Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 08, 2012 22:13 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Cabernet mu dobrze wchodzi? :wink:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob gru 08, 2012 22:30 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Jarka pisze:Cabernet mu dobrze wchodzi? :wink:

Hehe miał być dla jego Pani ale jak widać kotu bardziej wchodzi :)

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Nie gru 09, 2012 11:00 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dziewczyny,

wiem że w sumie jest ciężko bo niedługo święta itp i dużo wydatków, ale jakby ktoś miał na zbyciu karmę w typie RC babycat (nie musi być to samo, chodzi głównie o te malutkie granulki bo z większymi sobie nie radzi) to bardzo bardzo chętnie bym przyjęła :)

paula_kropcia

Post » Nie gru 09, 2012 23:15 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

paula_kropcia pisze:Dziewczyny,

wiem że w sumie jest ciężko bo niedługo święta itp i dużo wydatków, ale jakby ktoś miał na zbyciu karmę w typie RC babycat (nie musi być to samo, chodzi głównie o te malutkie granulki bo z większymi sobie nie radzi) to bardzo bardzo chętnie bym przyjęła :)

Podaj mi adres na priv - chętnie wyślę. Coś tam mi zostało, bo moja znajda się na suche dla maluchów wypięła i wyjada starszej koleżance z miski. :)

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Pon gru 10, 2012 16:48 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Z naszych aktualności

Radio Rotunda we współpracy z Fundacją Koci Pazur organizuje świąteczną zbiórkę żywności oraz artykułów dla podopiecznych fundacji.
Akcja trwa w dniach 7-14 grudnia. Produkty można zostawiać w przeznaczonych do tego kartonach umieszczonych w Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa (ul. Kutrzeby 10), na trzecim piętrze pod siedzibą Radia Rotunda oraz przy portierni na parterze. Oprócz zbiórki przewidziana jest prezentacja wolontariuszki, która opowie o działalności oraz potrzebach fundacji. Spotkanie odbędzie się 12 grudnia o godzinie 13:15 w sali 340 (IIIp) w budynku WSNHiD. Zwierzęta liczą na waszą pomoc!

Obrazek
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pon gru 10, 2012 18:27 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

marinella pisze:Z naszych aktualności

Radio Rotunda we współpracy z Fundacją Koci Pazur organizuje świąteczną zbiórkę żywności oraz artykułów dla podopiecznych fundacji.
Akcja trwa w dniach 7-14 grudnia. Produkty można zostawiać w przeznaczonych do tego kartonach umieszczonych w Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa (ul. Kutrzeby 10), na trzecim piętrze pod siedzibą Radia Rotunda oraz przy portierni na parterze. Oprócz zbiórki przewidziana jest prezentacja wolontariuszki, która opowie o działalności oraz potrzebach fundacji. Spotkanie odbędzie się 12 grudnia o godzinie 13:15 w sali 340 (IIIp) w budynku WSNHiD. Zwierzęta liczą na waszą pomoc!

Obrazek

Będę niestety w pracy, ale udostępniłam na FB :)

paula_kropcia

Post » Wto gru 11, 2012 9:46 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Ja tak samo :(

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro gru 12, 2012 16:45 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dzisiaj rano na Składowej tylko czarna koteczka (ta młoda) i młoda Krówka oraz z przodu dorosła kotka - z białą plamką koło nosa.
Na PKP tez tylko trzy koty: biała koteczka, Krówka i jeden z tych czarnych kocurków.
W miskach i na Składowej i na łączce na PKP była zamarznięta mokra karma - przysypana śniegiem.
Wyglądało, jakby koty nie zdążyły jej zjeść zanim zamarzła.
Myślę, że trzeba teraz dawać Im zdecydowanie mniej mokrej karmy (ja zamierzam dawać po 2 puszki 400 g i na Składowej i na PKP), bo i tak się marnuje ta, której od razu nie zjedzą.
Na Składowej za to prawie nie było suchej karmy, więc tej trzeba sypać teraz więcej.
Na PKP miski z suchą były prawie pełne - w graciarni jest też niezły zapasik PF i Winstona:)

kasia_5000

Post » Czw gru 13, 2012 8:05 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

martasp pisze:Witam,
Zaadoptuje 2 mlode koteczki lub kocurki. Od razu zaznaczam, że nie jest to prezent gwiazdkowy dla dziecka itp. Zależy mi na dwóch kotkach, bo czasem dłużej musze zostać w pracy a kotkom razem na pewno będzie rażniej. Przyznam od razu, że nigdy kota nie mialam, ale przez wiele lat psem, i szczurami opiekowałam się należycie :) Więcej informacji podam zainteresowanym, jeśli się znajda :) Jestem oczywiście gotowa podpisać umowę adopcyjną.

