Prawnik potrzebny

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2012 14:54 Re: Prawnik potrzebny

Moich postów na forum miau jest ok.2000 proszę je wszystkie usunąć.
Elżbieta
Ostatnio edytowano Czw lis 29, 2012 15:00 przez Elżbieta, łącznie edytowano 2 razy
Elżbieta

Post » Czw lis 29, 2012 14:55 Re: Prawnik potrzebny

zaznaczę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw lis 29, 2012 15:08 Re: Prawnik potrzebny

Przeczytałam swoją wypowiedż.Jesli moja wypowiedż zawierała jakieś obelgi-czego ja sobie nie przypominam,bo z zasady nie wyzywam to sorry.Nie ubliżałam,nie wyzywałam nikogo.Jeśli natomiast moja wypowiedż szkodzi forum miau prosze o jej całkowite usunięcie oraz o usunięcie wszystkich moich postów.Nie chcę nikomu szkodzić.
Jestem w ciężkim szoku.Usuwaj Iraf te moje wypowiedzi.Wszystkie 2000 postów.
Jednocześnie się zoobowiązuję nie wypowiadać się na forum miau w żadnej sprawie.Dawno nie przeżyłam takiego szoku.To,że pisałam swoją wypowiedż po śmierci Antoniego w szoku i żalu to jest mało istotne prawda?
Z tego co pamiętam nie podawałam żadnego nazwiska lekarza,bo ani wtedy ani teraz nie pamiętam kto to był...
Płakałam wtedy i nie pamiętam.Jeszcze raz prosze usuń Iraf mój wpis i ten i wszystkie.
S<zok.Normalny szok.
Cały wpis powinien być usunięty.A ja powinnam zrozumiec pewne sprawy.Dziękuję za nauczkę.
PS.Skoro jestem jedna z osób wymienionych w wezwaniu sądzę,że mam prawo zostać poinformowana czy post został usuniety oraz czy dało to satysfakcję owej Kancelari..
Szok.
Elżbieta
Elżbieta

Post » Czw lis 29, 2012 15:54 Re: Prawnik potrzebny

Wysyłam do Ciebie Iraf mail z prośbą o usunięcie wszystkich w tym tego postu.
Dawno nie przeżyłam takiego szoku.
Elżbieta
Elżbieta

Post » Czw lis 29, 2012 16:15 Re: Prawnik potrzebny

W moim poście na czerwono pojawił się wpis:

Część wpisu usunięta przez Administratora Forum ze względu na wszczęte postępowanie dotyczące naruszenia dóbr osobistych drugiej strony.
---------------
Cytowany fragment wezwania informuje,że ma zostać wpis usunięty inaczej podejmą działania przewidziane prawem.Czyli jeszcze takiego postępowania nie ma.Piszą wyrażnie o polubownym załatwieniu sprawy.
Proszę o usunięcie mojego wpisu tak samo jak prosiłam w mailu wysłanym do Ciebie Iraf.
Elżbieta
Elżbieta

Post » Czw lis 29, 2012 16:56 Re: Prawnik potrzebny

pixie65 pisze:
lrafal pisze:Witam Państwa,

w ostatnim czasie otrzymałem wezwanie do usunięcia treści naruszających dobra osobiste lek. wet. z Przychodni Pod Brzozą z Rumii, przedstawicielem jest kalcelaria: Apostołowie Opinii.(...)

Nie jestem pewna czy to faktycznie jest kancelaria prawna...
To raczej firma, oferująca "produkt internetowy":
Kod: Zaznacz cały
http://apostolowieopinii.com/#!dla-biznesu

Apostołowie :twisted:
Dla mnie to zwykłe tzw.biuro detektywistyczne w zmienionej postaci.
"Święty spokój w Internecie" to wg nich prawda , tylko ICH prawda . A chwaląc się ,że "USUNĄ WPISY, KTÓRE GODZĄ W TWOJE DOBRE IMIĘ" to nie hakerstwo ? A może "misja" ?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw lis 29, 2012 20:37 Re: Prawnik potrzebny

