Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 22:18 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Sama jesteś naburmuszona, żeby nie powiedzieć m... :wink:
Maru minami przypomina TygRysia od urwiniu, a to jest komplement
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lis 22, 2012 22:19 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Avian pisze:Marcelibu, aż cofnęłam sie do fotek Meo ...
Masz rację - podobni, choć Meonik bez białych dodatków - wierzę, że wspomnienia wracają kiedy patrzysz na fotki Maru :(

Nie ma zwykłych burasów, nie ma zwykłych kotów - każdy jest inny, niepowtarzalny!

I sposób bycia. Widzę podobieństwo na filmikach. I (jak to nazwać :roll: ) - spolegliwość? Łagodność? I coś takiego w pysiu.
Tak bardzo za nim tęsknię...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lis 23, 2012 9:34 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Avian! Co Ty piszesz!? 8O :twisted:
Maru niefotogeniczny!??? On jest mega-super-hiper-fotogeniczny :!: :1luvu:
I nie waż się więcej twierdzić inaczej :twisted: :wink: :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lis 23, 2012 19:47 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

[quote="Avian"]Popstrykałam kolejne fotki - i niestety musze z żalem przyznać, ze Maru jest bardzo niefotogeniczny :roll:
Już nie mówię, że wygląda na zdjeciach na wciąż naburmuszonego :lol:
On wygląda po prostu na starego menela, a nie słodkiego misiaka-przytulaka - jak tu go reklamować, jak zdjecia mówią coś innego? ;)

Mnie ta fota najbardziej się podoba :D

Obrazek :1luvu:

Ty się lepiej nie wypowiadaj w tym temacie :evil:
On jest bardzo fotogeniczny i wygląda na słodkiego misia :D :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt lis 23, 2012 20:20 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Przed chwilą zaspokoiła część jego potrzeb drapankowo-miziankowych ciocia Catherine :D
Ach, co za szczyt szczęścia :lol:
Zapomniał w tym wszystkim, że właściwie nie zna Catherine, w związku z tym dotyka go obca osoba 8O :lol:

Jutro rano wraca na swoje altankowe włościa. Mam nadzieję, ze nie odbierze tego faktu jako porzucenia na działkach :roll:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt lis 23, 2012 22:18 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

To jeszcze na dobranoc ostatnie fotki z garażu naburmuszonego "makowca" ;)

Znowu? Musisz wciąż świecić po oczach? :roll:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 23, 2012 22:23 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Maru Kochany. Avianku, trzymam kciuki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 24, 2012 8:13 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Cześć Piękny :1luvu:

Erin

Post » Sob lis 24, 2012 12:21 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Czyli Maru będzie "wychodzący"? No cóż, dotąd też był... Może wreszcie ktoś go pokocha tak "na zabój", na zawsze i da mu dom. To przepiękny kot. Pan Kot. Ciacho z makiem i pazurkami. Z miłoscią w oczach. Komu? Komu?? Komu???
----------------------------------------------------------------------------------------
Ja szalenie boję się o swoje koty. Nie wychodzą. Choroby, pasożyty, samochody, przemyslowa okolica. I mentalność środowiska... Źli ludzie... Nie wychodzą. Coś za coś.
Ale pilnują drzwi. Ja też pilnuję. Wiem, coś im zabrałem, za to mają spokojne życie. "Mniejsze zło"? Długo już myślę o tym. Tęsknią za światem, za przestrzenią - to widać - często siedzą w oknach. Jestem egoistą?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob lis 24, 2012 13:21 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Avian pisze:To jeszcze na dobranoc ostatnie fotki z garażu naburmuszonego "makowca" ;)

Znowu? Musisz wciąż świecić po oczach? :roll:

Obrazek

Obrazek

Sliczny Maru :1luvu: - szkoda Cie na te dzialki na zime :cry:
Domki powinny w kolejce stac po Ciebiue :1luvu: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Sob lis 24, 2012 13:31 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Villentretenmerth pisze:Czyli Maru będzie "wychodzący"? No cóż, dotąd też był... Może wreszcie ktoś go pokocha tak "na zabój", na zawsze i da mu dom. To przepiękny kot. Pan Kot. Ciacho z makiem i pazurkami. Z miłoscią w oczach. Komu? Komu?? Komu???
----------------------------------------------------------------------------------------
Ja szalenie boję się o swoje koty. Nie wychodzą. Choroby, pasożyty, samochody, przemyslowa okolica. I mentalność środowiska... Źli ludzie... Nie wychodzą. Coś za coś.
Ale pilnują drzwi. Ja też pilnuję. Wiem, coś im zabrałem, za to mają spokojne życie. "Mniejsze zło"? Długo już myślę o tym. Tęsknią za światem, za przestrzenią - to widać - często siedzą w oknach. Jestem egoistą?

Ja też się boję - mam dwa koty wychodzące i zawsze podświadomie czuję niepokój, choć po 10 latach u mnie wiem już dokąd chodzą. Najbardziej lubię popołudnia, kiedy mam już moje kociska zamknięte w domu.

Zawsze szukając nowego domu dla kotów staram się wybierać te niewychodzące. Jednak jak sie trafi naprawdę rozsądny i do tego bezpieczny dom z ogródkiem to nie przesmradzam ;) W umowie adopcyjnej zawsze jest zastrzeżenie o niewypuszczaniu kota bez nadzoru.
To wszystko zależy też przede wszystkim od kota.
Jak oddaję kota, nad oswojeniem którego dłuuugo pracowałam to przyznaję, boję się dawać do domu wychodzącego - bo boję się, że zwieje.

Myślę, ze Maru spokojnie mógłby iść do domu z ogródkiem, bo on i tak nie bardzo chce wychodzić 8) Ja mam takiego kocura - Macha - to "kot pracujący", siedzi cały dzień na progu i pilnuje drzwi. Koci stróż :lol: Wieczorem schodzi z posterunku na kolacje i idzie spać. Maru jest podobny.

Zawiozłam dziś Pana Makowca na działki do altany - trochę było mi przykro, że pomyśli, ze znów go wyrzucają z domu :oops: W altance jednak przywitał sie z chłopakami, zajrzał w każdy kąt i rozłożył się na swoim posłanku na fotelu :D
Na chwilę wyjrzał przez okno, ale zaraz sie wycofał na fotel.
On już wie, co to znaczy nie mieć dachu nad głową. Nawet altana jest dla niego namiastką domu.

Przez tydzień, kiedy był w garazu poznałam go lepiej i już wiem, jak go zareklamować :D
Przede wszystkim powinien podbić serca charakterem - przemiłym, zrównoważonym, a jednak niezależnym kocim :kotek:

Mam nadzieję, ze ktoś sie w nim zakocha i zechce podarowac mu kącik w swoim domu ...
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 24, 2012 13:43 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Jest absolutnie boski.

Kocham taki typ kota. Spokojny, mądry, a jednoczesnie koci. Niezalezny. :)

Kibicuje mocno i mam nadzieje ,ze znajdzie szybko dom. Taki na zawsze.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob lis 24, 2012 13:45 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Cieszę się, że powrót przeszedł spokojnie. :ok:

amyszka pisze:On jest bardzo fotogeniczny i wygląda na słodkiego misia :D :1luvu: :D

Już wiem, na czym polega podobieństwo Maru i Meo - to ta "misiowatość" :) .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob lis 24, 2012 13:51 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Villentretenmerth pisze:Długo już myślę o tym. Tęsknią za światem, za przestrzenią - to widać - często siedzą w oknach. Jestem egoistą?

Nie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 24, 2012 14:11 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Chyba jednak trochę tak.

Erin

[poprzednia][następna]