"I tak człowiek trafił na kota..."

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 17:07 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Odiś jest bardzo przewidywalny. Ma trzy tryby działania. Tryb "spalny". Tryb "paczania". Tryb "wyjadanie z miski Albertowi". Dwa pierwsze są nieszkodliwe dla otoczenia. Trzeci w zasadzie też, choć Albertos ma inne zdanie i nauczył się już łapkoczynów w stereo.
Natomiast Albert... Posiada jeszcze jeden dodatkowy tryb działania pod tajemną nazwą "szwung". W centralnej części kraju swojsko zwany "pierdolcem". Ten tryb działania kota wart jest oddzielnego omówienia. W swoim czasie. Aha. Zapomniałbym. Jest jeszcze tryb pośredni - tryb "kot ma nudy". Występuje po "paczaniu" i zazwyczaj prowadzi w prostej linii do "szwungu".
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro lis 28, 2012 19:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Odiś jest bardzo przewidywalny. Ma trzy tryby działania. Tryb "spalny". Tryb "paczania". Tryb "wyjadanie z miski Albertowi". Dwa pierwsze są nieszkodliwe dla otoczenia. Trzeci w zasadzie też, choć Albertos ma inne zdanie i nauczył się już łapkoczynów w stereo.
Natomiast Albert... Posiada jeszcze jeden dodatkowy tryb działania pod tajemną nazwą "szwung". W centralnej części kraju swojsko zwany "pierdolcem". Ten tryb działania kota wart jest oddzielnego omówienia. W swoim czasie. Aha. Zapomniałbym. Jest jeszcze tryb pośredni - tryb "kot ma nudy". Występuje po "paczaniu" i zazwyczaj prowadzi w prostej linii do "szwungu".

ups :roll: zapowiada się ciekawie :wink:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro lis 28, 2012 19:46 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Szwung? To chyba to, co u nas nazywa się głupawką, względnie głupizną. Albo kocim momentem pędu. Trzeba szybko schodzić z drogi, bo można doznać "podcięcia" lub zderzenia z pędzącą futrzaną torpedą. Swego czasu najpopularniejsza trasa głupawki wiodła od jednego parapetu z odbiciem tylnymi kopytkami od szyby przez krzesło, jeden pokój, przedpokój, drugi pokój i krzesło do następnego okna, z odbiciem tylnymi kopytkami od szyby, następnie krzesło, jeden pokój, ... itp. Obecnie - prawdopodobnie z powodu przestawienia jednego z krzeseł, trasa powyższa uległa drobnym modyfikacjom. Szyby w oknach odetchnęły z ulgą. Duża takoż.
Jaką trasę preferuje Albercik? Bieg jednostajny prostoliniowy czy cross z przeszkodami?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 28, 2012 20:32 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

MB&Ofelia pisze:Szwung? To chyba to, co u nas nazywa się głupawką, względnie głupizną. Albo kocim momentem pędu. Trzeba szybko schodzić z drogi, bo można doznać "podcięcia" lub zderzenia z pędzącą futrzaną torpedą. Swego czasu najpopularniejsza trasa głupawki wiodła od jednego parapetu z odbiciem tylnymi kopytkami od szyby przez krzesło, jeden pokój, przedpokój, drugi pokój i krzesło do następnego okna, z odbiciem tylnymi kopytkami od szyby, następnie krzesło, jeden pokój, ... itp. Obecnie - prawdopodobnie z powodu przestawienia jednego z krzeseł, trasa powyższa uległa drobnym modyfikacjom. Szyby w oknach odetchnęły z ulgą. Duża takoż.
Jaką trasę preferuje Albercik? Bieg jednostajny prostoliniowy czy cross z przeszkodami?

