pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str. 10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 06, 2012 22:52 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Kanapowce do niedawna dzielily los mlodziakow, gdyby nie pomoc Pieprzowej to pewnie już by nie zyli bo okazalo się ze obydwa kociaki byly bardzo chore- zapalenie pluc i krtani, więc nie widze nic zlego w cieszeniu się z ich zdjec radosnych na kanapie :D
Jeżeli chodzi o pozostale kotki to chyba oczywiste jest ze ktos kto dokarmia te koty i je widuje musi im szybko zrobic zdjecia i zalozyc watek a my naglosnimy sprawe. Bez tego ani rusz! Więc nalezaloby się zwrocic do Magdy chyba i Uli bo to chyba one tam jezdza, mowie chyba bo się nie lapie :D nie macie do nich telefonu?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt gru 07, 2012 11:39 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Nie wiem, skąd pomysł, że nic nie robimy. Dzisiaj jeden z młodziaków przyjeżdża do mnie (nieoceniona Ala...:) ), w weekend nad nim popracuję, a w poniedziałek ląduje w DS u jednego z moich kolegów. Ostatni tydzień minął mu na moim "szkoleniu", trafia w pewne ręce, podpisujemy umowę adopcyjną. Nie chciałam wcześniej mówić, żeby nie zapeszać, ale wolę jednak wam powiedzieć, żeby nie było takich niedomówień.
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Pt gru 07, 2012 11:46 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

to wy tak w ukryciu 8) :mrgreen:

super :ok: - a więc kciuki wielkie - mocno zaciśnięte :ok: :ok:

po takich informacjach koniec tygodnia, a u mnie w zasadzie środek :? wydaje się znośniejszy i nawet bardzo fajny :1luvu:

------

a który będzie kanapowym szczęśliwcem - śliczny pręgusek ?chyba jest jeszcze pręguska? ( nie pamiętam już :?: czy są 2 czy 1 ) czy plamek senior :1luvu: ?

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt gru 07, 2012 11:54 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Burasek albo buraska. Pręgowane toto, jak Alka mi przywiezie, to dam znać, co do płci. :)
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 07, 2012 12:00 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

na pewno jest jeden burasek. miał tak małe jajka, że złapałam go omyłkowo na sterylkę 8) :mrgreen: na pewno tez jest plamek senior - bardzo fajny i mily, co do burej dziewczynki to ja nie pamietam, jesli jest to pewnie sterylizowalam , alzheimer nie ma co..... 8)

:ok: :ok: :ok:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt gru 07, 2012 12:11 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Wiem, że na pewno bure. Cieszę się też, że w takie dobre ręce trafia, bo naprawdę kolega z takich, co to potrafią być niekoniecznie mili (choć ja tego nigdy nie doświadczyłam), ale za zwierzaka twarz mogą obić łobuzom. ;) Poza tym będę na bieżąco widziała, co u kota słychać, nie muszę się bać tak, jak bałabym się dając go obcym ludziom.

Zostały dwa. Trzeba poprosić Alę, żeby zrobiła im zdjęcia, jak wróci w poniedziałek do domu. Ja stworzę tekst, trzeba poogłaszać je. Może jakieś wydarzenie na facebooku. Skoro jeden z nich idzie do DS, to zostają dwa. Najpotrzebniejsze teraz są zdjęcia, warto byłoby znaleźć im choć DT, żeby nie były na zimnie.
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 07, 2012 12:20 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Wspaniale !! A co u Bengalka i Plamki?
Obrazek

Goyka

Post » Pt gru 07, 2012 12:33 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Jeśli spadnie mi gorączki, to dzisiaj, a jak nie to jutro lub w poniedziałek na kontrolę idę z nimi, potem już powinno być po wszystkim. W sumie chyba wolałabym dzisiaj, to wezmę też nowego szczęśliwca na odpchlenie i odrobaczenie. Małe tak świrują, że do głowy dostaję, mój dom to jeden wielki hałas. :D

No i dzwonił mój TŻ, właśnie zgarnia Alę z kotem i przywozi ich do nas. :)
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 07, 2012 17:55 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

No i po wizycie.
Czarna, bengalek i Luna - zdrowe! :)

Z tym, żeby zabrać Nowego, którego przywiozła Ala, to była rzeźnia. Mimo grubych roboczych rękawic mam kciuk przegryziony prawie na wylot - nie przestaje krwawić od godziny. Mój TŻ ugryziony, pani i pan w przychodni nie lepiej. Poprosiłam o Advocate dla niego, ponieważ przyszły właściciel ma psa, a nie chcę, żeby na niego przeskoczyły pchły. Dzisiaj dam mu ochłonąć, jutro zaczynamy socjalizację, bo widać było, że jego agresja pochodzi z przerażenia, a nie złości.
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 07, 2012 20:03 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

8O to się dzikun trafił,oby udało Ci się go okiełznać przez weekend ,bo nowy właściciel skoro kot to dla niego nowość może sie łatwo zniechęcić..i poprosimy o fotkę tego dzikiego rysia 8)
Obrazek

Goyka

Post » Pt gru 07, 2012 20:04 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

zapomniałam dodać, że cudownie, że cała trójca już zdrowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Pt gru 07, 2012 20:15 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Dziś dam mu już spokój, ale na koniec dał mi się pogłaskać.

Przyszłego właściciela poinformowałam o wszystkim, ale zareagował tak, jak przypuszczałam - stwierdził, że kot jest do niego bardzo podobny i skoro jest taki, to będzie im dobrze razem. Prywatny człowiek tego kota to nibytwardziel z ogromnym i miękkim sercem. :)
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 07, 2012 21:35 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Nie miałam internetu przez ponad tydzień, a widzę,że już jakieś wyrzuty do mnie, że nic nie robimy, ja nie wiem nie można zapytać po prostu?Każdy ma swoje problemy przecież. No, bo chyba nie o to w tym chodzi, tylko żeby znaleźć dom dla tych młodziaków, robię co mogę. Ja nie tego wiem musimy jakieś meldunki robić, co poczynamy? A co do tego dzisiejszego buraska to nie jest on dziki, daje się głaskać tylko teraz jest taki przerażony,ale myślę że mu przejdzie i się zaklimatyzuje.

alcia03

Od: Sob lis 10, 2012 12:53

Post » Pt gru 07, 2012 22:14 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Czy jest jakiś sposób, żeby go wyczyścić bez kąpieli? Niestety załatwił się w transporterze i leżał w tym, wytarzał się cały. Teraz bardzo śmierdzi i on i cała łazienka. Nie chcę go kąpać, żeby nie dokładać mu stresu, ale dobrze byłoby coś z tym zrobić.
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 07, 2012 23:03 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Jakby nie był taki dziki to można by go było szmatką myć albo jakąś gąbką maczając w misce z nieszkodliwym preparatem jakimś, a tak to cholera wie co zrobić, bo nie wiem czy Ty przeżyjesz tą jego kąpiel;p.

alcia03

Od: Sob lis 10, 2012 12:53

[poprzednia][następna]