Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po co?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 06, 2012 23:14 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Wchodzę w to :mrgreen:
Opierunek robi pralka...
a ja np. zrobiłam pierniczków z 1,5 kg mąki... (ze względu na wrodzone lenistwo jak już robię to dużo, np. 150 pierogów)

Szukam domku adopcyjnego np. dla tych pierniczków.

Niestety, chaos mam we krwi... Ratuje mnie tylko dobra pamięć, która tyż pewnie zacznie szwankować....
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw gru 06, 2012 23:16 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

meksykanka pisze:Wchodzę w to :mrgreen:
Opierunek robi pralka...
a ja np. zrobiłam pierniczków z 1,5 kg mąki... (ze względu na wrodzone lenistwo jak już robię to dużo, np. 150 pierogów)

Szukam domku adopcyjnego np. dla tych pierniczków.

Niestety, chaos mam we krwi... Ratuje mnie tylko dobra pamięć, która tyż pewnie zacznie szwankować....

A te pierniczki to z cynamonem?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw gru 06, 2012 23:20 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Z cynamonem także, ponadto już wiele ozdobiłam (tylko gdzieś zapodziałam kartę od aparatu, no bo bałaganiarz jestem, bo bym na zdjęciu pokazała)...
Bo ja w nocy zamiast spać, pierniczki piekę
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw gru 06, 2012 23:26 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

meksykanka pisze:Zaraz, zaraz...to tylko przekleństwo pierwszego tymczasa...
Drugi już nie musi zostać...
Nie mówiąc o trzecim :mrgreen:

Nie ma takiej możliwości. Pies się za bardzo denerwuje, jak koty zaczynają szaleć. Już trzecia kotka w domu, to było przegięcie :?

meksykanka pisze:bo ja niestety z tych bałaganiarzy i lubię 15 rzeczy na raz robić i mieć je pod ręką...

Jakbym się nie wstydziła, to bym tu pokazała zdjęcie miejsca wokół mnie :mrgreen: WSZYSTKO tu jest, bo WSZYSTKO jest bardzo potrzebne :ryk:

ewexoxo pisze:Rób film - już! Nie jutro, pojutrze, za tydzień... Idzie zima - jak działać to działać! :ok:

Teraz kocie spięcie do niedzieli mamy, ale od poniedziałku muszę się trochę na Rodzinie skupić. Przedwczoraj krzyknęłam na Córę, że mi zawraca głowę robieniem świątecznych ozdób w domu na Mikołajki, podczas gdy ja jestem zajęta klepaniem w klawiaturę :oops:
Nie jestem z tego dumna. Przegięłam. I nawet teraz jak o tym piszę to mi się przykro robi :cry:

O właśnie, już chciałam wpis opublikować, a tu mi jeszcze Meksykanka z piernikami wyjechała :cry: :cry: :cry:
Co roku pierniki trzaskam z Córą, a w tym roku nawet mąki nie kupiłam jeszcze...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw gru 06, 2012 23:33 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

meksykanka pisze:Z cynamonem także, ponadto już wiele ozdobiłam (tylko gdzieś zapodziałam kartę od aparatu, no bo bałaganiarz jestem, bo bym na zdjęciu pokazała)...
Bo ja w nocy zamiast spać, pierniczki piekę

Zobaczysz, że przyjadę :twisted: Teraz mam duuuuużo wolnego czasu, bo akurat szukam pracy i wraz z dwoma innymi darmozjadami jestem na utrzymaniu TZa
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw gru 06, 2012 23:34 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Mogę trochę przywieźć, choć to pewnie nie to samo...
Ja niestety jak mam sztres to nie mogę spać nawet jak już przestaję "tycać" w komputer...
i np. o 2 w nocy piekę pierniczki, albo robię inne głupawe rzeczy, np. dywanik szmaciak, który miał wylądować w łazience ale Żuber go zaanektował jako legowisko...

ale poza tym stajnia Augiasza, kuchni zasypana mąką i zalana lukrem... nie sprzątam.... czekam na cud :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw gru 06, 2012 23:38 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

meksykanka pisze:Mogę trochę przywieźć, choć to pewnie nie to samo...
Ja niestety jak mam sztres to nie mogę spać nawet jak już przestaję "tycać" w komputer...
i np. o 2 w nocy piekę pierniczki, albo robię inne głupawe rzeczy, np. dywanik szmaciak, który miał wylądować w łazience ale Żuber go zaanektował jako legowisko...

