OTW7-Żuk[*]Dziki dzik-może Piotruś? Zuzinka w DS:))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 07, 2012 14:17 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Za leczenie kociastych :ok:

Ale co wy się rzucacie? Koty łapać myszy, a psy na łańcuch :twisted:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt gru 07, 2012 14:22 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

_ogonek_ pisze:Za leczenie kociastych :ok:

Ale co wy się rzucacie? Koty łapać myszy, a psy na łańcuch :twisted:

my sie nie rzucamy.My z pokorą będziem rozdawać to nasze nie chciane brzemię. Wszak dobrych ludzi miłujących zwierzaki jest dostatek. Opisywana dobra pani ze łzami w oczach rozdawała maleńtasy kochającym ludziom. To się nazywa ludzki pan.My to hetery.
Te , które zbieramy z ulic to zwierzaki którym wolność podarowano w swej ludzkiej dobroci i łaskawości. Tylko one gupie nie doceniły tego .
Nawet pudła naszykowałam już.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 07, 2012 14:27 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Nie. Nie pudła. Koszyczek, Asiu. Ma być śłiit. I łzy w oczach. Pamiętaj
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt gru 07, 2012 14:28 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Szczerze powiedziawszy ja nie widzę w tym mailu nic nieodpiwiedniego. Bo z pewnego punktu widzenia kobieta ma rację, kot i bez umowy może mieć wspaniały dom, a tak to jest że te formalności to pi to żeby nas uspokoić, bo u co nam tak naprawdę umowy dają? Nic... I też oddając zwierza domu nie możemy być pewni.... Smutne, acz prawdziwie :))) a teraz zbiorowo klekajmy w pokorze ]:-> swoją droga przygarne kota, mam stado psów - ale spokojnie, tylko go zaliza xD wy potwory, koty powinny na wolności biegać i śniegiem się cieszyć, i mnożyć takie jest ich przeznacZenie! Klekać i modlić o przebaczenie...

dark_swan

Od: Sob mar 29, 2008 7:32

Post » Pt gru 07, 2012 14:31 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Ech... ja dziś miałam telefon od pana, któremu ukradli Brytyjczyka (albo 'brytyjczyka'). To pytam, jak to ukradli? Weszli do domu i ukradli?
"No bo ja na wsi mieszkam, to kot wychodził i zawsze wracał, a teraz nie wrócił" :roll:
No tak, to proszę pana dlatego nie oddaję kotów na wieś, bo tam kradną :twisted:
O dziwo, pan wyraził coś na kształt zrozumienia... pewnie jakbym walnęła mówkę o zagrożeniach dla kotów wolnożyjących, to by pojęcia nie miał o czym gadam :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt gru 07, 2012 14:36 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

nasze gadanie i jej gadanie.To cała historia.Ona widzi nieodpowiednie postępowanie u nas my u niej. Remis :mrgreen:
Nie neguję,że koty dobrze trafią. Jestem pewna,ze ta łzawa właścicielka za kilka tygodni zrobi ten sam cyrk.Albo kociaki trafią do którejś z nas.Jak będą mieć szczęście. Każda strona ma wypaczone spojrzenie na swoją modłę.

Szanuję przekonania osób jak pani od maila .Nie muszą brać ode mnie zwierząt. Jednak nikomu nie wpycham się na skrzynkę z moimi mądrościami.A jeśli już bym to zrobiła to podając pełne imię i nazwisko. Stać mnie na to.
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 07, 2012 15:04 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Co do umowy.Ostatnio dawłam kota "w dobre ręce" tj.policyjne. :lol: Wcześniej miałam kontakt z prawniczymi rączkami co mi ją podpisywały. Gadałam o takich przypadkach. Każda umowa jest ważna.Wszystko zależy tylko i wyłacznie od nas i naszego samozaparcia w trakcie jej ew realizacji. Wiemy wszyscy ,że różnie bywa z domami. Nie zawsze się chce wejść z tego powodu na wojenną ścieżkę.Odpuszczamy wiele spraw od reklamacji w sklepie do ...
Z drugiej strony umowa zabezpiecza w wielu przypadkach nasze koty.Wracają często do nas jak dom się rozmyśli.

Dostałam smutną wiadomość o odejściu dzisiaj za TM Waldka.
Był towarzyszem Pingusi.
Waldeczku ,już nie cierpisz.
[*]
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 07, 2012 17:27 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Waldku (*)

A tak odnośnie pani i 6 koteczkow ,ciekawe z jakiej kotki te maleństwa i ile razy w roku :?:

Co do domków wychodzących ,no sama jestem takim przykładem ,że można ale zależy to po pierwsze
od kota a po drugie od okolicy :mrgreen:

Asiu niech te Twoje małe gamonie wreszcie będą zdrowiuteńkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt gru 07, 2012 18:47 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Iwona, ale Ty chyba nie masz kotów wychodzących, tylko przychodzące? :twisted:

OKI

Post » Pt gru 07, 2012 18:48 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

