Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Miga pisze:OK, nie znam na tyle struktury forum, ale jeśli będzie lepiej - proszę o przeniesienie.
Ja nie daruję tego gówniarzom, mają zapewnione, że zrobię maksymalny wysiłek, aby uświadomić krasnostawskim włądzom zagrożenie patologią społeczną tego środowiska. Pewnie za dużo nie podskoczę, ale przynajmniej trochę ... Może coś do nich dotrze. Wczoraj, przy Policji i Straży Pożarnej (oraz przy aktywnym udziale innej dzieciarni) dostali reprymendę, jeden się naprawdę przejął ...
Trzymajcie kciuki mocna za tego okaleczonego biedaka, oby jelitka były całe ...
Miga pisze:Właśnie wróciłam, zawiozłam je do lecznicy. Dostały lydium i betamox. Oczka są paskudne, ale galki oczne całe, trzeba trzymac kciuki, aby wyszły z tego.
Przy okazji sie poryczałam i powyłam z niemocy, bo okazało się że bachory juz zamordowały jednego kociaka, a drugiemu kilka dni temu ludzie dokarmiający wyciągnęli kij z odbytu![]()
Jutro idę do dzielnicowegoNajgorsze, że to bachory z rodziny, której kiedyś pomagałam sporo ... Tak do mnie wróciło
![]()
Kocięta maja kilka dni spokojnych pod opieką weta, ale to nie ejst najlepsze rozwiązanie, bo w lecznicy jest zimno i nie ma warunków dla przetrzymywania chorych kociąt. W każdym razie szukamy domków dla:
1. najbiedniejszy, okrutnie zraniony, nie wiem jaki jest stan jelit, ale odbyt wyglada dobrze, kotek ma apetyt. Siedzi jednak skulony w sposób charakterystyczny dla bólu brzuszka, po kilku dniach obserwacji będzie można coś dokładniej powiedzieć. Umaszczenie - tygrysek z białym;
2. cały czarny w dość dobrym stanie (oczka najlepsze ze wszystkich)
3. cały czarny z jednym bardzo kiepskim oczkiem.
4. czarny z białymi skarpetkami i krawacikiem - oczka kiepskie ...
Jutro wstawię jakies lepsze fotki.
Nadal proszę o pomoc w znalezieniu domów.
dorcia44 pisze:Miga pisze:Właśnie wróciłam, zawiozłam je do lecznicy. Dostały lydium i betamox. Oczka są paskudne, ale galki oczne całe, trzeba trzymac kciuki, aby wyszły z tego.
Przy okazji sie poryczałam i powyłam z niemocy, bo okazało się że bachory juz zamordowały jednego kociaka, a drugiemu kilka dni temu ludzie dokarmiający wyciągnęli kij z odbytu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jutro idę do dzielnicowegoNajgorsze, że to bachory z rodziny, której kiedyś pomagałam sporo ... Tak do mnie wróciło
![]()
Kocięta maja kilka dni spokojnych pod opieką weta, ale to nie ejst najlepsze rozwiązanie, bo w lecznicy jest zimno i nie ma warunków dla przetrzymywania chorych kociąt. W każdym razie szukamy domków dla:
1. najbiedniejszy, okrutnie zraniony, nie wiem jaki jest stan jelit, ale odbyt wyglada dobrze, kotek ma apetyt. Siedzi jednak skulony w sposób charakterystyczny dla bólu brzuszka, po kilku dniach obserwacji będzie można coś dokładniej powiedzieć. Umaszczenie - tygrysek z białym;
2. cały czarny w dość dobrym stanie (oczka najlepsze ze wszystkich)
3. cały czarny z jednym bardzo kiepskim oczkiem.
4. czarny z białymi skarpetkami i krawacikiem - oczka kiepskie ...
Jutro wstawię jakies lepsze fotki.
Nadal proszę o pomoc w znalezieniu domów.
kiedyś modne było powiedzenie oko za oko może warto zacząć to niekiedy stosować(dziękuję Amika6 za poprawienie mnie)
czy ktoś pomoże maluchom?
w ostateczności zaproponowałam dt dla dwóch maluchów ,ale ja będę miała problemy nawet z wpuszczeniem kropel do oczu ...jeżeli jednak nie będzie wyjścia to lepszy taki dt niż żaden
Miga pisze:Domek tymczasowy będzie wspomagany w potrzebne rzeczy (np. karma, żwirek), będą możliwe wizyty przedadopcyjne z naszej strony, będzie możliwy dowóz kociąt do domków stałych oraz szczepionki dla kociąt.
Oczywiście, im bliżej Lublina będzie domek tymczasowy - tym lepiej.
ASK@ pisze:Ważne.
DT nie zostanie sam!!!
Pomoc dzieciakom potrzebna bardzo!!!
Kto ma kawałek wolnej podłogi proszony jest o pomoc!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości