od czego zacząć, może wstawię wyniki badań krwi i opis badania palpacyjnego, Rtg i USG

dokładam rtg, nie wiem czy to jest tu potrzebne, jeśli nie to dajcie znać, usunę

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
sentimenti pisze:
wg pani doktor, wynik z Niemiec mówi tylko o koronawirusie, a nie o chorobie, w międzyczasie dostałam email od lekarza, który zlecał badania, wg niego wynik z Niemiec świadczy o chorobie... i co ja biedny żuczek mam myśleć skoro lekarze mówią mi takie rozbieżne rzeczy?
sentimenti pisze:dalej, wg pani doktor wyniki krwi są dobre (to mnie ucieszyło), jest wysoka glukoza ale podobno może tak być gdy kot jest zestresowany, w poniedziałek mamy powtórzyć to badanie;
Blue pisze:Gdyby to był mój kot - zdecydowałabym się na operację (mając świadomość że bardzo niewielkie są szanse na to by koteczka ją przeżyła).
Przy takich wynikach krwi pewnie poprzedzoną transfuzją.
Na zasadzie - wóz albo przewóz
Z każdą chwilą kotka ma mniejsze szanse na jej przetrwanie jeśli nawet może ona jej pomóc.
Nie wygląda to dobrze, w jamie brzusznej jest rozległy stan zapalny, jest też wyczuwalne coś co prawdopodobnie jest guzem (tła niewiadomego) czy ropniem.
Myślę że jeśli kotka ma mieć szansę na cokolwiek pozytywnego to tylko dzięki operacji która umożliwi chirurgiczną pomoc, wyjaśnienie tła choroby i zastosowanie celowanego leczenia - jeśli jest taka opcja.
Bez operacji marne są szanse by to coś minęło - nawet jeśli jest to coś uleczalnego
Tak myślę
A jesli to coś co jest nieuleczalne...
To wiedza o tym zaoszczędzi kotce cierpienia które będzie prawdopodobnie z jej udziałem bez operacji, bo cały czas nie będzie wiadomo co się dzieje a być może na lekach będzie nadal walczyła - dając złudne nadzieje że walczyć warto
Przykro mi że biedulkę takie coś dopadło
sentimenti pisze:przez weekend będę jej podawać w domu kroplówki, w poniedziałek jesteśmy na 17tą umówieni do lekarza, wtedy zapytam o zabieg...
sentimenti pisze:czemu lekarka powiedziała, ze wyniki nie są złe?
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, Majestic-12 [Bot] i 63 gości