PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2012 13:01 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

zoyabea pisze:
smarti pisze:dla kota to żadna odległość-dzis mówili że np. jeż w ciągu nocy potrafi przejśc 6 km !
ale zmiana płci to już byłby poblem :mrgreen:

a poważnie-on ma moim zdaniem inny pyszczek ..

Zdrzalo się nie raz, że kastrat był opisywany jako kotka...
Poza tym - ktoś mógł kota ukraść, wywieźć i się rozmyślić.
Już rozmawiałam z tą Pania przed chwilą, sprawdzi w systemie czy to jej kot.

opisywany :lol:

rzeczywiście-czas tak leci że zapomniałam, że przecież :

do mnie przyjechała Funia ze Szczytna.. czekała kilka miesięcy leczona na odpowiedni moment do sterylki, znałam ją ja, znało kilka dziewczyn i dwoje leczących wetów a że to Funiek okazało sie dopiero po uśpieniu do sterylki-wytłumaczeniem jest to że Funio był wnętrem !

Ale jakie jest wytłumaczenie dla lekarzy prowadzących Edisonka który po półrocznym :!: mieszkaniu i intensywnym leczeniu w szpitaliku Wilavetu przyjechał do mnie jako Edisonek i dopiero mój wet zobaczył w nim Edisię :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 29, 2012 14:36 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

MalgosiaZ pisze:Myślę sobie ,że gdyby każdy kto zagląda na wątek Paluszków przekazał im chociaż 2 puszki lub trochę suchego od swoich kotków, wówczas jedzenia byłaby cała góra :wink: .

Też tak myślę :wink: .
Dla nas te dwie puszki to nic takiego, a dla nich to prawdziwa uczta.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lis 29, 2012 17:06 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:Myślę sobie ,że gdyby każdy kto zagląda na wątek Paluszków przekazał im chociaż 2 puszki lub trochę suchego od swoich kotków, wówczas jedzenia byłaby cała góra :wink: .

Też tak myślę :wink: .
Dla nas te dwie puszki to nic takiego, a dla nich to prawdziwa uczta.

też tak myślę i chętnie przekażę i zapewne nie tylko ja..to nie chodzi myślę o 2 puszki tylko o brak czasu, niemożność itd..
no bo kto będzie "po nas" jeżdził i zbierał po te 2 puszki i trochę suchego co tydzień?
zapakuje zapewne pełen bagażnik-jeśli będzie jeżdził-tylko wątpię aby znalazł się ktoś tak kto to fizycznie wytrzyma.

ale gdyby np każdy z nas, raz w tyg, przekazał przelewem-czyli bez opłat, z swojego konta na konto sklepu forumowej Jus87, która i tak ma dla Paluszków specjalne, naprawdę niskie ceny- równowartość dwóch wybranych puszek + np. 0,25 kg wybranego suchego-to byłoby , zależnie od wyboru 5-10 zł/tyg-to już byłoby łatwiej bo Jus od siebie mogłaby dowieżć za te pieniądze towar-do którejś z nas-bo-przynajmniej do mnie jeżdzi z towarem najrzadziej co drugi tydzień-niestety moje stado 25 darmozjadów (w tym 11 paluszków :D i dwoje postpaluszków-rezydentów :D ) nie znosi próżni w brzuszkach.

sądzę że druga opcję łatwiej zorganizować tylko czy Jus też będzie takiego zdania :mrgreen: -w razie by co to nie przyznam się czyj to był pomysł :lol: 8)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lis 29, 2012 17:47 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

smarti pisze:
Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:
ale gdyby np każdy z nas, raz w tyg, przekazał przelewem-czyli bez opłat, z swojego konta na konto sklepu forumowej Jus87, która i tak ma dla Paluszków specjalne, naprawdę niskie ceny- równowartość dwóch wybranych puszek + np. 0,25 kg wybranego suchego-to byłoby , zależnie od wyboru 5-10 zł/tyg-to już byłoby łatwiej bo Jus od siebie mogłaby dowieżć za te pieniądze towar-do którejś z nas-bo-przynajmniej do mnie jeżdzi z towarem najrzadziej co drugi tydzień-niestety moje stado 25 darmozjadów (w tym 11 paluszków :D i dwoje postpaluszków-rezydentów :D ) nie znosi próżni w brzuszkach.

