Prawnik potrzebny

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 03, 2012 14:34 Re: Prawnik potrzebny

Beliowen pisze:Ten z podpięciem regulaminu w bardziej widocznym miejscu również.

Może zrobić w ten sposób, by każdy nowy użytkownik rejestrując się na Miau musiał odkliknąć zapoznanie się z regulaminem?

I pytanie techniczne: stary czy nowy regulamin? 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon gru 03, 2012 15:54 Re: Prawnik potrzebny

Witam
nie wiem czy usunięcie także i mojego postu jest skuchą czy nie....Został usunięty na moją prośbę.
Pozdrawiam.Mam koszmarną migrenę to się nie odzywam.
Elżbieta
Elżbieta

Post » Pon gru 03, 2012 15:57 Re: Prawnik potrzebny

Elu ważne że jesteście :ok:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon gru 03, 2012 16:01 Re: Prawnik potrzebny

Dziękuję meg11.Trzeci dzień tak mnie głowa boli..
E
Elżbieta

Post » Wto gru 04, 2012 12:34 Re: Prawnik potrzebny

MariaD pisze:
Beliowen pisze:Ten z podpięciem regulaminu w bardziej widocznym miejscu również.

Może zrobić w ten sposób, by każdy nowy użytkownik rejestrując się na Miau musiał odkliknąć zapoznanie się z regulaminem?

I pytanie techniczne: stary czy nowy regulamin? 8)

Dobry pomysl :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 04, 2012 12:49 Re: Prawnik potrzebny

Ludzie, nie dajmy się zwariować-to jakaś szemrana firma jest, z tego co tu czytam
Mam nieodparte wrażenie, ze sądzą, że jak sypną mądrym fachowym słownictwem, to administrator ogonek podkuli i zatańczy na 4 łapkach
Może zapytać, czy chcą, by watpliwości rozsądził sąd? 8)
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Wto gru 04, 2012 22:14 Re: Prawnik potrzebny

Pytać zawsze można, tylko, że administrator akurat eee, no pokasował posty, które firemka wskazała.

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Wto gru 04, 2012 22:30 Re: Prawnik potrzebny

doczytałam
to się na zszokowanych nadaje 8O
Od-vetowy Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro gru 05, 2012 0:12 Re: Prawnik potrzebny

Jeszcze ciekawostka. Otóż apostołowie opinii albo chcieli być organizacją niebiznesową, albo nie wiedzą do czego służą jakie domeny (najwyższego poziomu), albo tylko chcieli sobie zająć domenę org, by ktoś inny jej nie zajął (niebiznesowy).
I dzięki temu w sieci wiszą teraz zdaje się, że prywatne dane prezesa tej firmy od tych „apostołów wizerunku” - z adresem, chyba domowym, bo jest inny niż firmy + komórka. Nie wygląda to zbyt profesjonalnie wg mnie. 8)

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro gru 05, 2012 1:28 Re: Prawnik potrzebny

Elżbieta pisze:Witam
nie wiem czy usunięcie także i mojego postu jest skuchą czy nie....Został usunięty na moją prośbę.
Elżbieta
jeśli ot tak skasowaliśmy post/wypowiedź to tylko faux-pas; jeśli kasujemy bezpowrotnie i bez jakiejkolwiek możliwości odtworzenia (np. zrzut z ekranu), a ktoś właśnie nas pomawia i grozi nam sądem itp. - to duża skucha ;)
Elżbieta, ale nie martw się na zapas, głowa do góry - będzie dobrze!

hmmmm, tak sobie myślę, że portale typu znanylekarz.pl, opineo, a nawet allegro itp, nie mają już prawa bytu w świecie apostolskim...PRL wraca czy co?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro gru 05, 2012 1:58 Re: Prawnik potrzebny

Rakea pisze:
Elżbieta pisze:Witam
Elżbieta
jeśli ot tak skasowaliśmy post/wypowiedź to tylko faux-pas; jeśli kasujemy bezpowrotnie i bez jakiejkolwiek możliwości odtworzenia (np. zrzut z ekranu), a ktoś właśnie nas pomawia i grozi nam sądem itp. - to duża skucha ;)
Elżbieta, ale nie martw się na zapas, głowa do góry - będzie dobrze!

hmmmm, tak sobie myślę, że portale typu znanylekarz.pl, opineo, a nawet allegro itp, nie mają już prawa bytu w świecie apostolskim...PRL wraca czy co?

