♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 03, 2012 19:42 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Slodkie brzdace :) poprosze o jakies zdjatko chlopaczkow na poprawe humoru :) oni to dla mnie Bolek i Lolek :D nierozlaczni bracia
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon gru 03, 2012 19:44 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Jak byłam w schronisku to była jedna kotka bardzo podobna ale dorosła i nie miała tego czarnego znamienia na prawej łapce.
I ta kotka podobna to już dłuższy czas jest tam więc to nie ta. Dziś pierwszy raz byłam w tzw. schroniskowej kociarni.
I najchętniej zabrałabym te koty wszystkie stamtąd ale to nierealne.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon gru 03, 2012 19:45 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Jutro zrobię fotki !

piano

Post » Śro gru 05, 2012 0:06 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

jestem :mrgreen:
nie pisałam bo się ogarnac czasowo nie mogłam, z Kreseczka było bardzo źle, było nawet podejrzenie pp ale od dzis w nocy wychdzimy na prosta i mamy zdecydowany przełom (bałam się wczesniej pisa cze jest lepiej czy dobrze, bo jak ostatnio napisąłem ze ejst ok to za 3 godziny było tak kiepsko ze myslałam ze mi serce peknie)
no ale moge juz napisac bo mała zrobila (ehhh ciesze się jak wariat) najpiekniejsza, pieknie uformowana kupke na swiecie :dance: :dance2: - co to się na swiecie porobilo ze czlowiek się z kociej kupy cieszy :mrgreen:

kroplowki i karmienie strzykawką tez dały efekty bo przybrała na wadze i ma teraz 740g wiec jak na takie odzywianie i bieguny to "duzo" ciałka przybrała, choc to nadal chudzina
no i najwazniejsze pp wykluczone!!!

ale powiem Wam ze zapalenie jelit mnie przeraza i obym nigy wiecej nie spotkała na swojej drodze kotucha z takim problemem

ale teraz jest ok i mysle ze juz pojdzie nam z gorki! :)

piano a jak Twoje bąbelki?
7ksiezyc

Post » Śro gru 05, 2012 9:15 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Uffffff powiem szczerze, że nie chciałam nic pisać, ale bałam się ,że to pp albo fip tfu tfu i dlatego się tak denerwowałam :oops: :oops: ważne że jest już lepiej!!!!
Obrazek

Goyka

Post » Śro gru 05, 2012 11:50 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

jak usłyszałam ze to może byc pp to myslałam ze zejde ...
pzreszłam z ta mała tyle co z zadnym kotem (poza moim Dexiem jak chorował na nowotwor krtani)
dziś Kreseczka od rana biega jak szalona, wspina sie po nogawkach spodni do gory i cały czas musi byc w centrum uwagi :)

zaraz jedzimey do weta, ale w jedzeniu panna nadrabia zaleglosci tak ze musze jej pilnowac bo je ze swojej miseczki i jeszcze podjada z misek rezydentow (a nuz maja cos lepszego ;) ) - mowa o mokrej karmie bo sucha w ciaglym dostępie

mam nadzijeje ze moge juz powiedziec uffff :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Śro gru 05, 2012 12:31 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Oj coś czuję, że liczba rezydentów może się zmienić na 9 :twisted: Lalunia ledwo nie została do niej dopisana, ale z Kreseczką może być trudniej :twisted:
Obrazek

Goyka

Post » Śro gru 05, 2012 17:51 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Obiecane fotki ciężko zrobić bo po odrobaczeniu koty dostały szwungu i są dość dynamiczne. Ich mama ma się dobrze - widziałam ją wczoraj.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to zdjęcia kotków wakacyjnych, które po zaadoptowaniu mają się dobrze i nadal łobuzują (tu w wieku 7 tygodni teraz mają z 6 miesięcy). Poprzednie mioty ich mamy były regularnie rozjeżdżane przez samochody.
Obrazek
To ich mama Teresa - kotka wędrowna - była bardzo trudna do złapania - ale Fundacja KOT dokonała tego trudnego zadania. Właściwie ona przychodziła tylko urodzić na terenie obok mnie i czasami znikała na pół roku...
Obrazek
Tej małej kotki oswojonej czarno-białej w ogóle nie widać i nikt nie wie co z nią. Oby wszystko było z nią ok. Myślenie o tym jest wykańczające.
A to moja kicia domowa która jest tych wszystkich 6 kotków siostrą przyrodnią (ten sam tata) i wszystkie pozdrawia:
Obrazek
Siedzi tu ze mną przy komputerze i dowodzi. W tamtym roku ona była w podobnej sytuacji, ledwo odratowana z wyziębienia :( + dodatkowo koci katar i robale + no i dziwnie mała była jak na swój wiek.

piano

Post » Czw gru 06, 2012 18:48 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Maluchy u Piano nabrały wagi, od razu widać po zdjęciach jakie okrągłe na pyszczkach, oby Kreseczka też zrobiła się Kuleczką. :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pt gru 07, 2012 11:26 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

To chyba genetycznie one takie okrągłe ojciec jest krępy...
Ten czarny jak łapię to same kosteczki obojczyk i miednica głównie. Ciągle mają od czasu do czasu rozwolnienie.
Wymiotów na szczęście już nie ma.
Jakby już to się poprawiło to byłoby wspaniale. Szary się rozkręcił - i to własnie on robi cały bałagan w kocim apartamencie a taki niby bojak był. Czarny o niego dba szary nie musi się myć bo czarny go wylizuje od stóp do głów.
Wszystkiego dobrego dla kreseczki - wyrośnie na śliczną panienkę. Myślę że jakbym szaremu i czarnemu ją pokazała to by się zapewne w niej zakochali :1luvu:.

