PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 12, 2012 16:18 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Nawał pracy, jesteś wspaniała, że tak dajesz radę ze wszystkim. Pełen podziw i uznanie.
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Pon lis 12, 2012 17:14 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Nie daję rady - ledwo ogarniam.... czasem mam wrażenie, że zwariuję...

Jeszcze dziś wieczorem złapałam drugą kotkę z MW na sterylkę, była jeszcze trzecia (podejrzanie krągły brzuch) ale nie dała się załpać, będę próbowac w kolejnych dniach.

A Jednooczka jest bardzo niesubordynowaną pacjentką, u weta raz już sobie zdjęła kołnierz i teraz też robi jakieś dzikie wygibasy aby się go pozbyć, mam nadzieję, że się jej nie uda.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lis 15, 2012 23:16 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Dzisiaj na Pilotów:
Obrazek

Nie wiadomo kogo łapać - kocice normalnie jakby na mnie czekały :mrgreen: , szylkreta i pingwinka już po zabiegu, a burasce się upiekło, ale co się odwlecze to nie uciecze.

Jeszcze z wieczora jedną srebrna buraskę z Orkana z Oliwy złapałyśmy z Małgosią S. a wczoraj jedną pingwinkę z Bajana (Zaspa).
Na Bajana jest jeszcze min. 5 kocic do wysterylizowania (3 trikolory, krówka - chyba w ciąży, i pingwinka).
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lis 16, 2012 6:36 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Czujny aktyw :D Mo ojciec u którego próbujemy bez na razie większych sukcesów (jedna złapana na trzy podejścia jeszcze dwie dorosłe do złapania) mówi, że one wiedzą kiedy my przyjedziemy więc wtedy nie przychodzą....no może coś w tym jest ...szelmy :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lis 16, 2012 12:52 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Dziś kolejna pingwinka z Pilotów pojechała na zabieg - spieszymy się przed zimą.
A długi u wetów będę chyba do wiosny spłacać :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lis 17, 2012 12:27 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Od wczoraj mamy nową tymczaskę szylkretkę Lalunię - przecudowna koteczka :1luvu:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lis 22, 2012 21:19 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Ehh, czasem już nie mam siły pisać...
W ostatnich dniach wysterylizowałam 5 kocic:
2 z Gdańska Dywizjonów 303, i 3 z Pilotów (Gdańsk Zaspa)
i jedną trzeba było uśpić z Grunwaldzkiej 212, była chora na serce, zbierał się już płyn w jamie brzusznej i klatce piersiowej...
ehh, niby już okrzepłam w takich sprawach, niby mam wrażenie, że zawsze myślę logicznie i podejmuję decyzje jakie są konieczne, ale mimo wszystko to gdzieś w człowieku siedzi i wychodzi powoli, zawsze jak trzeba kota uśpić to kilka dni siedzi mi to gdzies z tyłu głowy i się przetwarza we wszelkie możliwe i niemożliwe scenariusze....
Tutaj niby sprawa jednoznaczna, kot dziki, wada serca, nieuleczalna, kot bardzo osłabiony, cierpiący, perspektywa życia kilka dni ewentualnie tygodni... ale jednak zawsze jakoś to dotyka.

No nic, trzeba dalej do przodu.... robić swoje, a że czasem łączy się to z ciężkimi decyzjami...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lis 23, 2012 8:36 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Takich decyzji nie musi podejmować tylko ten, kto nic nie robi. Wspaniała i dzielna jesteś. Nieustająco podziwiam :)
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Nie lis 25, 2012 14:48 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Ehhh, w natłoku obowiązków nie ma czasu myśleć, po prostu trzeba robić to co trzeba i tyle, smutki przeplatają się z radościami - życie, jedne się uratuje, niektórych się nie da. Ale czasem lżej jak się ma komu trochę pożalić.

Wczoraj pracująca sobota, tak, że cotygodniowe generalne sprzątanie przesunęło się na dziś, dopiero co skończyłam, choć wstałam o 8.30.
Pranie - dwie pralki, wymiana narzut, kocy z kanapy, zmiana pościeli z łóżek, odkurzanie, mycie podłóg, mycie kibli, zlewu, pieca, naczyń, blatów kuchennych, kuwet, parapetów wewnętrznych ... i wiadomo takie ogarnianie, porządkowanie... i pół dnia z głowy, a za 2-3 dni nie będzie śladu po tej całej robocie...
Przydałaby się jutro niedziela jakaś dodatkowa :roll: , ale nie ma szans niestety :? .

Trzeba promocję jakąś na burasy zrobić, bo mam tego coraz więcej a domków nie widać: Pum, Oskarek, Tigerek, Puszap....trzeb by chłopaków popromowac trochę po necie.
Pum nie ma jeszcze zadnych sensownych zdjęć, postaram się zrobić jak najszybciej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 25, 2012 15:51 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Obrazek
Oczkowa

Obrazek
Obrazek
Najpiękniejsza Lalunia
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto lis 27, 2012 10:15 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Dzień dobrze zaczęty, złapaniem kiciówy z Wita Stwosza w Gdańsku :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lis 29, 2012 15:45 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Dzień dobrze zaczęty, złapaniem kiciówy z Wita Stwosza w Gdańsku :D

Gratuluję :piwa:

Monia może założysz wątek Klementynce?Może ona tu znajdzie swój dom,skoro taka piękna?

Zdjęcia prosimy bo ja nawet nie wiem jak ona wygląda :roll:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Czw lis 29, 2012 15:52 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Wczoraj i dziś leje, łapanie nie idzie, po weekendzie mają przyjść przymrozki, chyba trzeba kończyć sezon powoli...
Chociaz mam jeszcze kilka takich co mają dostęp do ciepłych piwnic - to będę polować na nie.

A oto Klementynka :D :
ObrazekObrazek

A Lalunia ma dziś sterylkę i będzie mogła szukac domku już niedługo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lis 29, 2012 16:55 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Poza tym dziś śnił mi się szylkretowy kanarek i białe psy wilczurowate ....
Ciekawe co to znaczy oprócz tego, że wariuję :ryk:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt gru 07, 2012 12:09 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Puszap poszedł do adopcji w nowym domu ma koleżankę koteczkę 9 mies., koleżanka na razie mało zadowolona, za to Puszapek praktycznie jak u siebie.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek[/quote]
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]