sądzę że druga opcję łatwiej zorganizować tylko czy Jus też będzie takiego zdania :mrgreen: -w razie by co to nie przyznam się czyj to był pomysł :lol: 8)

Ja jestem absolutnie za! Mieszkam w Białymstoku, więc musiałabym płacić poczcie za przesyłkę albo robić zamówienia w sklepach internetowych za 99zł na co mnie w obecnej chwili nie stać
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Czw lis 29, 2012 18:10 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Też jestem za. Co miesiąc płacę składkę na Pakt Czarownic, mogę się też opodatkować dobrowolnie na Paluszki. Na pewno jest to mniejsze obciążenie, te parę/paręnaście złotych miesięcznie, niż jednorazowy rzut większej kwoty. A jeśli zadeklaruje się więcej osób, to z tych składek może wyjść kilkaset złotych. Jeśli będzie taka akcja, to chętnie się przyłączę :ok:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw lis 29, 2012 19:13 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

to teraz potrzebny nam ktoś kto stworzy jakąś listę gdzie się zapiszemy, i kto bedzie przekazywał Jus zamówienia na to co konkretnie potrzeba :D
trzeba też pomyśleć jak to zorganizować-ja wiem że Jus ma np. puszki animondy 800 g. po ok 8 czy 9 zł-ale mogą być też tacki 100 g po 2 ,10 zł. itd.-tak samo z suchym-chyba każdy musiałby wybrać co konkretnie chce opłacać.
chyba że zbierać kwotowo i kupować to co w danym czasie przy aktualnych promocjach najbardziej się opłaca w przeliczeniu na kg i na % zawartości mięsa.

coś czuję że to będzie ...Małgosia :D :?: :piwa:

smarti

Post » Pt lis 30, 2012 9:25 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Chętnie dołączę do tych zakupow grupowych :)

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt lis 30, 2012 11:36 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Chętnie dołączę się do grupówki skoro i tak składamy indywidualne zamówienia dla Paluszków. Jeżeli cel ma być ogólny to myślę, że dobrze co miesiąc decydować co opłaca się bardziej, a jeśli ktoś ma konkretne preferencje to tez przecież możemy się jakoś umówić :) (Osobiście jestem fanką 10-o kilogramówek Cimiao jeśli chodzi o suche, bo 400gramowe paczki łatwo jest wozić, a przez to, że są zróżnicowane to od ponad ośmiu miesięcy cieszą się niezmiennym uznaniem wśród Paluszków. Wychodzi 13,60 za kg. Ciocia Gaota w dużej mierze także przyczyniła się do spopularyzowania tej karmy w schronie ;))

Czy wzorem Hikkiko ktoś chciałby się zadeklarować na wpłacanie jakiejś, niewielkiej kwoty comiesięcznie? Łatwiej byłoby planować na czym koty stoją :)

Nowi:
858/12 Obrazek
859/12 Obrazek
860/12 Obrazek
861/12 Obrazek
862/12 Obrazek

??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lis 30, 2012 14:18 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

coś i się wydaje że 860/12 w bardzo złej formie :(
deklaruję się do comiesięcznej zrzutki :)
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Pt lis 30, 2012 14:22 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

861 chyba miałaś na myśli?

860 będę próbowała wziąć, jak tylko się jej skończy kwarntanna.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lis 30, 2012 14:25 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

bubula pisze:coś i się wydaje że 860/12 w bardzo złej formie :(

Jest w bardzo zlej - widzialam go ja przyjechal - żółte dziąsła, masakrycznie chuda...ech....;(
Też się chętnie dożuce.
bede jutro.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pt lis 30, 2012 14:35 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

861/12 też jest w bardzo złej formie :(
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt lis 30, 2012 14:58 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

zoyabea pisze:
bubula pisze:coś i się wydaje że 860/12 w bardzo złej formie :(

Jest w bardzo zlej - widzialam go ja przyjechal - żółte dziąsła, masakrycznie chuda...ech....;(
Też się chętnie dożuce.
bede jutro.

Ania, to zadziałaj w sensie info (kiedy do wziecia, zapisz sie albo mnie)
Ogarniemy panne.

DOPYTAJ TEŻ O 861, weźmiemy która gorsza będzie.
Cmoki!
Jutro podeślę Ci smska, ok?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lis 30, 2012 15:17 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Ja też sie deklaruję ^_^
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Pt lis 30, 2012 15:52 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Deklaruję 10 zeta :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]