Kotinowy zwierzyniec 7+2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 20:11 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

ale sesja! :1luvu:
a to moje 'oddaj' to oczywiście tylko takie tam gadanie, wiadomo jak jest jak by się chciało mieć w domu kocie stado, a można mieć tylko jednego mruczka :wink: Jameska otrzymuje za to wszystkie pokłady miłości, jakie mogłabym potencjalnie rozłożyć na inne sierściuchy :kotek:

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Śro lis 28, 2012 12:35 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

[quote="Kotina"]Teraz specjalnie dla fanów i wielbicieli Dziunieczki - sesja zdjęciowa ślicznej panienki :D

/....................................

Dziunia wcale nie ziewa, Duża Ty nie znasz swojej koteczki :D
Przecież ona to prawdziwa solistka, śpiewa jakąś ulubioną piosenkę dla swoich Dużych :1luvu:

(dobrze, że ma uszy, bo inaczej pysio by się rozerwało dookoła puchatej szyjki :ryk: )
Obrazek
A tutaj... zadowolona z udanego występu :1luvu:
Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro lis 28, 2012 14:50 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

meg1 pisze:ale sesja! :1luvu:
a to moje 'oddaj' to oczywiście tylko takie tam gadanie, wiadomo jak jest jak by się chciało mieć w domu kocie stado, a można mieć tylko jednego mruczka :wink: Jameska otrzymuje za to wszystkie pokłady miłości, jakie mogłabym potencjalnie rozłożyć na inne sierściuchy :kotek:

E tam, z każdym kolejnym futrem te pokłady jakoś się mnożą, mówię ci. 8)

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lis 28, 2012 15:53 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:Teraz specjalnie dla fanów i wielbicieli Dziunieczki - sesja zdjęciowa ślicznej panienki :D

Dziunia wcale nie ziewa, Duża Ty nie znasz swojej koteczki :D
Przecież ona to prawdziwa solistka, śpiewa jakąś ulubioną piosenkę dla swoich Dużych :1luvu:

(dobrze, że ma uszy, bo inaczej pysio by się rozerwało dookoła puchatej szyjki :ryk: )
Obrazek
A tutaj... zadowolona z udanego występu :1luvu:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:
Ale się uśmiałam ....
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro lis 28, 2012 18:08 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Megana pisze:
meg1 pisze:ale sesja! :1luvu:

E tam, z każdym kolejnym futrem te pokłady jakoś się mnożą, mówię ci. 8)

oszzzz, legła w gruzach jedyna pocieszająca mnie teoria :twisted:

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Czw lis 29, 2012 14:05 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

No i się zaczęło .... Co ja się nasłuchałam miaukolenia, to tylko ja wiem. Dostało mi sie od moich kocistych, oj, dostało. A wszystko przez foto-galerię Dziuni.
A to, że ona była przedostatnia, a jako pierwsza wystąpiła w sesji zdjęciowej, a że one też są ładne i potrafią pozować, że były wcześniej, mają dłuższy staż w kotinowym domku .... itd, itp. Normalnie nie mogłam się od nich odpędzić. A jakie zgodne były przy tym miaukoleniu, żadnych waśni, żadnych sporów, zjednoczyły się @ we wspólnym froncie przeciwko Dużej. Widać, że to polskie koty :twisted:
Cóż mogłam zrobić wobec takich argumentów .... słusznych zresztą, zasiadłam grzecznie do kompa, aby stworzyć foto-sesje pozostałym kocistym. Tym razem wg kolejności pojawiania się w kotinowym domku :D

Tinka – ta charakterna kotka ma zdjęcia gdy była mała, ale na papierze. Kiedyś wybiorę się do zakładu, aby je zeskanować. Aż trudno uwierzyć, że ta mała chuda i zwinna kotka to dzisiejsza rezydentka Tinka vel Gruba. Reaguje skubaniutka na oba imiona :D To jej najstarsze fotki, zachowane w kompie. Odkąd przestała być kocim dzieckiem, potrafiła pokazać kto tu rządzi :twisted:

ObrazekObrazekObrazek

Teraz jej główne zajęcia to spanie i jedzenie, a może na odwrót.
Ale nigdy nie przegapi przygotowywania mięsa na obiad dla Duzych.
Pancio zawsze coś dla Tinusi ma i ona o tym wie, wiec czeka względnie spokojnie ;)

Obrazek

Jest buraską z malutkim żabocikiem pod bródką i jaśniejszym brzuszkiem.
Córka nauczyła ją sztuczki, którą popisujemy sie przy gościach.
Podsuwa jej palec pod pyszczydełko i mówi „Tinka ugyź” – a kota wtedy lekko gryzie podstawiony palec :lol:

Obrazek

Odkąd jest wraz z nią więcej kotów Tinusia zaczęła się częściej myć.
Początkowo chyba myślała, że jest psem i nie musi dbać o higienę ....
Obrazek

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 29, 2012 16:48 przez Kotina, łącznie edytowano 5 razy
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 15:27 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Tysia vel Tychunek
Zaczynamy od najstarszych fotek. Na jednej z nich prezentuje wzór swojego futra ... To łagodna, spokojna , „lecząca” i gadająca kota. Od kilku lat zdarza jej się posikiwać poza kuwetą. Dzisiaj dostawiłam dodatkową kuwetę bez żwirku tylko z ażurowymi wkładkami (takie do zlewu) – jak na razie poskutkowało i nawet mogłam spokojnie złapać jej mocz do badania. Może księżniczkę Tysię żwirek drażni w łapki, może z wiekiem zrobiła się delikatna jak ... ta na grochu :wink:

ObrazekObrazekObrazek

To śliczna i bardzo łagodna koteczka, uosobienie spokoju i ciepła :)
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 15:42 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Fotki malutkiej Tośki – agregatka to ona była od małego. Sliczna trikolorka z ADHD – i tak jej zostało do dziś. Teraz najczęściej ganiają razem z Dziunią, bo tylko ona dorównuje jej temperamentem.

Na ostatnim zdjęciu Tośka zajęła miskę naszej ON-ki - Santy [*] - niczego się szkrab nie bał :roll:
ObrazekObrazekObrazek

To najinteligentniejsza kotka w stadzie. Potrafi otworzyć szafkę, próbuje skakać na klamkę - tylko czekam kiedy jej się uda otworzyć też drzwi :mrgreen: Ponadto wie gdzie jest kocie jedzenie i "pokazuje" mi żebym tam poszła, gdy ona chce jeść :roll: Nie boi się obcych, prawie każdemu wskakuje na kolana 8O

ObrazekObrazekObrazek

Nie lubi noszenia na rękach i prawie nie jada mokrej karmy - tylko suchą. Mięsko surowe łaskawie czasami zje :twisted: Wskakuje na najwyżej położone miejsca :strach:

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 29, 2012 16:57 przez Kotina, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 15:50 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Tola
Stare zdjęcia najmniejszej koteczki. Stara miłość do pańcia, która trwa niezmiennie do dzisiaj. Wystarczy, że usłyszy jego głos, a już leci i miaukoli jak goopia, tak długo dopóki nie weźmie jej na ręce .... Nic dziwnego, że jej ulega... to spojrzenie ....

ObrazekObrazekObrazek

Biało-czarna krówka z charakterystycznym odwróconym wykrzyknikiem na nosku. Śpi w najdziwniejszych pozycjach :lol:

ObrazekObrazekObrazek

Chociaż jest najmniejsza w stadzie, to najgłośniej potrafi się upomnieć o swoje prawa. Gdy coś jej nie pasuje drze się jak opętana i wszystkie zwierzaki jej schodzą z drogi :lol:

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 16:05 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Teraz kolej na rudą @ perso-syberyjczyka :wink:

Timorka
Początkowo miała robione fotki z tel.komórkowego, bo nie miałam aparatu :? Od samego początku czuła się jak u siebie.
Zero respektu przed On-ką czy resztą kociego towarzystwa. Może tylko przez pierwsze tygodnie troszeczkę więcej spała :)

ObrazekObrazekObrazek

Długowłosa ruda piękność o trudnym charakterze. Ale żeby ta pięknota nie stała sie jednym wielkim kołtunem trzeba ją szczotkowac, a ona sobie tego nie życzy i toczy ze mną walkę przy każdej dłuższym czesaniu. Powoli łaskawie dostaję coraz wiecej czasu na szczotkowanie @ ale i tak raz w roku musi "zaliczyć" kociego fryzjera.

ObrazekObrazekObrazek

To naprawdę ładna, jednolicie umaszczona kotka. Jej kolor wg mnie jest bardziej toffikowy czy karmelowy niż rudy. Charakter to ona ma w 100% persowaty, zero kolanek, zero miziania, zero spania z człowiekiem, zero brania na ręce - od razu odpycha się wszystkimi 4-ma łapami ... ale wymagania, o to ona ma i to jakie :twisted:

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 29, 2012 17:00 przez Kotina, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 16:11 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Cynamon
Pierwsze fotki z pierwszych dni pobytu u nas. Biedne wystraszone kocisko miało swój kącik osobisty i powoli, bardzo powoli sie oswajał. Teraz mam wielkiego (6,8 kg) puchatego o oryginalnym ubarwieniu kocurka, który sam przychodzi na kolana, aby go Duzi miziali. Kilka razy już nawet poganiał się z Dziunieczką. Tylko ona, gdy biega, to jak by fruwała nad ziemią, a on ... no normalnie, panie, stado koni po betonie ....;)

ObrazekObrazekObrazek

Cymuś to śliczny biały z posypką cynamonową kocurek, do tego zero-problemowy, nie lubi tylko brania na ręce i pewnie już nie polubi. Trudno się mówi i kocha dalej :lol:

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 16:19 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

A galerię swoich kumpelek i kumpla zaakceptowała .... Dziunieczka :wink:

Obrazek

Koteczka ta nie lubi żadnych obcych w domu oraz panicznie boi się odkurzacza. Gdy tylko dzwonią do drzwi, od razu chowa się w najciemniejszy kącik. Wychodzi dopiero wtedy, gdy obcy zapach się ulotni z naszej chaty ... Za to można ja nosić na rekach, miziać, szczotkować i .... ona będzie tym zachwycona, bo po prostu lubi swoich Duzych :lol:

Znowu o czymś zapomniałam :oops: Ech, ta skleroza - nijak nie mogę sie do niej przyzwyczaić ....
A gdzie foto-galeria psiaków ? No właśnie, się będzie robić...... - nie ma wyjścia, równouprawnienie musi być :lol:
Obrazek

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 16:45 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Zacznę od Santusi [*] naszej ON-ki, była z nami ponad 13 lat, już od przeszło roku jest za TM - takie fotki wspominkowe
Wspaniała sunia .....

ObrazekObrazekObrazek

Fituś - artycha

Zaczynamy od fotek, gdy jeszcze był mały i mieszkał razem z naszą córką :)

ObrazekObrazekObrazek

Jakiś szczuplejszy był wtedy, czy mi się wydaje ? :wink:

ObrazekObrazekObrazek

Azira - w domku
ObrazekObrazekObrazek

i na spacerze :D

ObrazekObrazek

Na tym koniec foto-galerii kotinowego zwierzyńca 7 + 2 :D
Obrazek

Kotina

Post » Czw lis 29, 2012 16:50 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Piękne futra. :D
Jak kiedyś będziesz miała kolejną chwilę czasu, to jeszcze byś napisała, jak do Was każde trafiło. Bo tylko o Azirce wiem, że uratowana z budowy, tak?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lis 29, 2012 17:07 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Megana pisze:Piękne futra. :D
Jak kiedyś będziesz miała kolejną chwilę czasu, to jeszcze byś napisała, jak do Was każde trafiło. Bo tylko o Azirce wiem, że uratowana z budowy, tak?

:D Witaj, Megana :D
A ja już wszystko grzecznie naskrobałam na samym początku swego wątku :)

A teraz już nie mogę nic pisać, bo ruda @ mnie "molestuje". Timorka jak już zacznie się czegos domagac, to - kurczaki - nie odejdzie, dopóki tego nie dostanie :evil: :twisted: .....

no normalnie mi włazi na klawiatureeee :ryk:
Obrazek

Kotina

[poprzednia][następna]