KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2012 21:37 Re: KOCIA CHATKA część 23.

allegra pisze:Tak po starej znajomości się pojawiam, bo moja przyjaciółka chciałaby zostać Mikołajem. Tereniu, wysłałam ci w tej sprawie pw, zajrzyj proszę.

Kasiu bardzo dziękuję :1luvu: już odpowiedziałam :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 04, 2012 23:11 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Grafik dyżurów na tydzień od 03.12.2012 do 09.12.2012 r.
03.12. pon. rano Marta wiecz. Teresa
04.12. wtorek rano Beatka wiecz. Mara
05.12. środa rano Pani Mirka wiecz. brak
06.12. czwartek rano brak wiecz. Kasia
07.12. piątek rano brak wiecz. brak
08.12. sobota rano brak wiecz. brak
09.12 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 05, 2012 7:42 Re: KOCIA CHATKA część 23.

[quote="terenia1"]Dziś przywiozłam Gacusia to już był taki najmniejszy biedak w schronie - kompletnie zasmarkany :( chudzinka ale drze japkę - lubi leżeć na ciepłym termoforku więc proszę pamiętajcie dawać mu ciepły termoforek - jeśli Kasia wyadoptuje od siebie mała schroniskową buraskę Gacek pojedzie do niej na tymczas.
Gacek jest w boxie nr 4 na kwarantannie - nie chce jeść

Czy ten biedny Gacuś juz je?
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Śro gru 05, 2012 8:55 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Gacuś jeżdzi 2 x dziennie na kroplówki dożylne - znaczy Marta z nim jeździ

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro gru 05, 2012 9:13 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:Gacuś jeżdzi 2 x dziennie na kroplówki dożylne - znaczy Marta z nim jeździ

Och.... :cry: .Trzymam kciuki za niego.O której ktoś będzie jutro do południa w chatce?mam sporo fajnych gadżetów na bazarki i chciałabym podwieźć.
anksunamun

anksunamun

Post » Śro gru 05, 2012 9:34 Re: KOCIA CHATKA część 23.

anksunamun pisze:
Mara S pisze:Gacuś jeżdzi 2 x dziennie na kroplówki dożylne - znaczy Marta z nim jeździ

Och.... :cry: .Trzymam kciuki za niego.O której ktoś będzie jutro do południa w chatce?mam sporo fajnych gadżetów na bazarki i chciałabym podwieźć.

Aga jak można zauważyć z grafiku - brakuje nam dyżurantów, a już szczególnie porannych - nie wiadomo czy w ogóle jutro rano ktoś będzie :(

Mara S

Post » Śro gru 05, 2012 10:05 Re: KOCIA CHATKA część 23.

anksunamun pisze:

Aga lepiej by chyba było jakbyś przywiozła te fanty do mnie do pracy jeżeli to nie będzie problem :roll:
Wystawie je na bazarek.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro gru 05, 2012 10:30 Re: KOCIA CHATKA część 23.

miałam okazje poznac Gacusia....trzymam kciuki....bardzo mocno

jeszcze Wam raz dziekuje
agula76

Post » Śro gru 05, 2012 11:03 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Cookie1706 pisze:
anksunamun pisze:

Aga lepiej by chyba było jakbyś przywiozła te fanty do mnie do pracy jeżeli to nie będzie problem :roll:
Wystawie je na bazarek.

Już się umówiłam z Dorotą,dzięki.Mam nadzieję,ze sie wszystko sprzeda.
anksunamun

anksunamun

Post » Śro gru 05, 2012 12:17 Re: KOCIA CHATKA część 23.

agula76 pisze:miałam okazje poznac Gacusia....trzymam kciuki....bardzo mocno

Dzieki - przykro nam, ze Twojej Kicii, któratak długo dzielnie walczyła, się nie udało [*]
agula76 pisze:jeszcze Wam raz dziekuje

o ile mi wiadomo nic Ci nie pomogliśmy :(

Mara S

Post » Śro gru 05, 2012 12:24 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:
agula76 pisze:miałam okazje poznac Gacusia....trzymam kciuki....bardzo mocno

Dzieki - przykro nam, ze Twojej Kicii, któratak długo dzielnie walczyła, się nie udało [*]
agula76 pisze:jeszcze Wam raz dziekuje

o ile mi wiadomo nic Ci nie pomogliśmy :(

pomogliście:).....w ciągu godziny dostałam namiary na surowice, lecznice gdzie mozna podac ...od razu pojechałam na 2 dawke....do tego słowa otuchy...Mara to był bezdomniaczek ...ale masz racje to był MOJA KICIA:(...