Ja sądzę, że ci apostołowie-opinii to na razie bardziej POMYSŁ na biznes, niż biznes. Jedyny ślad ich działalności, który udało mi się w sieci znaleźć, to występy u nas. Sądząc po skutkach (czyli, przede wszystkim, niedźwiedzia przysługa klientowi), sądząc po amatorskiej stronie www i praktycznie martwej stronie na Facebooku - myślę, że oni dopiero zaczynają, ale ja nie wróżę im sukcesu.
Wydaje mi się też, że teksty na www to tylko marketingowa ściema. "Najlepsi prawnicy". Terefere - niby dlaczego najlepsi mieliby pracować dla jakieś raczkującej firemki? Poza tym - jeśli tacy najlepsi, to dlaczego nie podano ich nazwisk? Bo pewnie są jedynie in spe - jak się uda załatwić dobre zlecenie, to się pójdzie do prawnika – tyle że i tak pewnie najtańszego, w Częstochowie. :wink:
Zwłaszcza, że to niby "projekt, który monitoruje poziom agresji w Internecie," zwłaszcza że niby "dbają, aby każdy miał prawo do ochrony swojego wizerunku w Internecie" (he, he - o tym już było wcześniej) - to jeśli to jest taka wspaniała i szlachetna działalność, to dlaczego nikt tego nie firmuje - żadna kancelaria, żaden, choćby i pośledniejszy prawnik?

VVu

Post » Śro gru 05, 2012 8:09 Re: Prawnik potrzebny

Wiesz VVu, naciągaczy nigdy nie brakowało w tym kraju.
Wystarczy, że ktoś naiwny albo niedoinformowany się znajdzie.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 05, 2012 10:03 Re: Prawnik potrzebny

Erin pisze:Wiesz VVu, naciągaczy nigdy nie brakowało w tym kraju.
Wystarczy, że ktoś naiwny albo niedoinformowany się znajdzie.

Ja tam nie wiem, czy ta firma to naciągacze – nie znam ich działalności poza tym, co widać na ich stronach i w tym wątku.

Taka działalność w ogóle jest potrzebna. Ale powinna się odbywać w sposób cywilizowany. Obiecywanie, że się usunie z sieci wszystkie negatywne komentarze („całkowite usuwanie negatywnych wpisów w Internecie /portale, fora, blogi, itp./” – cytat z ich strony), to obiecywanie gruszek na wierzbie wg mnie. Bo nie widzę, nie znam – legalnej – możliwości realizacji tego. Przecież nie wszystkie negatywne wpisy są niezgodne z prawem (zwłaszcza jeśli oparte są na faktach i są na to dowody).
Taką obietnicę – usunięcia wszelkich komentarzy zewsząd - można spełnić w jednym tylko przypadku – gdy się jest autorem wszystkich tych wpisów. No, ale to byłoby już grube oszustwo.

A jaka jest ich skuteczność – widać w tym wątku. Chyba że dopiszą na swojej stronie slogan „szewc bez butów chodzi”, ale to raczej wątpliwa reklama. :roll:

VVu

Post » Śro gru 05, 2012 11:41 Re: Prawnik potrzebny

Szkoda, ze wpisy zostały skasowane zaraz po tym, jak ci apostołowie odezwali się tu
to ich upewnia w przekonaniu, ze mogą machać dziwnymi paragrafami, a każdy bez mrugnięcia okiem zrobi to, czego się domagają

I ja tu czegoś nie rozumiem-czy to znaczy, ze ja pod adresem klienta tej firmy nie mam prawa wypowiedzieć żadnej negatywnej, subiektywnej/obiektywnej opinii?
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Śro gru 05, 2012 12:07 Re: Prawnik potrzebny

Według mnie masz prawo. Na tym chyba polega idea for internetowych. W takich miejscach wymieniamy się informacjami. Również tymi niepochlebnymi.
Kiedyś, o jednej lecznicy, bodajże na na wetach polecanych był niepochlebny post. Natychmiast nastąpiła reakcja przychodni wet, łącznie ze wstawieniem wyjaśnienia konkretnego lekarza, z imieniem i nazwiskiem, który był powodem tego posta. Czyli można wyjaśnić sytuację. Tylko musi się chcieć. Jak widać lecznicy nie zależy na wyjaśnieniu/odparciu zarzutów i poprawieniu własnego wizerunku naprawdę. Tutaj chodzi tylko o to, żeby niepochlebna opinia po prostu zniknęła. Tym bardziej takiego lekarza/lecznicy bym nie polecała. Konsekwentnie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]