Revontulet pisze:I&S tu masz info o stanie, także psychicznym, kotki:jamkasica pisze:Trikolorka- zwrotka (właściwie to nie zwrotka tylko zguba albo wyrzutka) słaboSiedzi skulona na wybiegu kwarantannowym choć pogoda jest jaka jest.
![]()
Wydaje mi się, że to wystarczające informacje, żeby wiedzieć, że kotka jest w fatalnym stanie i czas odgrywa tu istotną rolęA to oznacza, że nie ma czasu na zbieranie informacji, zadawanie pytań jak kot się czuje, itp.
Trzeba działać! Bo kot może nie doczekać na pomoc![]()
Przed końcem kwarantanny TYLKO właściciel może kota wyciągnąć ze schronu.
A ta znajoma oddała kotkę bez przepisania umowy w schronie?
No właśnie próbuję to ustalić - już jej napisałam, że kicia podobna do Lenki jest w schronie i wysłałam jej zdjęcie. Nie wydaje mi się, żeby ją oddała, przepisując umowę w schronie. Czyli zapewne wg prawa można ją potraktować, jako właściciela kici. Myślę, że oddała ją jakimś dalszym znajomym, lub wręcz obcej osobie, w pośpiechu. Do mnie pisała ok 2 tygodnie przed porodem.
Napisałam jej też, że kicia może nie doczekać tych 2 tygodni. Widzę, ze w stanie psychicznym jest złym (choć w jej przypadku to może być obrażony kot, a nie załamany). Pytanie, w jakim jest stanie fizycznym? Ja bym nigdy nie oddała kota z powodu dziecka, a oni to zrobili. Więc zupełnie nie wiem, jak zareagują na chorego kota