viewtopic.php?f=13&t=149003
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw gru 13, 2012 10:19 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dzięki, ale to domek w Rzeszowie...
Trochę daleko, a tam na miejscu pewnie też mnóstwo kotów szuka domku.

kasia_5000

Post » Czw gru 13, 2012 10:31 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wiem , że to nie ten wątek ale troszkę nie mam czasu szukać, potrzebuję pomocy osoby z Poznania która ma wolną tę niedzielę. Chodzi o to że ta osoba musiała by pojechać z Poznania do Głogowa wziąć kociaka i przywieźć do Poznania w ten sam dzień i ja bym go odebrała w Poznaniu też od razu. Niestety tylko ten jeden dzień będę w Poznaniu a bardzo chcę pomóc temu bidakowi. Oczywiście zwracam koszty biletów lub paliwa! Proszę o kontakt na maila lub priv. agusta1990@gmail.com lub 601 656 781

Jeśli moderator może to niech mnie przeniesie do innego działu/wątku.

Winterr

Od: Pt gru 07, 2012 21:25

Post » Pt gru 14, 2012 12:21 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Grafik 17 - 23.12.2012

PKP
pn. -
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Ktoś chętny? :)
Tym razem w pn Ola nie da rady wziąć dyżuru na PKP, a Ania w ndz.
Może ktoś mógłby Je zastąpić?
I jak zwykle prośba o dyżur w weekend na Składowej.

kasia_5000

Post » Pt gru 14, 2012 13:47 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wczoraj na PKP musiałam kicać przez 10 minut, żeby namówić koty na wypełznięcie z podziemnych kryjówek. Przy okazji zaliczyłam widowiskowy upadek połączony ze ślizgiem po nasypie, kiedy wdrapywałam się do budek, w poszukiwaniu jakichkolwiek oznak kociego życia.

W końcu 4 koty uległy moim błaganiom i żeby nie było mi przykro, że przyjechałam do nich na marne, zaszczyciły mnie swoim widokiem oraz łaskawie spożyły, to co im przyniosłam. Bosz, jakie one dla nas dobre :twisted:

Z innych wieści: jest szansa na dom dla naszego wielkogłowego Filipa o równie wielkim serduchu 8)

Obrazek

Potencjalni opiekunowie już byli w piwniczce, żeby go poznać, dzisiaj ja odwiedzam ich i jeśli wszystko będzie dobrze, jeszcze w weekend Filip będzie pakował walizki i zamawiał firmę przeprowadzkową. Oby, bo jest to kot wybitnie spragniony pieszczot i ludzkiej obecności.

I jeszcze jedna ważna rzecz:

jako, że mamy okres przedświąteczny, nasza stała ekipa dyżurująca w piwniczce, rozjeżdża się powoli w rodzinne strony. Powstaje, jak co roku, wielki kłopot z wypełnieniem naszego piwniczkowego grafiku :roll: Dlatego bardzo bardzo prosimy: jeśli ktoś z podczytywaczy mógłby poświęcić trochę czasu, żeby nakarmić nasze kociaste, to dajcie znać. Dyżurujemy 2 razy dziennie - rano i wieczorem, każdy dyżur trwa od 45 min (wersja ekspresowa) do 1,5 godziny (wersja preferowana, uwzględniająca, że każdy kot chce być trochę wygłaskany i rozpieszczony 8) ). Karma, żwirek - wszystko jest na miejscu. Jedyne o co prosimy, to trochę Waszego czasu. Czy ktoś dałby radę nam pomóc???

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt gru 14, 2012 15:03 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

To ja mam gorszy wynik, bo do mnie dziś na PKP tylko 2 koty wyszły - biała i krówka. W graciarni pustki. Zimno!
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt gru 14, 2012 15:27 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Grafik 17 - 23.12.2012

PKP
pn. -
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - itala
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - kasia_5000
sob. - itaka
ndz. -

No i ja się piszę na dyżury piwniczkowe w święta. Jak co roku zresztą :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]