Pozdrówka i podziękowania dla wszystkich którzy kotkom pomogli i trzymali za nie kciuki!

piano

Post » Pt gru 07, 2012 12:18 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Kociaki są przepiękne :1luvu: puchatki takie :D po świętach trzeba uruchomi pakiet u catangel i znaleźć im najlepszy na świecie domek
Obrazek

Goyka

Post » Pt gru 07, 2012 21:19 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Też bym chciała żeby im się powiodło, tyle Piano serca włozyła w te łapanki, że musi się to wynagrodzić w dobrej adopcji. :kotek:

golla

Post » Sob gru 08, 2012 16:13 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Tym z wakacji się udało mają dobry domek i co najważniejsze są razem! One były niepodzielne. No i ci ludzie nie zrazili się tym że kociaki takie energiczne były delikatnie mówiąc!

Może tym też się poszczęści. Ich atutem jest to że takie grzeczne i ułożone są. Nie rozrabiają za bardzo.
Najważniejsze że nie zamarzną tam żywcem - bo taki scenariusz by zapewne czekał kotki z takim słabym młodo-kocim futerkiem.

Ale dziś zimno wszystko zamarza nie można kotom nawet wody nalać bo zamarza... A jak się suchego najedzą i nie popiją to nieciekawie :(. Mokre jedzenie też zamarza - jedna wielka zmarzlina.
Kto wie ile czasu kotu futro odrasta - mam nadzieję że tej mamusi odrosło na tyle w ogolonym miejscu że nie przemarznie na kość. A dodatkowo koty pochowane nie wiadomo czy im się coś od tego zimna nie porobiło.
Ale i tak jest znacznie lepiej niż w poprzednim roku... Jak o tym myślę to aż mi ciarki z przerażenia przechodzą po skórze.
Teraz w kiepskawym stanie są tylko 2-3 dorosłe samce (przewlekły koci katar). Mam nadzieję że dadzą radę do wiosny, bo i tak ich nie mam gdzie wziąć.

piano

Post » Sob gru 08, 2012 20:59 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Jak moje dziczki mają katar to dodaję im do jedzenia doxycyklinę w proszku, niedawno wyleczyłam tym specyfikiem 3 koty, ale było jeszcze w miarę ciepło. Jak chcesz Piano to ci odsypię trochę, a może ktoś inny z Torunia potrzebuje to mogę odsypać. Nieraz to jedyne co pozostaje, żeby ratować kota na dworze. Teraz jest katastrofa. Nienawidzę takiej pogody, kilka kotów z mojej dwornej paczki z pewnością zimy nie przeżyje. Niektóre koty nie chcą wchodzić do domków, a zresztą większość kotów do nich nie wchodzi, bo domki kocury znaczą swoim moczem i później inne koty tam nie chcą wchodzić bo czują ten zapach. Do d.. to wszystko. W tym roku już domków nie robiłam, bo kilka stoi pustych, szkoda moich pieniędzy i czasu.
Czasem mam już dosyć myślenia jak pomóc kotom, może w końcu to cholerne Państwo coś pomyśli a może wymyśli, nic nie zrobili oprócz ciut zmienionej Ustawy, nie wprowadzono np. żadnych podatków od niekastrowanych zwierząt lub w ogóle mogliby nakazać właścicielom do jakiegoś roku pokastrować swoje zwierzaki. A niechby nawet masowo zaczęli oddawać je do schronisk, może przez pewnien czas byłaby sodoma i gomora, ale potem na pewno zrobiłoby się lepiej. Szkoda, że nie ma mnie w rządzie, mam wrażenie, że wszędzie tylko debatują "nad planami budowy dróg". Gdzie się nie ruszysz tam budują nową drogę.

golla

Post » Nie gru 09, 2012 15:25 Re: 2 malutkie kociaki poszukują dobrego domu!

Przez ten ziąb nie idzie sprawdzić co z kotami. Czy żyją czy zamarzły czy gdzieś schowane a może wlazły gdzieś z zimna i wyleźć nie mogą?
Dziś widziałam tylko 5 z 10 i jakiegoś nowego co się przybłąkał. Jednego w widziałam w środku opuszczonego budynku i pytanie czy on tam sobie jakoś włazi czy został zamknięty i nie może wyjść (kilka dni temu drzwi do budynku były otwarte, teraz są zabite a w środku siedzi kot ???). Koty siedzą w szopach, "chemiczna" szopa cieszy się dużym wzięciem.
Jednego schorowanego kotka nie widzę i wpadłam w panikę!!! Miałam go wyleczyć w cieplejszym okresie ale nic z tego nie wyszło bo samice i małe koty były ważniejsze i przez to samce zostały olane i teraz jak coś im się stanie to będzie tego konsekwencją ponurą. Chyba się pochlastam. To był mój ulubiony kotek podwórkowy i nie tylko mój... a teraz go nie ma.

Golla: nie wiedziałam że tak można. Ciężko mi leczenie na dworze przeprowadzać albo np antykoncepcję bo nie wiadomo kto to zje a terapia antybiotykami chyba powinna być regularna a one się pojawiają kiedy im się podoba.

http://tnij.org/krakvetw

piano

[poprzednia][następna]