Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUSIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2012 10:51 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Jeśli nikt się nie znajdzie do przyszłego tygodnia to mogę jechać i pomóc w łapaniu, ale uprzedzam - nie mam doświadczenia w łapaniu kotów. Niestety w weekend mam zjazd i nie mogę wcześniej.

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Czw lis 29, 2012 11:28 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

AnnyLee pisze:Jeśli nikt się nie znajdzie do przyszłego tygodnia to mogę jechać i pomóc w łapaniu, ale uprzedzam - nie mam doświadczenia w łapaniu kotów. Niestety w weekend mam zjazd i nie mogę wcześniej.

łapanie to nie sztuka.Nastawiasz łapkę i czekasz.
Biedny ten Maciek.Tyle ludzi w około a on cięgiem "na wolności".
Mam nadzieję,że nie pojawią się kolejne tzw przeszkody :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 29, 2012 11:56 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Cały czas trzymam kciuki za Maciusia. Mam nadzieję, że uda się go uratować przed mrozami. Dobrze, że trzyma się jednego miejsca dokarmiania. Mam nadzieję, że to na prawdę on, że już niedługo trafi do ciepłego DT.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw lis 29, 2012 11:56 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

wat pisze:Do wczoraj nie bylo DT, a poza tym karmicielka nawiazała kontakt z nami dopiero kilka dni temu, kiedy dziewczyny rozwiesily plakat z telefonem Joanny a nie darialekarzyk, dlatego pisanie o sierpniu jest naduzyciem. Karmicielka pracuje, Joanna i ja też, mieszkamy 50 km dalej i nie mamy samochodu.
Nie wiem czy kot daje sie dotknać karmicielce, więc łapanie wcale nie jest takie proste.

hmmm... czyli kota nie szukano bo nie było DT? 8O
może należało go złapać i odwieźć do schroniska, z którego został zabrany? przynajmniej miałby zapewnione bezpieczeństwo i przeżycie.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lis 29, 2012 14:47 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

ciekawe kidy sie wreszcie wszystko rozwiąże. Oczywiście dobrze dla kota.
Dom pokazał się faktycznie dobę temu ale może za dobę/dwie go nie być bo coś innego wypali na to miejsce.Życie samo zdecuduje. Większość zaglądających tutaj pewnie liczyła,że ekstra drgnie w tej sprawie.Kociarze wiedzą co i jak jest z DT.Więc wyjaśniać nie trzeba.

Ale swoją drogą ,kot faktycznie mógł trafić do schronu skoro nikt go nie chciał.

Co z Maciusiem bedzie?
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 29, 2012 19:15 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

ASK@ pisze:Co z Maciusiem bedzie?

Tym bardziej, że od jutra zapowiadają śnieg i mróz.....:(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw lis 29, 2012 22:05 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Skoro do tej pory było tyle wymówek to jak spadnie śnieg tym bardziej nikomu sie nie będzie chciało nic zrobić. A biedny Maciuś będzie zdany na siebie...
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Pt lis 30, 2012 7:54 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Tak czytam ten wątek - chyba w celach masochistycznych.. :twisted:

Niewiarygodne by było gdyby sie nie działo - z dnia na dzień, a to sobota-jednak nie, moze niedziela-też nie, p. karmicielka-nie;najpierw nikt się nie interesował, teraz ileś osób sie zaangażowało i dalej nic. Chyba zacznę wierzyć, że w Olsztynie jakieś fatum panuje :evil:
Już pomijam śnieg i mróz, dobrze odżywiony, dokarmiany kot może sobie poradzi. Ale bytowanie na ulicy stwarza gorsze niebezpieczeństwa. Niestety - wszystkim kotom.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 30, 2012 9:08 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Jak łapanie Maciusia tj czy są już jakieś plany :?:

Dziewczyny, co tak cicho na jego wątku?
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 30, 2012 12:58 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Czy nikt nie może udzielić konkretnej odpowiedzi kiedy Maciuś będzie łapany.
Prosze dziewczyny zróbcie coś z tym,W weekend można by było go zabrać do DT.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 30, 2012 13:36 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

morelowa pisze:Tak czytam ten wątek - chyba w celach masochistycznych.. :twisted:

Niewiarygodne by było gdyby sie nie działo - z dnia na dzień, a to sobota-jednak nie, moze niedziela-też nie, p. karmicielka-nie;najpierw nikt się nie interesował, teraz ileś osób sie zaangażowało i dalej nic. Chyba zacznę wierzyć, że w Olsztynie jakieś fatum panuje :evil:
Już pomijam śnieg i mróz, dobrze odżywiony, dokarmiany kot może sobie poradzi. Ale bytowanie na ulicy stwarza gorsze niebezpieczeństwa. Niestety - wszystkim kotom.

Fatum - to chyba grzecznie powiedziane.
Cisza, a za chwile watek sie moze zamknac tak jak u Mgielki :cry:

Maciusiu trzymaj sie :ok: :ok: :ok: :1luvu: Moze pomoc sie w koncu znajdzie :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pt lis 30, 2012 13:44 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Ten kot nie był ani zdrowy ani dobrze odżywiony - widać to na zdjęciach robionych jeszcze w schronisku. Jego szanse na przetrwanie w obcym miejscu były niewielkie. A i tak z każdym dniem malały i maleją coraz bardziej. :(

To nie jest fatum. To kompletne zawalenie sprawy przez osoby, które zabrały kota ze schroniska.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lis 30, 2012 14:04 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Ten kot, widziany tydzień temu przez 2 niezależne osoby wygladał na odpasionego, aż pojawiły się wątpliwości, czy to naprawdę Maciuś. Pani karmicielka, która sie o niego troszczy bardzo dobrze go karmi.
Sprawa zlapania kota (czy to Maciek, czy nie) jest nagrywana, ale informacje pojawią się na miau jak będą konkrety czyli po fakcie.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt lis 30, 2012 14:35 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Dziewczyny,
ale to jest BARDZO ważne, żebyście cokolwiek napisały na ten temat...
Nikt nawet nie skomentował oferty domu tymczasowego dla Maciusia...
Powiem uczciwie, że spodziewałam się jeśli nie radości to chociaż jakichś pytań oraz kontaktu i próby skoordynowania działań...
Nawet nie wiemy czy to OK, czy mamy czekać, czy mamy organizować transport...

Bardzo proszę, odezwijcie się, bo zostałam postawiona w bardzo niezręcznej sytuacji...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lis 30, 2012 18:32 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

wat pisze:Ten kot, widziany tydzień temu przez 2 niezależne osoby wygladał na odpasionego, aż pojawiły się wątpliwości, czy to naprawdę Maciuś. Pani karmicielka, która sie o niego troszczy bardzo dobrze go karmi.
Sprawa zlapania kota (czy to Maciek, czy nie) jest nagrywana, ale informacje pojawią się na miau jak będą konkrety czyli po fakcie.

Byle nie było po kocie zanim te fakty się pojawią :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]