Przeglądam ustawy i przepisy.Tak ,,na wszelki wypadek,,napiszę,żeby dostać moje dane adresowe łącznie z IP potrzebny jest nakaz sądu.Piszę to żeby nikt nie wpadł na pomysł-nazwę to-,,usługi,,...Coś mi się tu nie podoba-po 3 latach od wpisu takie coś?Ciekawe..
A swą wcześniejszą prośbę o usunięcie wpisu oraz konta podtrzymuję.Czekam Iraf na twoją reakcję na moją prośbę..
Elżbieta
-------------------------
Nie widzę swojego postu.Rozumiem,że został usunięty.Mam nadzieję,że wszystkie moje posty spotka ten sam los i również zostaną usunięte.
I jeszcze raz wyjaśniam-wpis,że zostało podjęte działanie prawne o naruszenie dóbr osobistych jest niezgodne ze stanem faktycznym.Wspomniana kancelaria uprzedza,że podejmie działanie prawne i wspomina w wezwaniu o polubownym załatwieniu sprawy.
Elżbieta
Elżbieta

Post » Czw lis 29, 2012 21:04 Re: Prawnik potrzebny

Elżbieta pisze:,,usługi,,...Coś mi się tu nie podoba-po 3 latach od wpisu takie coś?Ciekawe..

Elu , bo Aniołowie :twisted: działają dopiero od 15.06.2012
http://www.krs-online.com.pl/sliced-oni ... 53950.html
Nie panikuj :kotek:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt lis 30, 2012 0:12 Re: Prawnik potrzebny

Ja nie panikuję-ja jestem w ciężkim szoku.Tyle
EOT
Elżbieta
Elżbieta

Post » Pt lis 30, 2012 1:16 Re: Prawnik potrzebny

Mechanizm działania jest prosty (chociaż nie twierdzę, że akurat ta firma tak robi - nie mam powodów by ją o to podejrzewać).
Najpierw szuka się nieprzychylnego tekstu na czyjś temat w necie, później zgłasza się do tej osoby (która często w ogóle nie wie, że ktoś o niej coś napisał) i proponuje jej się, że podejmie się walkę o usunięcie tego wpisu. Oczywiście nie za darmo.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt lis 30, 2012 11:58 Re: Prawnik potrzebny

Elżbieta, spokojnie. Nie usuwaj konta jesteś tu prawie 11 lat. mapi_ mnie się też tak wydaje.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lis 30, 2012 12:10 Re: Prawnik potrzebny

ale mają nazwę :ryk:
i to nie jest żadna kancelaria prawna przecież

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lis 30, 2012 12:36 Re: Prawnik potrzebny

Tak się zastanawiam. Może zamiast nie polecam będziemy pisać weci do , których nie chodzę? przecież mogę napisać że gdzieś nie chodzę?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lis 30, 2012 12:39 Re: Prawnik potrzebny

mapi_ pisze:Mechanizm działania jest prosty (chociaż nie twierdzę, że akurat ta firma tak robi - nie mam powodów by ją o to podejrzewać).
Najpierw szuka się nieprzychylnego tekstu na czyjś temat w necie, później zgłasza się do tej osoby (która często w ogóle nie wie, że ktoś o niej coś napisał) i proponuje jej się, że podejmie się walkę o usunięcie tego wpisu. Oczywiście nie za darmo.

nie, mechanizm jest jednak inny.
Acz przy bezpośrednim kontakcie firma ta (a raczej "firemka") jest przezabawna i przedstawicielka tejże firmy rozłożyła mnie na łopatki swoją naiwnością i kompletnym brakiem profesjonalizmu :lol:

Sama nazwa zarówno projektu, jak i spółki, oraz wiek założycieli, dużo mówią o podejściu do tematu.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pt lis 30, 2012 13:13 Re: Prawnik potrzebny

Tej firmie przydałby się polonista, bo ortografy i interpunkcja na ich stronie głównej czynią ich wizerunek nieprofesjonalnym. :D
Chyba jeszcze nie zdołali zarobić na specjalistę od wizerunku. :mrgreen:

Edycja:
Zresztą oni nie gwarantują klientom usunięcia negatywnych wpisów, a tylko ich "uśpienie":
Po wstępnej weryfikacji rozpoczynamy działania, które maja na celu pomóc w szybkim i skutecznym uśnięciu wpisów oraz ich zabezpieczeniem.

Dzięki odpowiednim narzędziom, ustawodawstwu i prawu jakie obowiązuje zarówno na terenie RP jak i Unii Europejskiej, uzyskujemy od administratora pozytywną informację dot. uśnięcia wpisu, który narusza dobre firmy X.

:mrgreen:

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

[poprzednia][następna]