Cat Angel zaoferowała ze zrobi budke dla dzikusków...

jak dla mnie duża pomoc:)
agula76

Post » Śro gru 05, 2012 14:10 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Ciekawostka - w Gdańsku:

"Domy szyte na miarę. Kota!
Dwukondygnacyjne, ocieplone, czteropokojowe, z indywidualnym wejściem do każdego z pomieszczeń, tworzone z pełnym poszanowaniem kociej natury. Gdańsk kupił kolejne 85 domków dla kotów, razem jest ich już 700. Dają schronienie 3 tysiącom wolnobytujących kotów.
Gdańsk od 2006 roku oferuje kotom domy szyte ma miarę - własny kąt na wyłączność (1 pomieszczenie dla 1 kota) i odrębne wejście do każdego z pomieszczeń. Projekt kociego domu jest owocem konsultacji z miłośnikami i znawcami kociej natury oraz Powiatowego Inspektoratu Weterynarii. Kocie schronienia przekazywane są spółdzielniom i wspólnotom mieszkaniowym, które lokują je w sąsiedztwie swoich domów.
A gdańszczan chętnych do niesienia pomocy nie brakuje. - Domki, które do nas docierają, na bieżąco przekazywane są mieszkańcom Gdańska, bo zamówienia na nie składane są z wyprzedzeniem - informuje Marcin Tryksza, koordynator akcji z wydziału środowiska gdańskiego magistratu.
Warunkiem otrzymania do dyspozycji kociego schronienia jest zgoda administratora terenu na jego umieszczenie. Wydział środowiska planuje zakup kolejnych domków w przyszłym roku. Zainteresowani otrzymaniem kociego domku w 2013 roku mogą zgłaszać się do Wydziału Środowiska Urzędu Miejskiego w Gdańsku.
Na zakup domków dla kotów w tym roku miasto wydało 28 tys. zł."

Niestety między Sosnowcem a Gdańskiem jest póki co przepaść :(

Mara S

Post » Śro gru 05, 2012 14:18 Re: KOCIA CHATKA część 23.

kotki mają już powiększony parapet, będzie im teraz lepiej wyglądać przez okno, od razu przetestowały, wszystko pasuje
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 05, 2012 17:16 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Może bym wzięła Fizio i Figusa na DT???
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro gru 05, 2012 17:30 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:Ciekawostka - w Gdańsku:

"Domy szyte na miarę. Kota!
Dwukondygnacyjne, ocieplone, czteropokojowe, z indywidualnym wejściem do każdego z pomieszczeń, tworzone z pełnym poszanowaniem kociej natury. Gdańsk kupił kolejne 85 domków dla kotów, razem jest ich już 700. Dają schronienie 3 tysiącom wolnobytujących kotów.
Gdańsk od 2006 roku oferuje kotom domy szyte ma miarę - własny kąt na wyłączność (1 pomieszczenie dla 1 kota) i odrębne wejście do każdego z pomieszczeń. Projekt kociego domu jest owocem konsultacji z miłośnikami i znawcami kociej natury oraz Powiatowego Inspektoratu Weterynarii. Kocie schronienia przekazywane są spółdzielniom i wspólnotom mieszkaniowym, które lokują je w sąsiedztwie swoich domów.
A gdańszczan chętnych do niesienia pomocy nie brakuje. - Domki, które do nas docierają, na bieżąco przekazywane są mieszkańcom Gdańska, bo zamówienia na nie składane są z wyprzedzeniem - informuje Marcin Tryksza, koordynator akcji z wydziału środowiska gdańskiego magistratu.
Warunkiem otrzymania do dyspozycji kociego schronienia jest zgoda administratora terenu na jego umieszczenie. Wydział środowiska planuje zakup kolejnych domków w przyszłym roku. Zainteresowani otrzymaniem kociego domku w 2013 roku mogą zgłaszać się do Wydziału Środowiska Urzędu Miejskiego w Gdańsku.
Na zakup domków dla kotów w tym roku miasto wydało 28 tys. zł."

Niestety między Sosnowcem a Gdańskiem jest póki co przepaść :(

Masz jakiś link do stronki,na której można taki domek obejrzeć?
anksunamun

anksunamun

[poprzednia][następna]