Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
pixie65 pisze:lrafal pisze:Witam Państwa,
w ostatnim czasie otrzymałem wezwanie do usunięcia treści naruszających dobra osobiste lek. wet. z Przychodni Pod Brzozą z Rumii, przedstawicielem jest kalcelaria: Apostołowie Opinii.(...)
Nie jestem pewna czy to faktycznie jest kancelaria prawna...
To raczej firma, oferująca "produkt internetowy":
- Kod: Zaznacz cały
http://apostolowieopinii.com/#!dla-biznesu
Elżbieta pisze:,,usługi,,...Coś mi się tu nie podoba-po 3 latach od wpisu takie coś?Ciekawe..
mapi_ pisze:Mechanizm działania jest prosty (chociaż nie twierdzę, że akurat ta firma tak robi - nie mam powodów by ją o to podejrzewać).
Najpierw szuka się nieprzychylnego tekstu na czyjś temat w necie, później zgłasza się do tej osoby (która często w ogóle nie wie, że ktoś o niej coś napisał) i proponuje jej się, że podejmie się walkę o usunięcie tego wpisu. Oczywiście nie za darmo.
Po wstępnej weryfikacji rozpoczynamy działania, które maja na celu pomóc w szybkim i skutecznym uśnięciu wpisów oraz ich zabezpieczeniem.
Dzięki odpowiednim narzędziom, ustawodawstwu i prawu jakie obowiązuje zarówno na terenie RP jak i Unii Europejskiej, uzyskujemy od administratora pozytywną informację dot. uśnięcia wpisu, który narusza dobre firmy X.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości