NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 24, 2012 10:01 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Witaj Gosiu :P
Nasze stadko pozdrawia Twoje i życzy dużo zdrówka i radości, a NoNutkom mnóstwo energii do psikusów :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie lis 25, 2012 17:51 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Chcę Wam przedstawić współlokatorów NoNutek czyli tzw ZARZĄD :mrgreen:

Filon 8 lat -robi za Prezesa . Najłagodniejszy ,najspokojniejszy i najbardziej bojący się wszystkiego kot na świecie :roll:
Obrazek

Betina 2,5roku . Delikatna , subtelna i modląca się o spokój w tym domu :wink:
Obrazek

Tosia 2,5roku. Jeść i relaksik , jeść i relaksik , jeść itd :smiech3:
Obrazek

Cała trójka jest miła , łagodna i baaaardzo tolerancyjna :ryk: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lis 25, 2012 18:05 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

A moje małe dziewczynki , niedzielę spędziły nader pracowicie :twisted: .

Notka wysiadywała trawkę , która już pięknie wyrastała aby koteczki mogły skubać . Trawki niet :twisted:
Obrazek
Obrazek

Nutka robiła puzzle :twisted:
Obrazek
Obrazek

A teraz jest tak :
Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie lis 25, 2012 18:30 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Nutka ma fajną minkę w tej trawie. A raczej na trawie :D Ciekawe, co Notka ułożyła z puzli?

Śliczne wszystkie :1luvu:

Widzę, że drapak znalazł uznanie u Betinki 8)

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Nie lis 25, 2012 18:36 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Nutka podobna do mojej tymczaski Kaśki. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lis 25, 2012 18:45 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Jakie NoNutki są już duże 8O .
ZARZĄD -piękny!
Widzę, że Betina z NoNutkowego drapaka zrobiła sobie leżankę :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie lis 25, 2012 19:00 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Fakt, są duże 8O Dopiero, jak Revontulet napisała, to spojrzałam na zdjęcia jakoś inaczej i wyszło mi, że urosły :D

Joako

Post » Nie lis 25, 2012 21:45 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Oj urosły , urosły .Ale jeszcze da się wziąć każdą w jedną rękę . Przy dorosłych kotach to dzieciaki.

Nutka tydzień temu zakończyła "odgrzybianie" , teraz jesteśmy na etapie powtórnego odrobaczania , za tydzień ją doszczepiam. No i czekamy na decyzję wetów , co dalej mamy robić.
Łapeńki mimo ćwiczeń ani drgną :( . Wysuszone poduszeczki smaruję dermosanem, żeby nie popękały i nie powstały rany.
Dzisiaj dobrały się do mojej rucoli , trochę zjadły , resztę wymemłały :roll: . Wobec czego moja pasta z cheddarem na obiad została pozbawiona jednego składnika . Następnie zeżarły mi połowę tegoż makaronu z talerza :twisted: . No nie można się od nich opędzić :ryk: .

A Betina z drapaka klęcznik sobie zrobiła :mrgreen:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon lis 26, 2012 0:13 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Dudusiowi też włąściwie nie drgnie specjalnie. Choc używa jej.
Nie wiem czy czuje ale do łokcia jakoś tam panuje nad nią.
Przykurczu niestety nie potrafimy sie pozbyć. Spróbuje jeszcze pogadac o laserze.
Jednak obecność tej łapki powoduje, że nie traci równowagi tak jak Maleńka. Maleńka nie ma tylniej łapki i często traci równowagę.
Masuje Dudusiowi okolice łopatki i kręgosłupa, żeby mu się tam nic nie porobiło.
No i chyba lada moment tzreba będzie pomyśleć o pewnym zabiegu, bo rośnie nam Duduś na potęgę:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lis 26, 2012 7:10 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Lidka - moje dziewczynki tracą równowagę jak w odruchu chcą się oprzeć na tych łapkach . Nie mają z nich podpory w najmniejszym stopniu . Przykurcz u Notki jakby lekko odpuścił , można o wiele łatwiej łapkę wyprostować ale tylko na siłę .
U Nutki nawet nie próbuję prostować . To jest fatalne .
Myślę ,że przy natychmiastowej interwencji dobrego weta jakaś szansa mogła być . Ale nie po kilku tygodniach pobytu w schronie , gdy wszystko pozrastało się tak jak kot skulony siedział w klatce.
Z kolei nie wyobrażam sobie w warunkach schronowych założenia rosnącemu kociakowi gipsu. Przecież dlatego rok temu zabrałam małą Ewcię przywiezioną do schronu z łapką w gipsie. Takiego kociaka trzeba mieć cały czas pod obserwacją .
W przypadku Notki i Nutki weci wybrali mniejsze zło . Kalekie ,ale z szansą na przeżycie.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto lis 27, 2012 22:35 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Obrazek

Notka wygląda na tym zdjęciu, jakby z kuwety korzystała 8)

Joako

Post » Śro lis 28, 2012 11:30 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

MalgosiaZ pisze:A Betina z drapaka klęcznik sobie zrobiła :mrgreen:

Niech będzie klęcznik :wink: . Ale ja nie wiem czy ona modli się o spokój. Jak dla mnie to ta delikatna istotka ma myśli rogate :twisted:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 28, 2012 18:25 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Jednak modli się o spokój :wink: . Betina jest cały czas w stanie "czuwania". Niby wszystko ok , wszystko akceptuje a jednak zachowuje się troszkę inaczej . Gdy tylko tymczas opuszcza nasz dom , po dwóch-trzech dniach słychać bardzo specyficzny pisk Betinki i zaczyna nosić się ze zmywakiem :lol: . To znak , że wszystko wróciło do normy :D .

No i spojrzałam innym wzrokiem na NoNutki i wreszcie zobaczyłam 8O ,że bardzo urosły :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Czw lis 29, 2012 14:31 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

MalgosiaZ pisze:Gdy tylko tymczas opuszcza nasz dom , po dwóch-trzech dniach słychać bardzo specyficzny pisk Betinki i zaczyna nosić się ze zmywakiem :lol: . To znak , że wszystko wróciło do normy :D .

:ryk:
Szczególne upodobania ma :mrgreen: .

I widzę, że prawdziwy z niej tester żywności :wink: .
Kupujesz jej Acanę i Orijen? A moze spróbuj też Power of Natur natural Cat: http://ekozwierzak.pl/Koty/Karmy-bez-zb ... k-2kg.html.
Skład zdecydowanie lepszy, a cena porównywalna, a nawet niższa.
Moje koty sobie chwalą :kotek:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lis 29, 2012 15:25 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Ceny sa kosmiczne.
Popatrzyłam na puszki i saszetki.
Jak płacić taka cenę za serca i płuca jak taniej można kupic czyste mięso, chyba nawet polędwicę, no bo 50zł za kg to chyba dobre wołowe sie kupi.
To jakis absurd.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]