ale poza tym stajnia Augiasza, kuchni zasypana mąką i zalana lukrem... nie sprzątam.... czekam na cud :oops:

Ja się przeprowadzam :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw gru 06, 2012 23:40 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Pocieszeniem jest, że w tym artystycznym porządku nie jestem sama :ok:
Muszę koniecznie ten wpis Małżonowi pokazać, żeby się na mnie nie wściekał.
On jest taki poukładany w kosteczkę... :roll: I WIECZNIE się na mnie wkurza, zwłaszcza, jak nic nie mogę znaleźć, i mówię, że pewnie to coś jest, ale w tajemniczym miejscu :lol:
A potem On znajduje... mój lakier do paznokci w chlebaku, albo parasolkę na lodówce, albo radio samochodowe w swojej szafce nocnej :mrgreen:
Tylko On wie gdzie szukać, żeby znaleźć :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw gru 06, 2012 23:43 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Nowa_Sztno pisze:Pocieszeniem jest, że w tym artystycznym porządku nie jestem sama :ok:
Muszę koniecznie ten wpis Małżonowi pokazać, żeby się na mnie nie wściekał.
On jest taki poukładany w kosteczkę... :roll: I WIECZNIE się na mnie wkurza, zwłaszcza, jak nic nie mogę znaleźć, i mówię, że pewnie to coś jest, ale w tajemniczym miejscu :lol:
A potem On znajduje... mój lakier do paznokci w chlebaku, albo parasolkę na lodówce, albo radio samochodowe w swojej szafce nocnej :mrgreen:
Tylko On wie gdzie szukać, żeby znaleźć :1luvu:

Skąd ja to znam?... A tak, z własnego domu! TZ u mnie robi dokładnie tak samo - przekłąda wszystko w inne miejsce, nie świadomie lub - jak ja to móię - bezmyślnie... A później szuka.... szuka.... i szuka.... i czasem znajduje to, co przełozył dzień wcześniej w inne miejsce :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw gru 06, 2012 23:51 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Renifer tego nie czyta to mogę napisać, zgubiłam prawo jazdy (albo przynajmniej zagubiła), a że jestem kierowcą o wyższej specjalizacji wożenie pijaków to nie jeżdżę za często, ale prawo jazdy powinno być w torebce a nie jest...
I nie wiem czy mam jeszcze dom przetrząsać czy wyrabiać następne...
Też liczę na cud :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw gru 06, 2012 23:57 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

:ryk: :ryk: :ryk:

no jakoś mi się na czarną noc humor poprawił :ryk:

Północ za pasem, a ja jeszcze mam ze 100 ogłoszeń 3 amstafom porobić... Obiecałam, to zrobię. Ale na pysk padam...
Przekąsiłabym jakiegoś pierniczka do tej roboty :D
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt gru 07, 2012 0:04 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

W niedzielę bedom...
A ogłoszenia tyż mam do roboty ale amstafom jeszcze nie robiłam.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt gru 07, 2012 0:09 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Ja jestem od kopiuj-wklej ;)
A teksty są... właściwie jedno zdanie nic nie mówiące. Ale robię o co proszą, chociaż tak mogę pomóc i odwdzięczyć się za pomoc znalezienia domu Dory - amstaffki, która wróciła z nieudanej adopcji do Justy.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 09, 2012 22:15 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Zosiu, zajadam właśnie Twoje pierniczki i bajadery - jak nic pójdzie w boczki :mrgreen:
Córa też się nimi zachwyciła i kazała przekazać, że są WYŚMIENITE! :1luvu:

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za dzisiejszą pomoc we wszystkim (choć pomoc to za małe słowo).
Mam nadzieję, że szybko wrócicie zabrać nasze księżniczki do jakiś fajnych domów :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon gru 10, 2012 19:27 Re: Królewna i księżniczka...w jednym stały schronie ...i po

Ciekawe jak tam nasze księżniczki? :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

[poprzednia][następna]