PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2012 16:09 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

MissJoas pisze:
zoyabea pisze:Co do testów, to pamiętam, że kiedyś ktoś chciał adoptować kota i poprosił o testy weta robiącego adopcje. Nic z tego nie wyszło, bo nie było czasu i osoba się rozmyśliła ( koteczka na szczęście wyądowała u Mohy) ale wiem, że lekarz się zgodził.
Myślę, że najpierw trzeba by się dowiedzieć o stan jego zdrowia (będę w środe więc się dowiem) a potem osoba zainteresowana musiałaby się pofatygować do schronu i poprosić o zrobienie testów u dyr.
Pytanie - co z kotem jeśli okaże się dodatni pozostaje ;( W związku z tym najpierw należy znaleźć alternatywe dla niego jeśli okazałby się dodatni.

Ta bura pod Twoim basiu111 poszła do domu.

Ja z kolei byłam świadkiem jak Pani, mająca już 1 kota w domu, poprosiła o testy kotka z adopcyjnego i Wetka je zrobiła od ręki. Dodam, że kot został adoptowany :) Także chyba zależy od weta i od ilości adoptujących danego dnia.

..i od tego czy test jest na stanie. Rozumiem, że Pani nie wzięłaby kota gdyby wyszedł dodatni, a swojego miała oczywiście przetestowanego?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lis 26, 2012 16:15 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

tak czy inaczej test dla tego kotusia czeka w torebce u Ani 8) :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 26, 2012 17:13 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

To, że jestem w posiadaniu smartowych testów nic nie zmienia. Same testu nie zrobimy.

Można ryzykować przy adopcji, ale to zależy od lekarza, ilości adopcji i tego czy testy są na stanie schroniska. Jak kolejka jest duża, test na pewno nie będzie zrobiony.

Można zamówić test wcześniej - należy się w tym celu udać do schroniska i złożyć pismo z prośbą i numerem kota.

I warto mieć plan B na wypadek, gdyby test wyszedł "+", bo dla kota perspektywa siedzenia w klatce na szpitalu i niemal zerowe szanse na adopcje nie są tu bez znaczenia.

852 i 853... i odechciewa się człowiekowi żyć :evil:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lis 26, 2012 18:04 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Nie chcę robić nie potrzebnego zamieszania (choć i tak już trochę wyszło :oops: ), ale chciałam jeszcze wyjaśnić.
Szukam kota dla dziewczyny, która napisała, że może wziąć kotkę po testach na DT. Ma swoją kotkę, więc jeżeli test wyszedłby dodatni to kotki napewno nie weźmie. Kotka więc musi być zdrowa i zaznaczam, że mówimy tutaj tylko o DT.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon lis 26, 2012 22:20 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

ewexoxo pisze:Nie chcę robić nie potrzebnego zamieszania (choć i tak już trochę wyszło :oops: ), ale chciałam jeszcze wyjaśnić.
Szukam kota dla dziewczyny, która napisała, że może wziąć kotkę po testach na DT. Ma swoją kotkę, więc jeżeli test wyszedłby dodatni to kotki napewno nie weźmie. Kotka więc musi być zdrowa i zaznaczam, że mówimy tutaj tylko o DT.

wszystko jasne.
jeszcze pytanie - czy Twoja koleżanka jest z Warszawy, żeby ew przyjechać do schronu i złożyć prośbę o testy?
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon lis 26, 2012 22:23 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

W tej chwili załatwiamy DT dla dwóch kotek, więc sprawę proszę potraktować za nieaktualną. przepraszam za wprowadzenie zamieszania.

edit: oczywiście podtrzymuję obietnicę zamieszczenia na facebooku informacji o ślepaczkach, które potzrebują domu. Jeżeli jest taka potrzeba prosze o przesyłanie zdjęć z opisem na pacze.sercem@gmail.com Wszystkie przesłane zdjęcia "obrabia" nasz grafik. Koty promujemy w sieci na www.facebook.com/JaPaczeSercem
Ostatnio edytowano Pon lis 26, 2012 22:45 przez ewexoxo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon lis 26, 2012 22:26 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Kotów mamy ok. 1000 rocznie, 99% to domowe kanapowce- wszystko to wiem. Przeszukujemy tez portale z zagubionymi zwierzętami, ale o ile ktoś szuka zwierzęcia to czasem robi to tylko "stacjonarnie", stąd moja prośba.

Ten kot:
Obrazek
wygląda na mega zadbanego i odchuchanego, futro raczej nie wskazuje na wybitne włóczęgostwo. Jeśli jest ktoś z okolicy ul. Stawki niech proszę wytęża wzrok w poszukiwaniu ogłoszeń o zgubie. Dzięki!

Wytężam ten wzrok.I nic...Ani na słupach,ani w lecznicy .... :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto lis 27, 2012 14:41 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

W systemie kwarantanny pojawił się persik :(
ID: 0860/12
Gatunek: KOT [ PERSKA ] [ samica ]
Masc: czarno-szary
Skad: z ul. Bohaterów Warszawy
Obrazek
Jest bardzo podobny do tego: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z433899235
Tylko płeć się nie zgadza :(

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Wto lis 27, 2012 15:18 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

dla kota to żadna odległość-dzis mówili że np. jeż w ciągu nocy potrafi przejśc 6 km !
ale zmiana płci to już były poblem :mrgreen:

a poważnie-on ma moim zdaniem inny pyszczek ..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 27, 2012 15:44 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Zadzwoniłam do mamy, która pracuje w Ursusie.
POjawiło się jakieś ogłoszenie o poszukiwanym w tamtych okolicach kocie.
Mama ma dzwonić do ludzi.
Oby to był ten kot.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lis 27, 2012 16:02 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

znowu fura fantów sie szykuje.
Właściwie - juz jest, tylko nie jest przejrzana.
MissJoas - znajdziesz czas w czwartek wieczorem?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Wto lis 27, 2012 16:16 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

smarti pisze:dla kota to żadna odległość-dzis mówili że np. jeż w ciągu nocy potrafi przejśc 6 km !
ale zmiana płci to już były poblem :mrgreen:

a poważnie-on ma moim zdaniem inny pyszczek ..

Zdrzalo się nie raz, że kastrat był opisywany jako kotka...
Poza tym - ktoś mógł kota ukraść, wywieźć i się rozmyślić.
Już rozmawiałam z tą Pania przed chwilą, sprawdzi w systemie czy to jej kot.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto lis 27, 2012 16:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

zaznaczam :idea:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw lis 29, 2012 7:02 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Idzie zima , chętnie "przygarniemy" nadmiar lepszej karmy dla naszych PALUSZKÓW. Zapasy zostały wyczerpane , magazynek świeci pustką :? .
Zapraszamy do PODZIEL SIĘ Z PALUSZKIEM :flowerkitty:

Myślę sobie ,że gdyby każdy kto zagląda na wątek Paluszków przekazał im chociaż 2 puszki lub trochę suchego od swoich kotków, wówczas jedzenia byłaby cała góra :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]