OKI pisze:Iwona, ale Ty chyba nie masz kotów wychodzących, tylko przychodzące? :twisted:

które potem wychodzą do domów :mrgreen: więc są wychodzące.
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 07, 2012 19:03 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

ASK@ :D Poprawiłaś mi humor. Dziękuję i wszystkiego najlepszego dla Ciebie i kociastych :ok: :ok:

To jest tak - ludzie "normalni" uważają, że przecież każdy, kto się zaoferuje wziąć do domu kociaka, na pewno robi wielką przysługę DT i przecież nikt nie będzie głodził/wyrzucał na ulicę/bił takiej słodkiej kruszyny. Ale my niestety wiemy i pamiętamy te historie - o kotach wyrzuconych na 10 stopniowy mróz jeszcze z kokardką na szyi, o psach wywalonych do lasu bo się znudziły, o świnkach morskich, którym jakiś debil "podarował wolność" w parku pięknego październikowego popołudnia - te historie, o których ludzie "normalni" tak łatwo zapominają. I dlatego staramy się, żeby chociaż przez fakt, że muszą podpisać papier, podać swoje dane, zaliczyć wizytę pa - ochłonęli w razie, jeśli by to miał być przelotny kaprys; zastanowili się, czy aby na pewno chcą wziąć tego kota czy psa. Po to, żeby nie dotarły do nas kiedyś Takie wieści o Naszym kocie, w którego władowaliśmy kupę sił, nerwów, miłości, troski i pieniędzy - naszych własnych, osobiście zarobionych, które moglibyśmy wydać na siebie, dom, rodzinę - więc ta odrobina problemów, którą niosą ze sobą te wymogi nie jest chyba za dużą zapłatą za to, co włożyliśmy w tego kota?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 07, 2012 19:21 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Oprócz koszyka (jakie pudła?!) żeby było słodziutko proponuję od OKI Witalisa, w ramach urozmaicenia akcji zademonstruje radosne pląsy w szeleczkach*.

*barwy rushoffej of course 8)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt gru 07, 2012 19:28 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Już ja bym wiedziała na co forsę wydać.Oj bym wiedziała :lol: .Mam długaśna listę potrzeb, zachcianek i gwiazdek z nieba.Może bym nad plastyką swej urody pomyślała dodając gdzie nie gdzie (np rozumku) i odejmując gdzie nie gdzie (np latek). Bo trzeba głupielokiem być by w taki dochodowy biznes się wkitolić.
Niejednokrotnie słyszałam tekst od chcących uwolnić mnie od kota :to pani pracuje? przecież wam dają na te koty i (tutaj wzrok przebiega po ścianach,meblach...po mnie z niejakim zniechęceniem) całkiem nieźle za trzymanie płacą. A kto daje? A ktoś! Ale kto? No nie wie pani?!Nie wiem!...

Samo dobro rozmów adopcyjnych płynie.Zdrowotne dobro.Boli mnie głowa przed snem to czekam na telefon.Ciśnienie się podniesie i drinka nie trzeba by w żyłach wrzało.
Przedwczoraj pani (byłam tam na pa) szukała pomocy (czytaj upchania) dla kota co pod śmietnikiem siedział i siostra jej przyniosła:
Co mam zrobić?
Zamknąć w łazience i do weta jutro.Ma pani sporą łazienkę.Akuratnie dla takiego kota.
Ale ja mam 2 koty!!!
To dlatego trzeba izolować maleńkiego w łazience. Myć ręce, zmieniać ubrania...
Proszę mi wreszcie powiedzieć co mam zrobić
Właśnie mówię co zrobić.Jak już pani będzie wiedzieć o kocie co i jak to pomogę w ogłoszeniach
Czy pani nie rozumie co ja mówię.Mam 2 koty!!
Rozumiem doskonale.Dlatego radzę z tą łazienką.
Ale ja mam 2 koty i pani w ogóle nie słucha co tłumaczę
Słucham,słucham i nie wiem o co pani chodzi.Jest kot, jest łazienka i nie ma problemu
Pani weźmie tego kota czy nie
Nie, bo nie mam 2 tylko mam naście
A myślałam ,że 6
....
No i podniosłam sobie ciśnienie przez uwagi na temat wyższości i możności przygarnięcia kota przy 6 sztukach a nie możności przy 2!

Muszę przyznać,że kobitka stanęła na wysokości zadania i kotem się zajęła.Jak już ochłonęła dała mi znać.

Aaaa, dostałam dziś smsa "czy możemy się umówić dziś na 19.30" 8O Siedzę i piórka glansuję by wyglądać godnie dla tajemniczego smsowca :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 07, 2012 19:33 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Tajemniczy wielbiciel? Randka w ciemno? :mrgreen:

OKI

Post » Pt gru 07, 2012 19:58 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Jędruś Dachowcem M-ca s.94.

Randka trwa już pół godziny, zapowiada się ciekawie :twisted: Ciekawe jakie wrażenia będą :lol:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]