Filip, kot nikomu niepotrzebny… Wreszcie w domu !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2012 21:43 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Smutne to z tymi ogłoszeniami :(
Kotek, który 'się zamieszkał" na podwórku u mojej koleżanki ok półroczy trafił do super domku w 4 dni po wywieszeniu ogłoszeń. Ale on był marmurek...
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro lis 21, 2012 21:55 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

proszę Was... :( Orest siedzi u mnie od kurdupelka maleńkiego... już ponad dwa miesiące :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 23, 2012 20:51 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Georg-inia pisze:proszę Was... :( Orest siedzi u mnie od kurdupelka maleńkiego... już ponad dwa miesiące :(

Nie no, nie upadajmy na duchu, na pewno ci fajni ludzie gdzieś tam są. Po prostu jeszcze nie wiedzą, że mamy na zbyciu fajne koty :wink:

Nie udało się dzisiaj wycisnąć z Filipa siuśków, musimy podjechać jeszcze raz. Ale kocin wygląda nieźle. Teraz męczy mysz andorkową.
Za to sunia moja ma jakieś guzy do weryfykacji :(
Ostatnio edytowano Pt lis 23, 2012 22:56 przez asia-lodz, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Pt lis 23, 2012 22:51 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Nie chce Filip współpracować wyraźnie :evil:
Dałam wczoraj jego pościelowe zdjęcie p. Teresce, żebym nie była gołosłowna w opowieściach jak mu dobrze, się kobita ucieszyła :D

A u suni guzy gdzie? cycuchy czy gdzie indziej? bo taki "gdzie indziej" zawsze troche mniej straszą
Obrazek

andorka

Post » Pt lis 23, 2012 23:03 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

andorka pisze:Nie chce Filip współpracować wyraźnie :evil:
Dałam wczoraj jego pościelowe zdjęcie p. Teresce, żebym nie była gołosłowna w opowieściach jak mu dobrze, się kobita ucieszyła :D

A ja bym się ucieszyła, gdyby znaleźli się jacyś porządni ludzie dla Filipa. Bo jak nie, to będzie musiał dokonać żywota w moim wesołym pierdolniku :twisted:
Z sikami będziemy jeździć do skutku, może w końcu uda mi się coś złowić.

andorka pisze:A u suni guzy gdzie? cycuchy czy gdzie indziej? bo taki "gdzie indziej" zawsze troche mniej straszą

I na cycu i gdzie indziej, pod pachą na mięśniach :( Biopsję będziemy robić i rtg (czy nie ma przerzutów). Dopiero w Seidlu to zasugerowali, a już kilku lekarzy ją oglądało. A już mi się sunia zaczęła przyzwyczajać do kotów- Dyziek się o nią ociera bezczelnie, Filip łazi obok, a ona nic, kochana kobieta. Koty też mogę ogłaszać jako sprawdzone na psy, w ogóle się cholery nie boją.
Obrazek

asia-lodz

Post » Nie lis 25, 2012 19:54 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Kiedy badania? Kciuki trzymam już "z góry"
Czy sunia jest wysterylizowana?

No i jak tam książe Filip?
Obrazek

andorka

Post » Nie lis 25, 2012 22:21 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Księciunia musimy pozbawić kuwety na jakiś czas, a potem zawieźć do Seidla na wyciskanie. Chyba że w międzyczasie uda mi się coś złapać.
Sunia sterylizowana, jeszcze w schronie. Ma około 9 lat, ale dokładnie nie wiem. Biopsja za 2 tyg., na razie jest po szczepieniu i trzeba trochę poczekać. Mam nadzieję, że nic tam się nie zdarzy. Lejdusia jest najmądrzejszym i najbardziej kochanym psem, jakiego znam. I koty już lubi:)

Kotury przytulają się właśnie na posłanku :)
Obrazek

asia-lodz

Post » Nie gru 02, 2012 12:40 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Haloooo
Co tam słychać?
jak sie ciotki Aśki za język nie pociągnie, to sama nic nie napisze :roll: :wink:
Obrazek

andorka

Post » Nie gru 02, 2012 12:46 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

no to ciągniemy!
asia-lodz pisze:.... Kotury przytulają się właśnie na posłanku :)
I o zdjęcia prosimy! :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie gru 02, 2012 17:18 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

andorka pisze:Haloooo
Co tam słychać?
jak sie ciotki Aśki za język nie pociągnie, to sama nic nie napisze :roll: :wink:

