ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMACJE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2012 13:05 ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMACJE

W dniu wczorajszym tj. 25.11.2012 w Bielsku- Białej znalazłam młodą kotkę.
Wskoczyła mi na klatkę schodową i nie chciała z niej wyjść. Nakarmiłam ją i zamknęłam w wózkowni by była bezpieczna. Potem pojechałam do weta na "przegląd".
Na wizycie u weta :
Kotka jest młoda / ok 1 - 2 letnia /, czarna z białymi skarpetkami, brzuszkiem i krawatką.
MA ZIELONY TAUAŻ NA BRZUCHU / 2 SZTUKI / - NIESTETY NIECZYTELNY :(
Prawdopodobnie wygląda to NA NASTĘPUJĄCY CIĄG ZNAKÓW : 2912
Nie jest on jednak pewny - dwie ostatnie cyfry są względnie czytelne. Pierwsze dwie - nieczytelne. Równie dobrze może to być Z912 lub Z012.
Czy ktoś mi pomoże !!!! Szukam w necie i nie mogę nic znależć na temat tatuowania kotów w celach identyfikacyjnych.
Kotka jest chyba zwykłą kotką europejską. Przymilna, łagodna, domowa - raczej nie sterylizowana bo na brzuchu nie widać śladów cięcia. Nie wiem co zrobić !!!
Prawdopodobnie miała opiekunów - jak ich ustalić po tatuażu ????
Była wygłodniała i zmeczona - w wózkowni od razu zasnęła na fotelu. Mruczała ze szczęścia. Futerko miała takie "przyszarzałe" - łapki, sierść bez blasku. Może podrzucono ją z Czech ??? Słyszałam, że tam zwierzaki są tatuowane.
Szukam dla niej również nowego domu - właściciel może się nie znaleźć ...
JEŚLI COŚ WIECIE NA TEMAT TATUAŻY U KOTÓW - PROSZĘ NAPOSZCIE ...

stellart

Od: Czw paź 20, 2011 15:52

Post » Pon lis 26, 2012 13:26 Re: ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMAC

Może macie jakieś schronisko w pobliżu?
Może oni tatuują koty?
EDIT: sprawdziłam, jest schronisko w Bielsko-Białej.
Kotka nie ma dodatkowo chipa?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon lis 26, 2012 13:38 Re: ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMAC

Blue pisze:Może macie jakieś schronisko w pobliżu?
Może oni tatuują koty?
EDIT: sprawdziłam, jest schronisko w Bielsko-Białej.
Kotka nie ma dodatkowo chipa?

Nie ma chipa - wet sprawdził. W Bielsku nie tatuują - w okolicach też nie ... :(

Nie wiem co robić :(

stellart

Post » Pon lis 26, 2012 14:04 Re: ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMAC

TAK WYGLĄDA KOCIA ...

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

JAK ZNALEŻĆ WŁAŚCICIELA ????

stellart

Post » Pon lis 26, 2012 19:08 Re: ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMAC

Możesz się skontaktować z Polskim Towarzystwem Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt, oni prowadzą ogólnopolską bazę danych, może ktoś im zgłosił zaginięcie kota?
Tak sobie myślę... Ona mogła przywędrować przecież nawet z Czech... Przeglądaj ogłoszenia "zaginął" w internecie, jest szansa, że jeśli ktoś kiedyś tatuował kotkę to po to żeby się odnalazła. Dobrze, że trafiła na Ciebie!

jeszcze namiary ;)
Polskie Towarzystwo Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt
Centrum Rejestracji i Identyfikacji

Nowe Ogrody 35
80-803 Gdańsk

Tel.: + 48 (58) 324 44 27
Fax: + 48 (58) 324 43 25

www.identyfikacja.pl
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Wto lis 27, 2012 17:24 Re: ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMAC

Bedetka pisze:Możesz się skontaktować z Polskim Towarzystwem Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt, oni prowadzą ogólnopolską bazę danych, może ktoś im zgłosił zaginięcie kota?
Tak sobie myślę... Ona mogła przywędrować przecież nawet z Czech... Przeglądaj ogłoszenia "zaginął" w internecie, jest szansa, że jeśli ktoś kiedyś tatuował kotkę to po to żeby się odnalazła. Dobrze, że trafiła na Ciebie!

jeszcze namiary ;)
Polskie Towarzystwo Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt
Centrum Rejestracji i Identyfikacji

Nowe Ogrody 35
80-803 Gdańsk

Tel.: + 48 (58) 324 44 27
Fax: + 48 (58) 324 43 25

http://www.identyfikacja.pl

Dzięki za info - skontaktuję się.
Mam jednak przeczucie, że ktoś ją jednak porzucił ...
Na razie nie znalazłam żadnego ogłoszenia o zaginięciu takiej kotki :(

stellart

Post » Wto lis 27, 2012 17:50 Re: ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMAC

Wrzuciłam linka na wątek fundacji z Bielska - może komuś się coś o uszy obiło? :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Czw lis 29, 2012 8:40 Re: ZNALEZIONO KOTKĘ Z TATUAŻEM ... PILNIE PROSZĘ O INFORMAC

Miya2 pisze:Wrzuciłam linka na wątek fundacji z Bielska - może komuś się coś o uszy obiło? :ok:

Dzięki :ok: Na razie ciszaaaaa..... :(
Porozklejam ogłoszenia .... powysyłam maile do weterynarzy i ... czekamy ...
Kotka je jak smok :wink: ale przez pierwszą noc płakała ...
Cały czas szukam w ogłoszeniach.

stellart