Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2012 13:18 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:
Dorota pisze:A morelowa gdzie? :strach:

Pewnie fotela szuka :wink: .

:mrgreen:
Szuka, szuka jeno nie znalazła. Ale znalazła komis starych mebli w O. Daleko... :twisted: Zadzwoni i sie dowie. Jak sie dowie to powie :mrgreen:

Byłam we Wro :!: Ale było fajnie :D Przyjechałam i oprócz kotów NIC nie było i nie jest fajnie. Weszłam do domu i ryczałam pół godziny :?
Koty są głupie. Jedzą więcej 8O, Morela potrafi mnie obudzić 8O w nocy, żeby powiedzieć, że jest głodna 8O . Szybko mnie nauczyła o co chodzi bo ja jestem zdolna :wink:

Była u mnie pani B. [ta od wielu kotów]. Miałam rzeczy do przekazania, z którymi nie wiedziałam co zrobić. Jak już była to opowiedziała, że umarła jej kotka.. i to, i tamto .. ble, ble, ble..., że Fiv. I opowiada jak wyglądała i co sie działo, i że eutanazja po usg... bo brzuszek duży... To się pytam 'może to FIP?' 'A, może . Tak wetka powiedziała, ale myślałam, że się pomyliła'. :roll:
Te 20+ kotów w jednym pokoju... :(
Jeszcze raz pytałam czy nie wyadoptowywałaby .. No, nie bardzo, bo one jakies takie.. i nie szczepione, nie testowane.. Ech...
Troche postraszyłam, ale co z tego ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto gru 04, 2012 13:30 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ciesz się że pani zbieraczka ogarnięta i Ci w rękaw nie płacze, żeby jej pomóc, bo ona taka biedna i tak się stara, a te ludzie etc. Nie pomożesz, a jak się zaczniesz angażować stracisz nerwy, zdrowie i dobra opinię (swoją - u ludzi, o niej - ty) :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 05, 2012 11:30 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Koty są głupie. Jedzą więcej 8O, Morela potrafi mnie obudzić 8O w nocy, żeby powiedzieć, że jest głodna 8O .

Jak to głupie? 8O przecież chciałaś, żeby więcej jadły :roll: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro gru 05, 2012 11:40 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Mało jedzą -źle
dużo jedzą - jeszcze gorzej :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro gru 05, 2012 13:57 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Głupie. :wink: Nie wiedzą czego chcą.
Nie dużo, a więcej trochę niż wcześniej.
Gdybyście widziały karmienie Moreli, która nad ranem rozpruwa fotel, żeby mnie poinformować, że by przekąsiła 8O . Potrafi się odwracać, odchodzić, foch za fochem , a daj z rączki... Dam kęs, a ona potem wymownie patrzy na mnie i na talerzyk.. i pochylic się jej nie chce :roll:
Dobrze, że nikt tego nie widzi, bo pewnie dorównuję inteligencją tym kotom :lol:

Migdał dostanie zaraz fioła - wróble i sikorki mu chodza po podłodze balkonu, pod samym nosem niemalże. Ciekaw czy kot zawsze wie co się robi z ptaszkiem, tzn, że się go zjada a nie tylko tłamsi?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro gru 05, 2012 15:05 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Gdybyście widziały karmienie Moreli, która nad ranem rozpruwa fotel, żeby mnie poinformować, że by przekąsiła 8O .

:ryk: :ryk: :ryk:
morelowa pisze:Migdał dostanie zaraz fioła - wróble i sikorki mu chodza po podłodze balkonu, pod samym nosem niemalże. Ciekaw czy kot zawsze wie co się robi z ptaszkiem, tzn, że się go zjada a nie tylko tłamsi?

