» Pon lis 26, 2012 23:04
Re: <2>Ruda Łapa w ds.Ostatni szkrabek,kochany Loluś w domu.
Wśród wielu ciężkich zdarzeń, dzisiaj gdy byłam w lecznicy zadzwoniła pani od Rudej Łapki. Oddzwoniłam mocno zaniepokojona po wyjściu.
Ruda łapka jest bardzo chora. Od piątku sika z krwią, izywiście poza kuwetką, jest nieufna, bardzo czujna, jak to pani okresliła : znów "zdziczała" - a było juz tak fajnie, bo siedziały razemw pokoju, bawiła się przy niej, biegała po mieszkaniu. Łapka nasikała m.in na skórzany fotel i te właśnie sioo zostało zabrane do badania.
Wyniki są porażające - białka ponad 600, mega duzo erytrocytów i leukocytów, obnizony ciężar właściwy. Wetka pani Rudej Łapki, wiedząc że kotunia nie daje się dotknąc ani złapac od razu powiedziała o eutanazji, gdyż wg niej te wyniki swiadcza o przewlekłej mocznicy, ktorą się leczy ciężko, wymaga wizyt u weta a jest to niemożliwe. MOja wetka widząc te wyniki i wiedząc jaka jest ruda Łapa dałaby jej szansę, ale na to nie chce się zgodzic pani Rudej łapki - tzn ma myślec i dac mi odpowiedź.
Wg mojej wetki na bank mamy do czynienia z przepotwornie mega olbrzymim zakażeniem, ale nie wiadomo,cz y jest ono z pęcherza czy z nerek. W związku z tym ma plan taki, abym przyjechała z nią w czwartek wieczorem na usg pęcherza i nerek, na badanie krwi i podanie convenii. I dopiero po tych badanich, gdy będzie wiadomo w jakim stanie są nerki i gdzie leży problem będzie można podejmowac dalsze decyzje.
Pani się zastanawia. Ja też. Bo jeśli ona nie zdecyduje się na wizytę czwartkową to co ja mam zrobic?
Proszę Was o wszelką pomoc.
A takie wyniki dostałam na maila:
Mocz analiza ogólna:
Gęstośc względna - 1,022
Barwa moczu - krwisto żółta
Przejrzystość - mętny
Odczyn - obojętny
Białko 621,0
Glukoza - nieobecna
Ketony - nieobecne
Barwniki krwi - obecne
Barwniki żółciowe - nieobecne
Urobilinogen - w normie
Osad moczu - obfity, krwisty,si...
Nabłokni wielokątne - pojedyncze w prep.
Nabłonki okragłe - pojedyncze w prep.
Leukocyty - zaleg.gęsto wpw
Erytrocyty - zaleg. Gesto
opis: świeże zmienione wyługowane
wałeczki - nie znaleziono
kryształy nie znaleziono
flora bakteryjna - dośc obfita