Sasza & Kola - już na swoim :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 11:04 Re: Sasza & Kola vel cmentarne zdziry mają TDT do 20.12

przypominam też o kalendarzu wrokotów - banerek mam w podpisie. Jest zjawiskowy, taki elegancki i artystyczny. Wiem - mam , widziałam :-)

Warto!

o i jest w nim Agata :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lis 27, 2012 21:59 Re: Sasza & Kola vel cmentarne zdziry mają TDT do 20.12

viewtopic.php?f=20&t=148480

a może jeszcze jeden bazarek :-) ?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lis 28, 2012 15:35 Re: Sasza & Kola vel cmentarne zdziry mają TDT do 20.12

Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lis 30, 2012 13:12 Re: Sasza & Kola vel cmentarne zdziry mają TDT do 20.12

odzew na razie na ogłoszenia słaby

1. "za ile te koty som?" "umowa, wizyta? eeee ?"
2. pani właśnie zginął kot wychodzący i chce drugiego "przecież go w domu nie zamknę"
3. pani chciała kota ale na drugi dzień się rozmyśliła jak przyszło do umówienia wizyty przed adopcyjnej
4. i para, która w sumie jest ok ale chcą koniecznie koty oswojone, otwarte na ludzi już teraz i od razu a Sasza i Kola potrzebują czasu... jak chyba większość kotów...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon gru 03, 2012 22:01 Re: Sasza & Kola vel cmentarne zdziry mają TDT do 20.12

więcej zdzir!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto gru 04, 2012 13:12 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

zapraszam do dziewczyn...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto gru 04, 2012 20:10 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

Mjeto pozdrawia dzikuski, nie dzikuski

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw gru 06, 2012 23:01 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

Znalazłam je na wrocławskich kotach i zakochałam się w Saszce, mój chłopak zareagował podobnie :). Od kilku miesięcy planujemy zaadoptować kota, powoli się do tego przygotowujemy. Szukałam jednak raczej kotki około roku i chciałam, aby była wysterylizowana, a Sasza jeszcze nie jest :(. To będzie mój pierwszy całkiem własny kot i obawiam się, że z opieką posterylizacyjną mogłabym sobie nie dać rady. No i w porównaniu do kociaka starszy kot nie czułby się chyba aż tak osamotniony w ciągu dnia, kiedy jesteśmy w pracy.
Druga sprawa, że kota możemy wziąć pod swój dach dopiero w styczniu.

Doradźcie coś, bo trochę się chyba zauroczyłam; najchętniej wzięłabym obie, ale nie mam pozwolenia od faceta...

Madzio

Od: Nie paź 21, 2012 19:18

Post » Pt gru 07, 2012 8:14 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

Witaj,

Saszka według mnie nie powinna być na razie przynajmniej, sama.
To bardzo ostrożna kotka, otwiera się przy Koli i innych kotach. Płochliwa, nie podchodzi sama do ręki.
Jeśli nie z Kola to Saszka powinna być z innym kotem.
Owszem, może bez kotów przekonałaby się do ludzi - jest i taka wersja, ale ona po prostu się obawia człowieka i drugi kot pomaga jej w tej sytuacji.
We dwójkę dają się ślicznie głaskać, szczególnie przy miskach.
Do tego jest młodziutka, musi mieć z kim sie bawić, sama w domu będzie chyba smutna.
One we dwójkę tak świetnie broją i się bawią.
W Waszej sytuacji lepszy chyba byłby naprawdę dorosły, nawet starszy kot o duszy jedynaka.
Ale pogadaj z jessi74, natasza25, opowiedz jak żyjecie, czego oczekujecie itp, na pewno coś doradzą.
Wszyscy domownicy muszą się zgadzać na kota / koty i mieć świadomość wydatków, obciążeń, ewentualnych zniszczeń w domu - żeby potem kot nie szukał znów domu...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt gru 07, 2012 10:24 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

Witaj, a może podoba się kotka Dorka albo Panda ze strony wrocławskich kotów ? one świetnie nadawałyby się do domu w pojedynkę i przypuszczam że dobrze radziłiby sobie cały dzień same- po prostu przesypiałyby nieobecność domowników
ostatnio do takiego domku trafiła kota Lusia i świetnie sobie radzi i zarazem daje dużo radości swojej opiekunce

jessi74

Post » Pt gru 07, 2012 10:37 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

koteczki lezą szybciutko do łóżka, mruczą (szczególnie Kola) , udeptują, wczoraj obcinałam pazurki.
Ale gdy weszła sąsiadka - uciekły za kanapę i za nic nosa nie wyściubiły, zachowywały się tak, jak u mnie pierwszego dnia.
Bardzo są nieufne. Przez to trudniej o zainteresowanych nimi, bo są śliczne i miłe ale... niewidoczne dla obcych...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob gru 08, 2012 0:44 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

Dziękuję Wam za pomoc, bardzo dużo mi to dało. Skoro Saszka źle się czuje bez drugiego kota, to musimy sobie odpuścić, na pewno ktoś zapewni im obu dobry dom, mam nadzieję, że zamieszkają razem :).

jessi74, niestety wolelibyśmy trochę młodszego kota. Mamy jednak na oku kotkę z Kociego Życia, http://www.kociezycie.pl/show.php?actio ... result=814 - zamierzam się odezwać do Ewy, która się nią zajmuje. A może znacie tę Księżniczkę? :)

Madzio

Od: Nie paź 21, 2012 19:18

Post » Sob gru 08, 2012 11:05 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

nie znamy :)

jessi74

Post » Pon gru 10, 2012 13:25 Re: byłe dzikuski już na salonach - szukamy DT. Sasza & Kola

dziewczyny są śliczne i takie zabawne, uwielbiają poduszki i kołdrę :-)
Kola śpi wyciągnięta z łapkami przed sobą a Sasza tupta za wujkiem Morfem i poluje na ogon wujka Kefira
Niestety - nie ma chętnych na adopcję.
To są nieufne koteczki ale bez cienia agresji i z potencjałem ale kto to zauważy?
Byli ludzie , którzy od wejścia już na nie głośno wołali, gonili za nimi i pani się obraziła lekko, gdy powiedziałam, że trzeba ostrożniej, ciszej , łagodniej - ona na to "ja mam taki głos i tego nie zmienię"
A ja mam takie strachliwe kotki tego TEŻ NIE ZMIENIĘ....

A ja się boję świąt, nie wiem jak się z nimi zorganizować, nie mogę ich zabrać (4 kotów...) do Wrocławia i do Kropki. :(
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]