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok:
U mnie tez torpedy po mieszkaniu latają :mrgreen: I trzeba bardzo uważac :mrgreen: co by nie podcięły skubańce :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro lis 28, 2012 21:13 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

:lol: :lol: No, trzeba uważać, albo dać się zabić. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lis 28, 2012 21:46 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Albert lubi wyzwania. Zdecydowanie preferuje cross z przeszkodami na wysokości 0,5-2,5m. W trybie "szwungu" bardziej go słychać niż widać. I porusza się raczej w okolicy ścian i parapetów, oraz po meblach, omijając środek pomieszczenia. Wrrróć! Wszystkich pomieszczeń. Ja nie wiem jak ten tłuścioch wskakuje na szafę, do której ledwo sięgam?
A Odiś patrzy na ten Paryż-Dakar lekko zniesmaczony... "Albert, Ty smarku..."
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto gru 04, 2012 20:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Pozdrowionka dla kocich chłopaków i ich personelu! Grzeczni byli? Dostaną prezenty od Mikołaja? Mikołajki już za dwa dni.
Ofelia była niegrzeczna. Wyżera mi makaron z talerza. A obok ma miseczkę z pysznym mięskiem. Ona chyba jednak nie jest kotem.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro gru 05, 2012 15:20 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Villentretenmerth pisze:Albert lubi wyzwania. Zdecydowanie preferuje cross z przeszkodami na wysokości 0,5-2,5m. W trybie "szwungu" bardziej go słychać niż widać. I porusza się raczej w okolicy ścian i parapetów, oraz po meblach, omijając środek pomieszczenia. Wrrróć! Wszystkich pomieszczeń. Ja nie wiem jak ten tłuścioch wskakuje na szafę, do której ledwo sięgam?
A Odiś patrzy na ten Paryż-Dakar lekko zniesmaczony... "Albert, Ty smarku..."

hahaha, szwung to jest to!
Jak pierwszy raz zobaczyłam Lunsonga [co ma łapy podobno niesprawne] jak wszystkimi czterema kończynami odbija się od ściany robi obrót i leci dalej, to literalnie mi szczęka opadła.
Pućka też z politowaniem gapi się na niego, ale jak sama wpada w szwung, to jest na co popatrzeć, zwłaszcza, że ma niskie zawieszenie i bierze zakręty na pełnym gazie :D

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Nie gru 09, 2012 15:43 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Rudemu bez imienia...

W czym Ci tak przeszkadzałem?
Jakąż zawadą Ci byłem?
Czy nazbyt głośno mruczałem?
Czy zbyt donośnie chodziłem?

Czy ja Ci w czymś zagrażałem?
Zbyt dużo myszy złowiłem?
Dlaczego kij wziąłeś w rękę?
Dlaczego mnie zabiłeś?

Nazywasz siebie człowiekiem,
ale to tylko dla ludzi.
Dlaczego dla mniejszych braci
człowiek się w Tobie nie budzi?

Twą ręką za Most wyrzucony
bólu niewiele'm poczuł.
I chciałbym tylko jednego...
Byś nie zapomniał mych oczu.

Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=148514
Ostatnio edytowano Pon gru 10, 2012 8:52 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie gru 09, 2012 15:56 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

:(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie gru 09, 2012 17:51 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

:cry: :cry: :cry:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie gru 09, 2012 19:57 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Nie wiem, co napisać...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 09, 2012 20:10 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

:cry:
Ja bym takiego "człowieka" wykastrowała. Bez znieczulenia. Tępym scyzorykiem.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 10, 2012 0:22 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

I posypała solą . Nie zapomnij o soli MB. Dziś z okazji łapania dwu parkingowych kociaczkow , dowiedziałam się , że jakiś ........ na osiedlu zabił swojego psa siekierą , bo był ... zdenerwowany . 8O No ja nie wiem co się dzieje z tymi ludżmi .Agresor mnie sie załącza i mam ochote jego tą siekierą ..... bo ja też jestem zdenerwowana . Wiem , że przemoc to nie rozwiązanie , ale czasem wydaje się być jedynym wyjściem . :evil:Ja bym tego gościa natłukła porządnie . Jak worek treningowy . I niech sie skarży , że go baba zlała . :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon gru 10, 2012 9:44 Re: "I tak człowiek trafił na kota..."

Kastracja lepsza. Za przyłożenie gościowi siekierą można pójść siedzieć. Natomiast - jak to kiedyś usłyszałam od pewnej znajomej - który facet pójdzie na policję poskarżyć się, że mu .... ucięli?

Villenie, nie bój się, ty jesteś spoko gościu, tobie nic nie będziemy ucinać.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]