Bo jak piszę, to nikt nie czyta :evil:
A tak serio, nie ma żadnych spektakularnych zmian u kociaków. Z ogłoszeń nic, ale gdzieniegdzie rozwiesiłam już papierowe, może będzie jakiś odzew.
Filipek skończył z pozakuwetowym sikaniem, mogę go już reklamować jako całkowicie kulturalnego. Przestał syczeć na frety i czasami nawet wchodzi z nimi w interakcję :)
Nadal najbardziej lubi spać i się głaskać, ale mysz od Andorki wyzwoliła w nim zardzewiałe resztki kocięctwa. Wygląda prześmiesznie, jak się nią statecznie zabawia :) Inne zabawki ignoruje, tylko ta mysz go podnieca. Zdecydowanie dostanie ją w wyprawce.
Jeśli chodzi o charaktery, widzę dużą różnicę między nim a Dyźkiem. Dyzio, powiedzmy sobie szczerze, jest rozpieszczonym małym gnojkiem, któremu się NALEŻY. Filip ma nieco bardziej refleksyjne podejście do rzeczywistości. Ale lubią się nadal. Całkiem to fajne, biorąc pod uwagę, że zarówno wiek, jak i temperament mają całkiem odmienne. Nie wiem, czy to zachęci przyszłego opiekuna, ale razem zajmują całą poduszkę (czemu zawsze moją?) i mało doprawdy obchodzi ich, gdzie się pomieści ta istota od uzupełniania misek. Filiś ma bardzo pacyfistyczne sposoby rozwiązywania konfliktów- kiedy mały go zaczepia, przytrzymuje go siłą i liże. Zresztą Dyziunia niebawem czeka odjajowienie, więc pewnie trochę zmniejszy się przemoc w rodzinie.
W nocy obaj są troszkę uciążliwi- Dyzio nie może wyrosnąć ze ssania wszelakich dostępnych miejsc, a Filip bardzo się stara okazać uczucie liżąc i podgryzając. Czasami trzeba mu przypomnieć, że robi to trochę za mocno :) Poza tym jest strasznym przytulakiem.
Chyba napiszę instrukcję obsługi do każdego kociaka, żeby przyszły opiekun wiedział, co maluchy chcą wyrazić.
Na jutro udało mi się zaklepać samochód, więc odwiedzimy Seidla.
Nie wiem, czy nie są trochę za grubi. Nie zawsze udaje się nam karmić ich tyle, ile trzeba, bo strasznie kłamią- nawet jeśli dam im żreć 10 min. wcześniej, kiedy przychodzi mój tż, biegną do niego z płaczem, że głodni. Oszukańce jedne. A on się nabiera. Ja zresztą, w odwrotnej sytuacji, również.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

asia-lodz

Post » Nie gru 02, 2012 18:58 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

jak to nikt nie czyta! :evil: wypraszamy sobie! Fajnie, że bezbłędnie już kuwetkuje! Teraz musi znaleźć dom :ok: ! Czy nie musi? Z Dyziem wyglądają tak ładnie... i super się dogadują... :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie gru 02, 2012 21:00 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

No jak to nikt nie czyta?! :twisted:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie gru 02, 2012 22:01 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Pierwsze zdjęcie jest rewelacyjne :love: :love: :love:
Super bury duecik :ok:

Moje koty już prawie 7 lat sa razem i nigdy tak nie spały.

Kurcze, martwi mnie bardzo, że nikt nie dzwoni z ogłoszeń :(
Ale niektóre koty są "zaklęte". Kilka takich miałyśmy, że nikt, nic i w ogóle, a potem dzwonił TEN dom. A jeszcze bardziej potem, jak już kot grzał dupkę na swoim to było kilka sensownych zainteresowanych.
Nie mam bladego pojęcia od czego to zależy :|
Daj Asiu znać jak poszło w lecznicy, o której w ogóle planujesz być? bo ja będe chyba ok 14,00
Obrazek

andorka

Post » Nie gru 02, 2012 22:37 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

rybcie pisze: Teraz musi znaleźć dom :ok: ! Czy nie musi? Z Dyziem wyglądają tak ładnie... i super się dogadują... :kotek: :kotek:

Musi :( Nie mam ochoty ich oddawać, wcale a wcale, ale staram się myśleć realistycznie. I perspektywicznie. Jak sobie, strzeż mnie, Dionizosie, zrobię bachora, to przecież nie uciągnę tego cyrku :wink:
Ale też nie mam na razie wybujałego instynktu macierzyńskiego i kociny mogą u mnie spokojnie czekać na najlepszy dom na świecie :)

andorka pisze:Kurcze, martwi mnie bardzo, że nikt nie dzwoni z ogłoszeń :(
Ale niektóre koty są "zaklęte". Kilka takich miałyśmy, że nikt, nic i w ogóle, a potem dzwonił TEN dom. A jeszcze bardziej potem, jak już kot grzał dupkę na swoim to było kilka sensownych zainteresowanych.
Nie mam bladego pojęcia od czego to zależy :|

Może stworzę jeszcze takie bardziej łzawe, coś w stylu: "spójrz w jego oczy, on jeszcze nie stracił nadziei!" :wink:
A nikt nie dzwoni, bo telefonu nie podałam. Niech piszą maile, wtedy weryfikuję bardzo prosto- kreatywna gramatyka odpada :twisted:

andorka pisze:Daj Asiu znać jak poszło w lecznicy, o której w ogóle planujesz być? bo ja będe chyba ok 14,00

Jak złapię samochód, to będę, nie bardzo mogę powiedzieć konkretnie, bo to nie ode mnie zależy :( Na pewno po południu.
Obrazek

asia-lodz

Post » Pon gru 03, 2012 8:46 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:
rybcie pisze: Teraz musi znaleźć dom :ok: ! Czy nie musi? Z Dyziem wyglądają tak ładnie... i super się dogadują... :kotek: :kotek:

Musi :( Nie mam ochoty ich oddawać, wcale a wcale, ale staram się myśleć realistycznie. I perspektywicznie. Jak sobie, strzeż mnie, Dionizosie, zrobię bachora, to przecież nie uciągnę tego cyrku :wink:

padłam nad światopoglądem :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]