Moja Norka nie wiedziała co zrobić z maleńką jaskółką, która wpadła jej do pyszczka :roll: .
Już gdzieś kiedyś o tym pisałam.
Obrazek

Revontulet

Post » Śro gru 05, 2012 19:49 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Pisałaś :D ale to dobrze przypomnieć i dobrze, że nie wiedziała :mrgreen:
Jest taka książeczka Anne Fine 'The Diary of a Killer Cat'. Potwornie śmieszna! Tam też kot ma ciągle kłopot, bo mu jakiś ptaszek wpada do pysia, choć on nie chce :lol:

Macie doświadczenie z robieniem/naprawianiem drapaka sznurkiem? Czy każdy sizalowy sznurek się nada? Jest w necie sznurek trixi, specjalnie, ale za taką porąbaną cenę, że ho, ho. Są i tańsze, ale właśnie nie wiem czy mogą być? No i podobno to bardzo trudno tak ten sznurek naciągnąć, żeby od razu nie zjechał.. :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 06, 2012 7:57 Re: Morelowo-migdałowo..:)

viewtopic.php?f=20&t=148065
Wystartowaliśmy w konkursie ! :dance:
A, co! Ciociu Revontulet - chyba nas namawiałaś ? :D

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 06, 2012 9:41 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze: viewtopic.php?f=20&t=148065

powodzenia :ok:

morelowa pisze:Macie doświadczenie z robieniem/naprawianiem drapaka sznurkiem? Czy każdy sizalowy sznurek się nada? Jest w necie sznurek trixi, specjalnie, ale za taką porąbaną cenę, że ho, ho. Są i tańsze, ale właśnie nie wiem czy mogą być? No i podobno to bardzo trudno tak ten sznurek naciągnąć, żeby od razu nie zjechał..

Kupowałam taki sznurek w castoramie, nie był jakoś szokująco drogi.
Widziałam też na allegro u osób produkujących i sprzedających drapaki.

Grunt to dobre umocowanie początku i bardzo silne naciąganie podczas obwiązywania. Najlepiej też każdą kolejną warstwę dobić ciasno do poprzedniej. No i umocować końcówkę tak żeby całość się nie poluźniła ;)
Widziałam tu na forum fajną instrukcję ze zdjęciami, poszukam i jak znajdę to podrzucę linka :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 06, 2012 9:58 Re: Morelowo-migdałowo..:)

To powodzenie to nie od nas zależy :wink:

Z góry dzięki za linka :D

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 06, 2012 10:17 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 06, 2012 10:43 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=148065

Nareszcie :D
Tak, namawiałam :wink: .
morelowa pisze:Macie doświadczenie z robieniem/naprawianiem drapaka sznurkiem? Czy każdy sizalowy sznurek się nada? Jest w necie sznurek trixi, specjalnie, ale za taką porąbaną cenę, że ho, ho. Są i tańsze, ale właśnie nie wiem czy mogą być? No i podobno to bardzo trudno tak ten sznurek naciągnąć, żeby od razu nie zjechał.. :roll:

Kotki drapak zepsuły?
Mój musiałam reklamować już dwa razy, ale akurat ze sznurkiem nie miałam żadnych problemów.
Obrazek

Revontulet

Post » Czw gru 06, 2012 10:48 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Zawsze można zastapić sznurek wykładziną dywanową w odpowiednim kolorze - tylko trzeba przyszpilić tym narzędziem tapicerskim, którego nazwy nie mogę sobie przypomnieć :oops: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw gru 06, 2012 14:01 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Narzędzie to - taker [zszywacz tapicerski] . Nabyłam onegdaj i okazało sie, że mam takie stare ręce [resztę w podobnym wieku :twisted: ], że nie jestem w stanie nacisnąć dźwigni :(

Kotki maja drapak z odzysku i nie zepsuły. Kilka sznurków wisi dowolnie, ale one słabo z niego korzystają - poza sznurkiem nic nei jest naruszone. Mam taką pufę, na ktorej siedzę przed kompem. Póki nie była obleczona jakąś narzutą, to Morul z niej chętnie korzystała w sensie drapania - pufa zrobiła się kosmata :mrgreen: . Pomyślałam, że zrobię taki mebel owinięty sznurkiem... Ale mam wątpliwości czy dam radę naciągnąć.

Broszka, dzięki za link. Na Skype jest taki emot co się nisko kłania - to sobie go zwizualizuj :D . Nie umiem tu wstawiać 'obcych' emotów. :?

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 06, 2012 14:07 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Niestety nie wybieram się do Opola - wtedy bym Ci pomogła z jednym lub drugim, bo ręce/dłonie mam silne a i doświadczenie w ścisłym okręcaniu sznura spore (namioty średniowieczne dają popalić w tym zakresie). :mrgreen:

Alienor

[poprzednia][następna]