jak każda szanująca się szylkretka :mrgreen: udowadnia, że z tym kolorem żartów nie ma. One są piękne, kapryśne, wymagające ale kochają na zabój.
Ot i uczmy się dziewczyny od mądrych kotek :wink:

Monika_Krk

Post » Śro gru 12, 2012 12:29 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Jak to się mówi - jaki Pan taki pies... a z kotami? jaka Pani taka kotka?

piękne, kapryśne, wymagające ale kochają na zabój

no, mój TŻ chyba by się zgodził ;)

Lence życzę takiej właśnie Pani co ją pokocha na zabój!!! Bo ta co ją podrzuciła do sklepu nie zasługuje na kocią miłość...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Śro gru 12, 2012 13:40 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

ObrazekOj charakterna to ona jest,Kasia i Żwirek już zdominowani,rano już biedaka pogryzła i zadowolona biegała z jego sierścią w buzi :mrgreen: myślę że i psy by po kątach porozstawiała :mrgreen:Po szczepieniu za które zapłaciłam tylko 30 zł-było trochę spokoju-wtedy Kasia sobie chodziła spokojnie po mieszkaniu-a na wieczór terror :mrgreen:

jaga1666

Post » Śro gru 12, 2012 14:36 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

A tak z ciekawości, czy ktoś może ma w domu 2 szylkretki ? 8O

A jeśli tak , czy to wygląda jak na filmie s-f "Godzilla kontra Hedora" ? 8O

PS To co podrzuciło Lenkę, to nie była żadna Pani tylko zwyczajna Klempa.

Monika_Krk

Post » Śro gru 12, 2012 15:21 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Miałam kilka szylkretek na tymczasie, ale tylko raz dwie siostry.Były kochane, słodkie, żadne dominantki.Miały rudego braciszka, istne cudo :1luvu: Cała trójka kochała się bardzo, spały przytulone do siebie w splątanym gaju rąk i nóg.
Na dłużej została u mnie tylko Brenda, dogadywała się ze wszystkimi kotami.Byłam w trakcie remontu, ale koty były grzeczne, nie było problemów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
edit: to rude to Susie, dziś w DS u Rakei.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 12, 2012 15:49 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

ObrazekW ogródku też mam szylkretkę Zuzie,została jakieś 8 lat temu wyrzucona z domu-też jest charakterna,muszę dodać że nie taka piękna-za to mniej złośliwa :mrgreen:

jaga1666

Post » Śro gru 12, 2012 16:33 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

:mrgreen:
kurcze ewar to zdjęcie gdzie szylkretek śpi z nosem w stopie rudego, trzymając go za nogę jest boskie.

A co do nietypowej szylkretki, to jaga ,może ona jest mniej złośnicą, bo nie może się zdecydować czy jest szylkretką czy nie?
Moja szylkretowa kizia ma taki charakter, że jestem pod wrażeniem. Nawet jak wyjechałam z wyjącym odkurzaczem, to jej powieka nie drgnęła, tzn. otworzyła tylko jedno oko, popatrzyła, zamknęła i spała dalej.

No ale u kotów trudno się zdecydować , który kolor piękniejszy, bo i krówki i białe i rudzielce i szaro-bure i czarne ...

A Lena? Lena jest śliczna , wygląda jak zrobiona z drogocennej mirry :
Obrazek

ja to każdego kota widzę bajkowo.

:oops: Przyznam się tu, że Lolek mi się podoba i też mu kibicuję za domkiem.

Monika_Krk

Post » Śro gru 12, 2012 19:08 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Monika Lolek...? Jaki Lolek...? Nie kojarzę Lolka, idę szukać kota :D

P.S. nie wiedziałam, że tak wygląda mirra...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Śro gru 12, 2012 19:32 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

ja przez kilka miesięcy miałam 2 szylkretki (jedna niestety już nie żyje) a poniżej link i tam są 3 szylkretki
viewtopic.php?f=1&t=148191

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

[poprzednia][następna]